BENVINGUTS A PAGÈS 2021, LA GRAN FESTA DE LA PAGESIA CATALANA

Benvinguts a pagès: Tasta i compra productes en el seu lloc d’origen!

  • Dies 2 i 3 d’octubre de 2021
  • Per participar a les activitats, s’ha de fer inscripció prèvia

Benvinguts a Pagès La Festa, vol explicar l’origen dels aliments que es consumeixen cada dia i aquest any potencia les activitats adreçades al públic familiar.

 

La gran festa de la pagesia catalana recupera la presencialitat els dies 2 i 3 d’octubre i amplia l’oferta de visites gratuïtes per divulgar i explicar l’origen dels aliments que es consumeixen cada dia amb activitats pensades per al públic familiar.

benvinguts a pagès

Els visitants podran endinsar-se al Parc de les Olors de Claret, a la Segarra, en què veuran en primera persona com es treballa un cultiu ecològic, coneixeran els secrets de la producció de castanyes al Montseny, tindran l’oportunitat d’entendre el procés per a l’elaboració de l’oli d’oliva verge extra a la Segarra i podran descobrir el treball per fer créixer plantes autòctones al Vallès Occidental, entre d’altres propostes.

benvinguts a pagès

Les visites gratuïtes del primer cap de setmana d’octubre són una oportunitat perquè la ciutadania prengui consciència de la importància de mantenir viu el sector primari i s’estableixi una relació directa amb els pagesos i pageses.

benvinguts a pagès

Les visites de Benvinguts a Pagès La Festa acaben amb un tast dels productes i l’oportunitat d’omplir el rebost.

benvinguts a pagès
 Inscripció prèvia obligatòria
Les places per participar a Benvinguts a Pagès són limitades i les visites gratuïtes s’han de reservar prèviament a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que funciona com a central de reserves, per complir amb els protocols per fer front a la situació de pandèmia.

benvinguts a pagès

A més, es respectaran les mesures de seguretat i prevenció vigents en cada moment en què destaquen les visites en grups d’un màxim de deu persones, l’ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància de seguretat durant les visites.

Una oferta completa

L’oferta de Benvinguts a Pagès va més enllà de l’oportunitat de conèixer el dia a dia de les explotacions agroalimentàries de Catalunya.

benvinguts a pagès

La festa també inclourà la participació de 200 establiments de restauració que treballen amb els productors del seu entorn i que, com a novetat, han estat seleccionats per als mateixos pagesos aquest any.

benvinguts a pagès

El públic també tindrà l’oportunitat de fer nit a més de 200 allotjaments rurals i, finalment, es programaran una cinquantena d’activitats complementàries.

benvinguts a pagès

Rutes d’un dia o de cap de setmana

El primer cap de setmana d’octubre es mantenen les rutes d’un dia o bé de cap de setmana que inclouen les visites gratuïtes a les explotacions, l’estada als allotjaments i restaurants de cada territori i també proposen redescobrir el patrimoni i la història de cada indret. Benvinguts a Pagès inclou les rutes Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus.