RAONS PERQUÈ ELS NENS LLEGEIXIN

Raons perquè els nens llegeixin

Tots hem sentit algun cop que la lectura s’ha d’inculcar des de ben petits. I és veritat! Llegir facilita el futur aprenentatge i, a més, té molts altres beneficis. Aquí t’expliquen les raons perquè els nens llegeixin.

La imaginació dels nens amb la lectura

No és cap mentida que llegir estimula i augmenta la imaginació dels nens. Això si, s’ha de començar amb llibres adequats per cada edat! Per nadons llibres tous, per nens de 3 anys llibres amb moltes, moltes il·lustracions i cap als sis o set anys ja es pot començar amb altres llibres. Però, recorda, cada nen va al seu ritme!


PUBLICITATS’ha de tenir en compte també els gustos dels nens, si els hi agrada la aventura, millor si els hi comprem llibres d’aventures! Ells han de sentir que s’endinsen al llibre, i per a això fa falta que els hi agradi.

Amb els tipus de llibres adequats i que més els hi agradi, la seva imaginació volarà!

 

Llegir ajuda a que els nens aprenguin millor

No només aprenen més ràpid, també aprenen millor! Que és el que realment importa. La lectura fa que els nens memoritzin les paraules, la ortografia, les estructures de les oracions, etcétera, d’aquesta manera després ho podran aplicar! I ho fan sense quasi donar-se compte. Està demostrat que els nens que llegeixen regularment fan menys faltes d’ortografia que els que no llegeixen.

 

Els llaços familiars es reforcen llegint tots junts

És recomanable deixar un breu temps al dia per llegir amb el nostre fill. Normalment, l’hora del conte és abans d’anar a dormir, tot i que no ha de ser sempre així!

Llegir amb el nostres fills reforça el nostre vincle amb ells, ens fa viure la història tots junts, viure el mateix i sentir el mateix! A més, si estem allà amb ells i elles podrem resoldre els seus dubtes, tant de la història com de la ortografia.

 

Trucs per fer que els nens llegeixin

Sabem que, a vegades, no és suficient i potser els nens i nenes no volen llegir pel seu compte. Per això, des de Sortir amb nens us deixem una sèrie de trucs per a aconseguir-ho:

  • No forçar l’hàbit de la lectura! El nen ho ha d’adquirir perquè vol, si ho veu com una obligació no voldrà llegir.
  • Que ens vegin llegir ajuda a que ells també vulguin començar a fer-ho. Si no veuen als pares llegir, és difícil que ells en vulguin.
  • Començar poc a poc, amb molts dibuixos colorits que els cridi l’atenció.
  • Buscar històries interessants de la temàtica que més els hi agradi. No cal que començem amb llibres per ensenyar-los a fer coses, primer hem d’aconseguir que s’interessin pels libres en general!
  • Dedicar una estoneta al dia com si fos un joc en família.

 

➡  Tots els llibres per a nens. AQUÍ


PUBLICITATEstigues informat de les activitats familiars a Catalunya amb Sortir amb nens

Subscriu-te al butlletí de “Sortir amb nens” i cada setmana rebràs al teu correu les millors propostes per passar el cap de setmana amb els teus fills.

T’informem de les activitats familiars que pots fer amb nens.
Perquè sempre sàpigues on anar i què fer amb nens!

Perquè no et perdis res!

En omplir aquest formulari, accepto rebre les newsletter de Sortir amb nens, d’acord amb la política de protecció de dades política de privadesa.

Idees, plans i activitats setmanals per fer en família.

He llegit i accepto la polí­tica de privadesa

En qualsevol moment, podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació i supressió de les teves dades a través del mail info@sortirambnens.com Des de Sortir amb nens tractarem la teva informació amb respecte segons marca el nou reglament General de Protecció de dades (RGPD). Així, acceptes que podrem processar la teva informació d’acord amb aquests termes.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.