BENVINGUTS A PAGÈS

Benvinguts a pagès

Dies 9 i 10 de juny de 2018

Tasta i compra productes en el seu lloc d’origen!

T’agradaria saber com es fan els formatges o l’oli? Com es cultiven les vinyes i on creixen les maduixes? Vols veure, tastar i comprar els productes de la nostra terra?

Més de 200 pagesos, agricultors, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions perquè puguis conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra. Perquè els nostres petits vegin que la llet no surt de la nevera i que els enciams no creixen als supermercats!

La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

Hi ha explotacions arreu del territori català  i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills o gallines, famílies dedicades a la pastura, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.

benvinguts a pagès

Més de 230 restaurants amb menús de proximitat, 280 allotjaments amb ofertes especials de cap de setmana i més d’un centenar d’activitats complementàries a totes les comarques

Diferents allotjaments i restaurants d’arreu del país s’afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquest cap de setmana. Trobareu el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat. A més, en moltes comarques s’oferiran activitats complementàries.

Les rutes de Benvinguts a pagès

Es proposen cinc rutes turístiques a la demarcació de Lleida (Pallars Jussà Nord–Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Garrigues–Segrià Sec i Garrigues) i dues a les comarques de Tarragona (Conca de Barberà i Terra Alta)  amb plans per fer durant tot de cap de setmana o bé en una única jornada.

Les famílies podeu fer escapades d’un dia per visitar explotacions de moltes tipologies diferents  i dinar als restaurants que oferiran cuina de proximitat, i també podeu optar per quedar-vos a dormir als molts allotjaments que han preparat ofertes especials.