EXCURSIÓ AL PANTÀ DE SAU AMB NENS

llacs i pantans per anar de ruta amb nens

Què veure al Pantà de Sau amb els nens

Segur que heu sentit a parlar molt del Pantà de Sau tot i que potser no us enrecordeu. És el famós pantà on s’amaga un poble perdut! I on encara es pot veure el campanari de la seva església. És un lloc perfecte per fer una escapada en família perquè, a més a més de ser un lloc misteriós, està envoltat de natura! Hi anem?

 PANTÀ DE SAU

Espai Natural de les Guilleries-Savassona

El Pantà de Sau es troba dins l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, un paisatge ple de boscos i penya-segats que semblen sortits d’un conte.

Pels voltants es poden fer moltes activitats, des de passejades fàcils per fer amb els nens fins a una veritable aventura en família amb piragües, o fins i tot rutes amb BTT! Tot i això, per començar amb els més petits el millor és anar fent passejades pels itineraris marcats. I no us oblideu del calçat còmode!

 

El poble perdut de Sant Romà de Sau

Si anem al Pantà de Sau és obligatori veure Sant Romà de Sau, és clar! O, almenys, el que queda d’ell. Aquest era el poble que hi havia abans que el pantà fou inaugurat l’any 1962. Era una petita vila que els seus veïns van haver d’abandonar amb la creació de l’embassament. Des que va quedar inundada sota l’aigua van començar tota mena de llegendes sobre el seu origen i el seu final.


PUBLICITAT



Ara només és possible veure el campanari de la seva església romànica construïda al segle XI. Però no sempre es pot veure aquest campanari. Només es veu quan el nivell de l’aigua del pantà és baix, així que si aneu expressament per veure-ho, millor assegureu-vos abans del nivell de l’aigua.

 

El monestir de Sant Pere de Caserres

Un altre lloc dels voltants de visita obligada és el monestir de Sant Pere de Caserres. Per arribar-hi només cal creuar la presa del pantà i vorejar l’embassament fins al monestir. Millor anar en cotxe perquè són uns 5 quilòmetres aproximadament.

Allà s’ha conservat tot tal i com estava per mostrar com vivien els monjos benedictins del segle XI, i es poden visitar la majoria de les seves habitacions: el menjador, la cuina, els dormitoris dels monjos, el claustre i fins i tot l’hospici. Una visita a la natura combinada amb un toc cultural!

 

Mira l’excursió al Pantà de Moià AQUÍ


PUBLICITAT



Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.