FESTA DEL TIÓ A SOLSONA

La Festa del Tió més solidaria!

Dies a concretar >>2020

Mercat de Nadal d’artesania, activitats per a públic familiar relacionades amb el tió, exposició i venda de tions i bastons, concerts, visites guiades, jocs per a totes les edats, activitats solidaries…

Solsona s’impreganarà d’ambient nadalenc el pròxim dissabte 7 de desembre, data en què es farà, per cinquè any consequtiu, la Fira del Tió.

Podreu passejar pel mercat d’artesania que s’ubicarà a la Plaça Major i al carrer de Sant Miquel i gaudir en família de les activitats paralel·les entre les places de la Catedral i de Palau.

festa del tió a solsona

Hi ha programada una gran oferta d’activitats, totes gratuïtes. Així, hi haurà jocs del món gegants, un taller de patinets rollerski, tallers nadalencs i un arbre dels desitjos, a més d’una sessió de contacontes tant per a infants com per als pares.

Una cita solidària

Durant tota la jornada, el públic podrà participar en diferents propostes solidàries:

  • “Alimenta el tió amb il·lusió”, consistent en la recollida de joguines per part de Creu Roja del Solsonès i la Fundació Volem Feina.
  •   “Tasta i guanya”, a càrrec de La Menestrala i La Cuineta d’Aquí.
  • Concurs de la UBIC per buscar tions en aparadors.

festa del tió a solsona

Així mateix, qui vulgui podrà comprar bastons i tions a la plaça de Palau, la recaptació dels quals es destinarà al Rebost Solidari del Solsonès. La venda d’aquests troncs es limita a molt poques unitats, ja que que són elements naturals extrets directament del medi natural i han de tenir un valor perdurable. En aquest sentit, la mostra del claustre de la catedral també inclourà informació divulgativa sobre la funció de la fusta morta als boscos proporcionada pel Grup de Natura del Solsonès.Una altra novetat arribarà al migdia amb un vermut i una actuació musical a càrrec de Nusduo i, una estona abans, una sorpresa de caire artístic.

A banda d’això, l’exposició de tions i pessebres que s’instal·larà al claustre de la catedral s’amplia amb caganers de l’Associació d’Amics del Caganer.

Pels volts del migdia qui s’hi hagi inscrit prèviament podrà participar també en un taller per elaborar snacks dolços saludables i ecològics per a les festes de Nadal a la botiga Molsa-Toleràncies (info@tolerancies.cat).

A la tarda, hi haurà una xocolatada popular; una sessió de Musiquemoles;  l’espectacle familiar de Jaume Ibars Que comenci la festa; el lliurament de premis i l’encesa del tradicional arbre de Nadal de la plaça i, per tancar, una actuació de l’Orfeó Nova Solsona, endinsada de ple en la celebració del seu centenari.

festa del tió a solsona

➡ Com és habitual, les institucions fan una crida a les famílies de la comarca que vulguin participar a l’exposició de tions foradats i pessebres. Qui hi estigui disposat pot comunicar-ho fins al dia 29 d’aquest mes per correu electrònic a solsonaturisme@ajsolsona.cat, o bé trucant al telèfon 973481009. Si els tions són de grans dimensions, s’aniran a buscar a domicili la primera setmana de desembre.MÉS INFORMACIÓ

lloc

Solsona (Solsonès)
Plaça Major, places de la Catedral i de Palau i carrer de Sant Miquel.

Comarca:

Solsonès
Telèfon:
973 48 23 10
E-mail:
solsonaturisme@ajsolsona.cat
Web:
http://solsonaturisme.com/ca/que-fer/fires-festes/nadal/ ?#

Més informació

  Oficina de Turisme de Solsona
  • Crta. De Basella, 1. 25280 Solsona
  • Tel. +34 973 48 23 10
  • Fax. +34 973 48 19 13