PALEOTURISME A HOSTALETS DE PIEROLA

Descobreix el Miocè a Els Hostalets de Pierola

Fes de paleontòleg durant el cap de setmana

Els Hostalets de Pierola és un dels municipis amb el patrimoni paleontològic més important de Catalunya”, amb gairebé 200 jaciments documentats i un registre fòssil d’una riquesa excepcional.

L’entorn dels Hostalets de Pierola és una de les zones més riques en restes de vertebrats fòssils del Miocè (22 – 5 milions d’anys) i una de les més significatives del món pel que fa al registre de fòssils de primats, com poden ser el Pierolapithecus catalaunicus o l’Anoiapithecus brevisrostis. L’excepcionalitat del patrimoni paleontològic recuperat també es fa palesa amb troballes com la del representant més antic del llinatge dels pandes gegants.

El Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) posa en valor la importància del patrimoni paleontològic dels Hostalets de Pierola i el seu entorn i difon els seus continguts i coneixements mitjançant diferents activitats.

Al centre es pot veure una exposició permanent que dóna a conèixer la importància de la paleontologia als Hostalets de Pierola, així com les descobertes més importants.

El P@leo_CapdeSetmana

L’activitat estrella és el P@leo_CapdeSetmana, on les famílies poden allotjar-se a l’alberg de Can Roviralta i gaudir d’un conjunt d’activitats relacionades amb la paleontologia on es combina la ciència, la divulgació científica i el coneixement del territori.

Durant el cap de setmana les famílies descobriran els secrets paleontològics amagats sota terra, resoldran paleo-enigmes, es deixaran endur per la història d’en Pau, s’endinsaran en una selva tropical i s’emportaran l’experiència del Miocè a casa.

El P@leo_CapdeSetmana inclou:

Inclou:

Dissabte: dinar, berenar, sopar i dormir
Diumenge: esmorzar i dinar

Tots els tallers i activitats previstos:

– Visita l’exposició “Una finestra al Miocè”
– Taller de petjades
– P@leo-rutes
– P@leo-contes
– Gimcana nocturna
– Taller d’excavació paleontològica
…i alguna descoberta més

https://www.youtube.com/watch?v=NYHNsi7ILg&feature=youtu.be

Les P@leo_rutes®

Amb les anomenades P@leo_rutes®, els usuaris poden viatjar fins al  període del Miocè i reconèixer el territori actual i el d’aquell temps, a través de 3 itineraris interactius.  Només cal l’aplicació P@leo_rutes®, disponible per a dispositius  Android i IOS en català, castellà i anglès, per endinsar-vos en el miocè gràcies a recursos multimèdia, dinàmiques de gamificació, reconstruccions 3D o el geoposicionament.

Guardar

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Paleontologia en família!

Centre de Restauració i Interpretació Paleontològic - Carrer Aureli Roviralta, 2 (08781 Els Hostalets de Pierola) - Barcelona 

Comarca:

Anoia
Latitud i Longitud:
41.5353954, 1.7603312
Telèfon:
937712817
Mòbil:
647472442
E-mail:
canroviralta@gmail.com
Web:
http://hostaletspaleontologia.cat/ca/?#

Com Arribar-hi

Més informació

Alberg Can Roviralta
  • C. Aureli Roviralta, 2
  • 08781 Els Hostalets de Pierola
  • Telèfon: 937 712 817
  Guardar