TALLERS FAMILIARS, A MÓNNATURA DELTA DE L’EBRE

Crea la teva pròpia sal!

1 d’agost de 2018
Per a infants de 4 a 10 anys

Tallers familiars a Món Natura Delta de l’Ebre. El Delta de l’Ebre ha estat, a llarg de la seva història, un gran poductor de sal. La sal serveix per poder conservar els aliments però també per fer més gutosos els nostres plats de cuina. En aquest taller podreu escollir les vostres plantes preferides i utilitzar la imaginació per crear la vostra pròpia sal amb espècies i fer més gustosos els vostres plats.

Durada de l’activitat: 1 hora i 30 minuts
Preu: 3,5 euros

Imprescindible reserva prèvia.

Les aus del Delta

 2 d’agost de 2018 a les 11 hores

El Delta de l’Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants d’Europa occidental. La seva particular formació ha creat un espai únic de gran riquesa natural i sobretot d’aus aquàtiques reconegudes internacionalment.

Aquesta activitat consta d’una passejada pels voltants de MónNatura Delta per aprendre a identificar i conèixer els ocells més comuns del Delta de l’Ebre. Podrem veure espècies com el bernat pescaire, el martinet blanc, la gamba roja, el flamenc, diferents espècies d’ànecs, etc.

Preu: 5€ adults i 4€ nens de 5 a 12 anys

Imprescindible reserva prèvia.

Pedalant per la bassa

Dimarts 7 d’agost de 2018

Sortida guiada en bicicleta al voltant de la llacuna de la Tancada per descobrir els ocells que hi habiten, nidifiquen i s’alimenten. Durant el recorregut, podrem gaudir dels ecosistemes de la platja, la badia, la llacuna i els arrossars i aprendrem quina és la flora i la fauna que s’adapta en cadascun d’aquests ambients.

Preu: 15€ adults i nens a partir de 7 anys i 20€ amb lloguer de bicicleta inclòs

Durada de l’activitat: 3h

Imprescindible reserva prèvia.

*No inclou la visita al centre

Nius d’ocells

8 d’agost de 2018

Els ocells necessiten llocs idonis per poder fer el seu niu, els agraden els llocs tranquils, que estiguin protegits del fred i de la calor, que tinguin menjar a prop… doncs a MónNatura hem decidit que els ajudarem a construir el seu niu.

Us animeu a confeccionar una caixa-niu per al vostre jardí o terrassa? Us convidem a participar en aquest taller per a que els ocells puguin trobar de forma fàcil un lloc on criar el seus pollets.

Preu: Nens (de 4 a 10 anys): 5€
Durada de l’activitat: 1 hora i 30 minuts

Imprescindible reserva prèvia.
Més informació i reserves al 977 05 38 01 o info@monnaturadelta.com

L’espavilat del Delta

Dies a concretar
Per a infants de 5 a 10 anys

Gimcana participativa on cada grup haurà d’aconseguir la quantitat de sal adequada per comprar un viatge amb una barca de perxar. Aquesta sal només es pot adquirir superant unes proves que demostraran si sou bons coneixedors del Delta; amb temàtiques com les birles, aus, perxa, orientació, arts de pesca, “jotes”…

Deixeu-vos portar per la màgia d’un territori amb grans tradicions i valors, el Delta de l’Ebre.

Imprescindible reserva prèvia.

Ocells mòbils (taller familiar)

  • Per a infants de 5 a 12 anys

El Delta és un lloc excel·lent per veure aus de moltes mides i diferents colors. De fet al delta veiem ocells volar per totes bandes i fins i tot ens costa saber quins ocells son. Ens ajudes a construir un mòbil d’ocells deltaics?

Vine i aprèn a construir un mòbil d’aus i emporta’t les aus del delta a casa.

Preu: Nens 5€. Adults gratuït

Durada de l’activitat: 40 minuts

Imprescindible reserva prèvia.

*No inclou la visita al centre

Mà de flamenc

Dies a concretar
Per a infants de 5 a 12 anys

Activitat per conèixer i descobrir l’ocell més singular i màgic del Delta de l’Ebre, el flamenc.

Són unes aus màgiques, emeten una veu inconfusible i els seus colors són espectaculars.

Amb aquest taller fareu del vostre braç un magnífic flamenc com els que hi ha a la llacuna de la Tancada. 

Preu: Nens 5€. Adults gratuït

Durada de l’activitat: 40 minuts

Imprescindible reserva prèvia.

*No inclou la visita al centre

PIRATEJA’T: Taller infantil sobre els pirates del Delta

Dies a concretar
Per a infants de 4 a 10 anys

Al delta ja no hi queden pirates però antigament n’hi havia molts, en especial un que es deia Eiktu Xicmano al que li agradava robar la sal que feia a les salines.  Avui ens convertirem en un pirata deltaic i confeccionarem el seu barret típic alhora que ens pintarem per semblar-nos al pirata Eiktu Xicmano.

Durada de l’activitat: 40 minuts

Preu: Nens 5€. Adults gratuït.

Imprescindible reserva prèvia.

* No inclou la visita al centre (30 perticipants màxim).

Els ous de Pepa (taller familiar)

Dies a concretar
Per a nens de 5 a 10 anys

Pepa, un flamenc femella del Delta una mica despistada ha post diferents ous a MónNatura Delta i ara no recorda on són. Ens podeu ajudar a trobar els nius? Si aconseguim trobar els ous de Pepa els decorarem amb plomes, colors… Animeu-vos a buscar els ous de Pepa!

Imprescindible reserva prèvia.

Activitats sota petició

L’ocell que ha perdut la memòria

Activitat dirigida a nens i nenes de 4 a 10 anys

La Laura ha trobat un ocell que ha perdut la memòria i ens demana ajuda perquè pugui tornar amb la seva família i els seus amics. Haurem de descobrir com es diu l’ocell, què menja, quina edat té i on viu!

T’agraden els ocells?

Vine a descobrir la vida dels ocells i algunes curiositats fascinants!

Durada de l’activitat: 1 hora i 30 minuts

Per a grups:
*Aquesta activitat es pot realitzar sota petició (grup mínim 12 persones). Condicions i disponibilitat info@monnaturadelta.com

L’art de la pesca

Activitat dirigida a nens i nenes de 7 a 12 anys

L’Emilio, un pescador molt bromista, ens ha amagat els baguls on guardem els ralls. Si aconseguim resoldre uns trencaclosques sobre arts de pesca tradicional del Delta, ens donarà les pistes per trobar-los!

Veniu a practicar el llançament de rall, un art de pesca tradicional del Delta! Esteu preparats?

Durada de l’activitat: 1 hora i 30 minuts

Programació grups:
*Aquesta activitat únicament es realitza sota petició (grup mínim 12 persones). Disponibilitat i condicions a info@monnaturadelta.com

Cens d’ocells

monnatura delta de l'ebre

Per saber com evolucionen les diferents espècies d’ocells de l’entorn de MónNatura Delta de l’Ebre, periòdicament es fan cens des del Mirador 360º.

En aquest taller ens convertirem en els encarregats de comptabilitzar la quantitat i varietat d’ocells aquàtics que s’observen.

Aquesta activitat ens aproparà a les característiques principals de les aus del Delta.

Durada del taller: 1 hora i 30 minuts

Per a grups:
*Aquesta activitat es pot realitzar sota petició (grup mínim 12 persones). Condicions i disponibilitat ainfo@monnaturadelta.com

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

MÉS INFORMACIÓ

Amb nens a MónNatura Delta de l’Ebre

Lloc

Mónnatura Delta de l'Ebre
Llacuna de La Tancada Carretera del Poblenou del Delta a les Salines 43870 Amposta Montsià-Tarragona

Comarca:

Montsià
Telèfon:
977 053 801
E-mail:
info@monnaturadelta.com
Web:
http://www.monnaturadelta.com/ca/home/portada?#

Més informació

Més de 200 hectàrees del Delta de l’Ebre al coneixement de la natura.

Descobriu l’essència del Delta en família. “La visita dels menuts” està pensada per a que els més petits de la família puguin gaudir de l'entorn de MónNatura Delta, i alhora descobrir la riquesa d'aquest espai mitjançant la descoberta d'aus fascinants i activitats tradicionals úniques al Delta.Descobriu l’essència del Delta en família.MónNatura Delta de l'Ebre permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l'Europa Occidental.Horaris de les visites guiades: Dissabtes i diumenges a les 10.30 horesImprescindible fer reserva prèvia.
Com arribar-hi
Des de Sant Carles de la Ràpita: Carretera direcció al Poblenou del Delta, vorejar aquesta població i seguir 5 km direcció a Platja del Trabucador.L’entrada es troba a mà esquerra.Des de Sant Jaume d’Enveja: Carretera direcció a Els Muntells (TV-3405) durant 15 km, abans de la urbanització Eucaliptus girar a la dreta direcció La Tancada i al final de la carretera, girar altre cop a la dreta. L’entrada es troba a 900 metres a mà dreta.CONEIX MÉS SOBRE MÓNNATURA DELTA DE L'EBREGuardarGuardarGuardarGuardarGuardar