EL CAMÍ DEL RIU A LLEIDA


Un nou passeig a Lleida

El camí del riu, a Lleida és un passeig per fer excursions a peu i en bicicleta.

La seva longitud és de 17 km i el seu recorregut va des del Parc de la Mitjana fins als Aiguamolls de Rufea i l’ermita de Butsènit, pel marge dret del riu, i fins al canal de Seròs pel marge esquerre.
 
Resseguint el camí del riu, ben segur que ens adonarem del valor del Segre com a corredor ecològic i territorial. I és que quan mirem com el riu passa, ens ofereix aigua, paisatge, fauna i vegetació. Però el riu també connecta. Si el seguim des de Granyena fins a Butsènit descobrirem vestigis del passat: ermites, molins, canals, sèquies, hortes…  mostres de la concentració d’activitats productives que la presència de l’aigua ha provocat.    

A l’alçada de Rufea s’ha instal·lat una nova passarel·la que creua el riu i i dues zones de descans al Xoperal d’en Tòfol i al canal de Seròs.

Veurem que els espais naturals fluvials com la Mitjana, els aiguamolls de Rufea, els patamolls de Butsènit o la Mitjana d’Alcoletge, aparentment separats, estan físicament connectats pel riu. Així, els martinets que s’ajoquen a la Mitjana, després van a pescar a les aigües somes de Granyena o els verns d’Alcoletge, deixen caure les seves llavors a l’aigua que després germinen aigües avall en un revolt de Butsènit.

Aquesta xarxa té com a objectiu potenciar l’acció connectora dels rius dins el territori al mateix temps que difondre’n els valors naturals i socials.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

El camí del riu

Camí del Riu

25197 Albatàrrec

Lleida

Comarca:

Segrià

Més informació

Llegeix també

EL PARC DE LA MITJANA

ELS AIGUAMOLLS DE RUFEA

Informació i imatges cedides per l'Oficina d'Informació i Turisme de Lleida i pel departament de mediambient i horta de l'Ajuntament de Lleida.

Turisme de Lleida
 
Major 31, bis - 25007
 
Telèfon 973 700 319

infoturisme@paeria.es