ACTIVITATS A LA MUNTANYA D’ALINYÀ

Vols viure una experiència única a Europa?

T’imagines un voltor negre, un aufrany o un trencalòs a poca distància?


PUBLICITATMenjant amb voltors

A partir del 12 de març de 2016

Vine tots els dissabtes a la Muntanya d’Alinyà, on veuràs de prop i en estat salvatge  com s’alimenten els 4 grans rapinyaires europeus!

Les sortides comencen des del poble d’Alinyà, al centre de visitants “La Rectoria” i, per un sender molt atractiu es camina durant uns 35 minuts per arribar al mirador del voltors (situat a 1.200m d’alçada).

Des d’aquest punt, i durant un parell d’hores, s’observa (hi ha telescopis a disposició) com els voltors s’alimenten a l’interior del Punt d’Alimentació i com sobrevolen el mirador, en molts casos a pocs metres de distància, per cercar les corrents tèrmiques que necessiten per agafar alçada i poder-se desplaçar.

Durant unes hores podreu gaudir i fer una immersió en el món dels voltors, coneixent aspectes de la seva biologia, conservació i estatus a Catalunya.

Aquestes sortides guiades, oferta única a tot Catalunya, combinen diversos aspectes com ara el senderisme, el paisatge, l’observació  i el coneixement.

Amb els objectius de divulgar i conscienciar sobre les aus carronyaires i amb la posta en valor del patrimoni natural com actiu per al desenvolupament econòmic local de les comarques pirinenques.

Voltors de prop

A partir del 12 de març de 2016
Tots els diumenges al matí (cal reserva prèvia i amb antelació)

A la Muntanya d’Alinyà disposem d’un aguait exclusiu on podràs veure, observar i fer fotografies de voltors a molts pocs metres de distància sense pertorbar-los mentre estiguin menjant. Amb paciència i silenci és possible que puguis veure en estat salvatge com s’alimenten els 4 grans rapinyaires europeus!

“Si has fet “Menjant amb voltors” i t’has quedat amb ganes de més, et proposem una experiència única. Vine i gaudeix d’una instal·lació espectacular, on podràs fer les fotos de la teva vida…

Començarem al poble d’Alinyà, en concret a La Rectoria, on et portarem en 4×4 fins a l’aguait dels voltors. Un hide amb capacitat màxima de 4 persones on romandràs en silenci durant 3 – 4 hores i podràs gaudir (quasi com si estiguessis al bell mig) com els voltors s’alimenten a l’esplanada de davant teu.

Si tens paciència i ells volen, podràs observar les quatre espècies de voltors del vell continent! A l’hora convinguda et vindrem a recollir en el 4×4 i et portarem de tornada a La Rectoria.

I si vols completar el dia no et perdis les nostres opcions de dinar de muntanya i oferta d’activitats per la resta del dia (parapent, dinosaures, ..). És possible la visitar l’aguait més d’un dia, consulta’ns les diferents opcions.”

ON? La Rectoria d’Alinyà – Coordenades GPS: E01º25’22,8’’ N42º10’49,1’
Plaça del Ball Pla, s/n, Alinyà (Alt Urgell) Lleida

PREU: 90e/persona. Màxim 4 persones.
Consultar preus especials per famílies o grups o escoles.
Consultar disponibilitat d’altres dies fóra dels diumenges matí.

Fes de guarda per 1 dia!

A partir del 12 de març de 2016
Tots els dissabtes a les 9:30 hores

Vine tots els dissabtes a la Muntanya d’Alinyà, on ajudaràs activament al guarda en la seva trobada amb els 4 grans rapinyaires europeus!  T’hi esperem.

Vols viure una experiència única a Europa?

T’imagines un voltor negre, un aufrany o un trencalòs a poca distància? Vine tots els dissabtes a la Muntanya d’Alinyà!

Les sortides comencen abans que la resta del grup, ja que acompanyaràs en vehicle al guarda per ajudar-lo activament en la seva trobada amb els rapinyaires!

Un cop abocat el menjar, t’afegiràs al grup que haurà arribat al mirador del voltors (situat a 1.200m d’alçada).

Des d’aquest punt, i durant un parell d’hores, s’observa (hi ha telescopis a disposició) com els voltors s’alimenten a l’interior del Punt d’Alimentació i com sobrevolen el mirador, en molts casos a pocs metres de distància, per cercar les corrents tèrmiques que necessiten per agafar alçada i poder-se desplaçar.

Durant unes hores podreu gaudir i fer una immersió en el món dels voltors, coneixent aspectes de la seva biologia, conservació i estatus a Catalunya. Aquestes sortides guiades, oferta única a tot Catalunya, combinen diversos aspectes com ara el senderisme, el paisatge, l’observació  i el coneixement.

Preu 25€/persona major de 12 anys

ALTRES ATRACTIUS A LA ZONA

La Rectoria

Al costat de l’església d’Alinyà hi ha el centre de visitants de la Muntanya que acull una agrobotiga especialitzada en productes de la zona així com un espai expositiu dels aspectes més significatius de la vall.

No t’ho perdis! Vine a descobrir els secrets sorprenents de la Muntanya viva.

I a més, t’espera un ampli ventall de productes característics de la zona: embotits, mel, vímet, patates, xai, làctics, melmelades,…

Tel. 973 05 89 91 rectoria.alinya@gmail.com

Horari: tots els dissabtes, diumenges, festius i tot juliol i agost de 10 a 14 h i de 17 a 19 h.
http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/content/la-rectoria

MÉS INFORMACIÓ

La Rectoria d'Alinyà

Centre de visitants / Agrobotiga - Plaça del Ball Pla s/n d'Alinyà (Lleida)

Comarca:

Alt Urgell
Latitud i Longitud:
42.1803363, 1.422743
Telèfon:
973 058 991
E-mail:
rectoria.alinya@gmail.com
Web:
http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/content/activitats-guiades?#

Més informació

Com arribar-hi
Coordenades GPS: E01º25’22,8’’ N42º10’49,1’’Des de la C-14: entre Coll de Nargó i Organyà, cal agafar la L-401 en direcció a Sant Llorenç de Morunys; passats 4 km s’entra a la finca d’Alinyà i al km 10 s’arriba al poble d’Alinyà.Des de Sant Llorenç de Morunys: cal agafar la L-401 en direcció a Organyà (carretera amb molts revolts) i s’arriba a l’espai un cop s’entra a l’Alt Urgell.Des de Lleida: cal agafar la C-131 en direcció a la Seu d’Urgell, i passat Coll de Nargó cal agafar la L-401 en direcció a Sant Llorenç de Morunys, carretera que recorre la major part de la vall d’Alinyà seguint els rius Perles i Alinyà.
Organitzador
Fundació Catalunya – La Pedrera (Àrea de Territori i Medi Ambient) http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/homeXarxa d’espais natura http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/content/xarxa-espais-naturaL’Espai Natura Alinyà és un dels 24 espais naturals amb els que compta la Fundació.Són espais de gran vàlua ecològica i paisatgística i d’interès especial per ser protegits perquè podrien ser alterats per activitats poc respectuoses.En ells, la Fundació hi desenvolupa un pla de gestió amb la finalitat de conservar la seva bellesa natural, així com gestionar el seu ús públic de forma activa i innovadora.
Recomanacions
Cal dur roba de temporada, calçat adequat, esmorzar i beguda. Recomanable portar binocles (es poden llogar in situ) i no portar roba de colors no estridents.