ECORAIL DEL CARDENER

Voleu anar en bicicleta per les vies del tren i conèixer el Pla de Bages?

De març a novembre. Agost tancat.

Al municipi de Callús, al costat de la via del tren, trobem el Centre d’Acollida de Visitants: un vagó-restaurant de l’any 1930, cedit pel Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú.

Aquí comença el viatge, al Centre d’ Acollida de Visitants del Vagó de Callús, on es projectarà un DVD amb les normes de seguretat i funcionament,  i es poden comprar  els bitllets.

El recorregut, que us portarà de Callús fins al Mas de Sant Iscle, és còmode, agradable, i apte per a tothom!


PUBLICITATEl podeu fer amb els ciclorails o amb el Trenpat. Els més valents que facin més d’1 metre i 40 centímetres podran pujar sobre les bicicletes i recòrre un tram de gairebé 8 quilòmetres o bé anar amb el Trenpat.

Ciclorails

Els ciclorails son vehicles innovadors, molt lleugers i fàcils de maniobrar. Està format per dues bicicletes subjectes a una plataforma que les uneix i les permet circular sobre la via del tren amb l’impuls dels pedals. És tota una experiència!

Els cascs els proporcionen a l’estació.

No és necessari saber conduir una bicicleta, només s’ha de pedalar i saber gaudir de les panoràmiques que ofereix l’entorn.

El Trenpat

El Trenpat és un trenet amb capacitat per a 7 persones i hi poden pujar els nens i nenes que facin menys d’1 metre i 40 centrímetres així com persones amb mobilitat reduïda, gent gran o mandrosos.

L’entorn natural que envolta aquest tram aporta gran valor al trajecte, amb magnífiques vistes a Montserrat, al Pla de Bages i al paisatge del Cardener.

L’Ecorail del Cardener és un projecte únic a Catalunya i a l’Estat, que aprofita les vies ferroviàries del territori per convertir-les en un sistema de transport turístic, que permet fer turisme de manera sostenible.

➡ Mira la guia que hem preparat a Sortir amb nens on trobaràs els millors trenets per anar amb nens! Fes clic AQUÍ

Podeu combinar l’Ecorail amb les activitats del Parc de la Sèquia, el Mas de Sant Iscle i el Parc de l’Agulla.

La Sèquia

És un canal que es va iniciar l’any 1339 amb l’objectiu de portar aigua a la ciutat de Manresa després d’anys de sequera. Actualment el Parc de la Sèquia és un sender de 26 km que recorre el canal medieval des de Balsareny fins al Parc de l’Agulla de Manresa.

Parc de l’Agulla

Llac artificial on s’emmagatzema l’aigua de la Sèquia. Envoltat d’un parc que és punt de trobada i espai d’oci i lleure.

Mas de Sant Iscle

Església romànica, celler amb Denominació d’Origen Pla de Bages i agrobotiga.

MÉS INFORMACIÓ

En família al Pla de Bages

Estació de l'ecorail - Carrer Prolongació Dupont, s/n (08262 Callús)

Comarca:

Bages
Latitud i Longitud:
41.7821134, 1.779301
Telèfon:
93 876 78 12
E-mail:
ecorail@mintercar.org
Web:
http://www.ecorail.cat/?#

Més informació