BENVINGUTS A PAGÈS 2020, LA GRAN FESTA DE LA PAGESIA CATALANA

Benvinguts a pagès: Tasta i compra productes en el seu lloc d’origen!

Dies 3 i 4 d’octubre de 2020

El ‘Benvinguts a Pagès’ se celebrarà enguany de forma virtual.

La pandèmia obliga a traslladar la gran festa de la pagesia catalana a les xarxes socials

Els dies 3 i 4 d’octubre una vintena de productors i productores del país oferiran xerrades divulgatives, visites virtuals i tutorials amb receptes i consells sobre alimentació, entre d’altres activitats.

Benvinguts a pagès: La gran festa de la pagesia catalana!

Benvinguts a Pagès es podrà seguir a les xarxes socials a través d’un esdeveniment excepcional en què es mantindrà l’essència del projecte que dona a conèixer l’origen dels productes que consumim cada dia i que es produeixen arreu del país.

Una representació dels productors i productores inscrits a Benvinguts a Pagès programaran tot tipus d’activitats divulgatives a la xarxa, entre les quals destaquen xerrades, visites virtuals, receptes, entrevistes i tutorials amb consells sobre alimentació.

La pàgina web benvingutsapages.cat recull tota la informació d’aquesta edició amb els detalls de les activitats virtuals programades, que es podran veure als perfils de Facebook, Instagram, Twitter i YouTube de Benvinguts a Pagès i seguir a través de l’etiqueta #eBaP.

BENVINGUTS A PAGÈS 2020

Experiència virtual

A través dels perfils de Benvinguts a Pagès a les xarxes socials, es podrà conèixer el dia a dia de diferents pagesos i pageses que seran entrevistats i explicaran, entre d’altres, com és l’elaboració de l’oli a les Terres de l’Ebre, els secrets de la producció d’un producte com la cervesa des de Lleida, o el treball a l’horta amb productes dolços al Berguedà.

BENVINGUTS A PAGÈS 2020

Les visites guiades virtuals donaran al públic l’oportunitat de conèixer explotacions de carn, embotits, aviram, ous i altres productes d’horta i posar en valor la feina de pagesos i ramaders.

Els tutorials amb consells per a una alimentació saludable estaran protagonitzats per pagesos i pageses que treballen amb mel, pa i queviures, vins i caves, fruita, carn, embotits i herbes aromàtiques. En el marc d’aquest Benvinguts a Pagès virtual donaran a conèixer recomanacions per gaudir dels productes de temporada i aprofitar les seves propietats.

Restaurants i allotjaments

BENVINGUTS A PAGÈS 2020

Els restaurants i allotjaments divulgaran també per la xarxa la seva feina durant tot el cap de setmana. L’esdeveniment serà un bon aparador perquè els establiments turístics expliquin com és la feina que habitualment no es veu.

BENVINGUTS A PAGÈS 2020

Es podrà entrar fins als fogons d’un restaurant del Segrià i descobrir les tècniques de cuina d’un hotel gastronòmic de Falset, entre d’altres atractius. A més, des del sofà de casa es podran visitar, còmodament, les cases rurals del Berguedà, situades enmig de la natura en un entorn privilegiat, així com un hotel de Tarragona.

Omplir el rebost

L’edició d’enguany permetrà viure una experiència virtual en què també es mantindrà l’oportunitat d’adquirir els productes directament als productors i omplir el rebost. El Benvinguts a Pagès també esdevé un repte per accelerar la digitalització de les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país que tenen a internet una gran oportunitat per difondre i vendre directament els seus productes. Els pagesos i pageses inscrits a Benvinguts a Pagès disposen de l’acreditació de venda de proximitat emesa pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

BENVINGUTS A PAGÈS 2020

Rutes tot l’any

Tot i que l’edició d’enguany de Benvinguts a Pagès és virtual, es mantenen a disposició del públic les rutes de cap de setmana o d’una jornada arreu del país amb els productors i productores de fil conductor per fer de manera individual quan es desitgi. Els itineraris Costa Brava, Paisatges Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus ofereixen durant tot l’any recorreguts que uneixen gastronomia, territori, paisatge, història i patrimoni. A través de la pàgina web benvingutsapages.cat es poden consultar els detalls de les rutes.

Normalitat prevista per a 2021

La gran festa de la pagesia catalana recuperarà el format presencial en l’edició de 2021, que també tornarà a les dates habituals del primer cap de setmana de juny. Els propers 5 i 6 de juny Benvinguts a Pagès tornarà a ser presencial i obrirà les portes de les explotacions.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.