LA TORRE DE L’AMO A VILADOMIU NOU, AL BERGUEDÀ

Dues vessants d’un mateix edifici

La Torre de l’Amo de Viladomiu Nou és un edifici protegit com a bé cultural d’interès local, construït en els seus inicis com a residència dels propietaris de la colònia tèxtil Viladomiu.

És un habitatge construït al bell mig de la colònia de Viladomiu Nou, estructurat en planta baixa i pis, de planta rectangular precedit per un petit jardí.

Per la seva estructura, la Torre de Viladomiu Nou és semblant a una gran masia amb galeries, que consta de tres cossos -el central més ample que els laterals- i una sala central al pis. Igual com la fàbrica i l’església de la colònia, l’edifici de la torre és fet amb pedra calcària, que obtenien de les pedreres obertes a tocar del Llobregat.

Avui en dia és un Centre d’Interpretació dedicat a explicar una part de la història i del patrimoni del conjunt de les colònies tèxtils de l’Alt Llobregat. També és el centre des d’on s’inicien algunes rutes per conèixer el patrimoni industrial, natural i immaterial de les colònies.

La Torre ofereix tres espais que es poden visitar els dissabtes i diumenges al matí, o entre setmana en visites concertades per a grups.

Les exposicions mostren els diferents espais i mobiliari de la Torre de l’Amo i una exposició permanent sobre el món de les colònies i el seu patrimoni monumental. A la planta soterrani, on hi havia l’antiga carbonera de la torre, s’hi ha instal·lat una exposició permanent del món de les colònies que ens permet conèixer què era una colònia tèxtil; quins espais en formaven part i quin model de vida s’hi desenvolupà. La planta pis i la planta golfes, adequades com a espai museístic, allotgen la recreació de l’antiga casa de l’amo amb les seves peces i espais més emblemàtics. La visita al primer pis i a les golfes, restaurades, ens permet imaginar-nos com vivien els amos de les colònies quan els sorolls dels telers eren, per a ells, soroll de diners.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Torre de l'Amo de Viladomiu Nou

Centre dinterpretació del consorci del Parc FluvialTorre de l'Amo de Viladomiu NouGironella

Comarca:

Berguedà
Latitud i Longitud:
42.0035263, 1.884788
Telèfon:
93 825 06 89
Mòbil:
608 222 525
E-mail:
dinapat@dinapat.com
Web:
http://www.gironella.cat/torre-de-l-amo-de-viladomiu-nou?#

Com Arribar-hi

Més informació

Com arribar-hi
Carretera C-16, sortida 86 Gironella sudViladomiu Nou
Visites:
Gener, febrer, octubre, novembre i desembre Dissabtes, diumenges i festius de 14 a 17 hores a les 14, 15 i 16 horesMarç, abril, maig, juny, juliol i setembre Dissabtes, diumenges i festius de 16 a 19 hores Visites a les 16, 17 i 18 horesAgost Dilluns, dissabtes, diumenges i festius de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores Visites a les 10, 11, 12, 17 i 18 horesFora d’aquests horaris només visites concertadesDurada d'1 hora i 15 minuts
Preus
Entrada general 6 euros Entrada reduïda 4 euros (Estudiants, major de 65 anys, docents, carnet cultura del Berguedà i grups majors de 15 persones)