LUDI RUBRICATI, A SANT BOI DE LLOBREGAT

La Festa Romana de Sant Boi de Llobregat

Del 9 a l’11 de juny de 2017

Jornades de recreació històrica.

L’objectiu principal de la proposta és la posada en valor dels espais museístics santboians (Can Barraquer, Can Torrents i Termes Romanes), els quals s’obren al públic d’una manera lúdica i festiva, generant  un interès que traspassa les fronteres municipals, tal i com s’ha pogut demostrar al llarg d’anys de desenvolupament.

Totes les activitats es plantegen sota la filosofia d’un apropament integral al passat romà, duent als participants a gaudir dels cinc sentits.  Aquest any  2017 el tema escollit és:  Funus: la mort en el món romà,  mirant aquesta fet amb una perspectiva positiva i de quotidianitat.

La mort i la vida tenien la mateixa importància per als romans. Les persones no morien del tot, si no que perduraven en el record dels vius, d’aquí la transcendència dels ritus funeraris que van anar evolucionant en el temps i que van adoptar costums de les cultures amb les que van entrar en contacte. En aquest sentit, el culte a la mort contribuïa a no perdre la memòria dels avantpassats.

Com a eines que ajudin a portar a terme la proposta temàtica, es compta amb tot un seguit d’activitats lúdiques i pedagògiques i de reconstrucció històrica, que ajudaran a traslladar-nos a temps passats.

Horaris:

– Divendres dia 9, a les 21 hores: Teatre, a la terrassa de Can Barraquer, amb servei de bar i de guarderia.

– Dissabte dia 10 de 17 a 21 hores: Tallers i reconstrucció històrica, a Termes Romanes, Can Torrents i Can Barraquer.

– Diumenge dia 11 de 10 a 14 hores: Tallers i reconstrucció històrica, a Termes Romanes, Can Torrents i Can Barraquer.

Activitats gratuïtes. Aptes per a tots els públics.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Museu de Sant Boi

Carrer del Pont, 7 (08830 Sant Boi de Llobregat) Barcelona

Comarca:

Baix Llobregat
Latitud i Longitud:
41.3469172, 2.043451
Telèfon:
936 351 250
E-mail:
museusantboi@gmail.com
Web:
http://wwww.museusantboi.cat/?#

Com Arribar-hi