FIRA GUILLERIES A SANT HILARI SACALM

Torna Fira Guilleries a Sant Hilari amb un mercat de productes del territori

Dies 15 i 16 d’octubre de 2022

Sant Hilari Sacalm acull la 5a edició de Fira Guilleries amb una mostra de gastronomia, artesania i productes locals i activitats culturals i d’oci.

Les parades de Fira Guilleries s’escamparan al llarg dels carrers del nucli antic amb un mercat de productors locals d’alguns municipis de les Guilleries i una zona d’artesans d’arreu de Catalunya. Es vendran maduixes, formatge, pa, dolços, peces de torneria, cerveses, ratafia, cremes, ungüents i roba.

fira guilleries

També es podran veure, a la Fira Guilleries, demostracions d’oficis com el de cisteller o el de ceramista i el Centre Artesà de la Torneria ensenyarà com es treballa la fusta.

A més a més, es faran rutes guiades per endinsar-se a les Guilleries i concerts amb artistes com Marta Frigola, Leyla, Atenea Carter i Soul of Sound. Les famílies que passegin per Fira Guilleries podran gaudir amb activitats per a infants com, per exemple, els jocs gegants de fusta, els tallers de planter o l’espectacle infantil Atrapahits dels Atrapasomnis.

La fira compta amb la participació d’Osor, Susqueda, Vilanova de Sau, Espinelves, Viladrau, Sant Sadurní d’Osormort, la Cellera de Ter, Sant Julià de Vilatorta i Sant Hilari i destaca per potenciar el territori de les Guilleries i tots els seus encants: el paisatge, la cultura, la gastronomia i els productes locals.

Més informació i la programació detallada del 14 al 16 d’octubre AQUÍ

Fulleto programació

fira guilleries 2022

Programa d’activitats infantils i familiars Fira Guilleries

Dissabte 15 d’octubre de 2022

Mercat de productors locals i artesans de Catalunya i mostra d’oficis. De 10 a 22 h – Carrer Josep Ximeno i plaça de l’Església.

fira guilleries

En aquest espai haurà diferents parades de productors locals i artesans de Catalunya que vendran els seus productes (pa, formatge, joguines de torneria, obres d’art, joies, mel i conserves, embotits, dolços, etc.). A més, a la plaça de l’Església hi haurà un espai de mostra d’oficis on es podrà veure a artesans treballar amb el torn, la terrissa o fent cistells.

Taller infantil de planter. De 10 a 13 h i de 16 a 19 h – Jardins de Can Rovira.

Tant al matí com a la tarda les famílies podran participar en un taller familiar de planter. En aquests els participants podran aprendre a plantar. Principalment, aquesta activitat es farà amb les mans, ja que així la mainada té contacte directe amb la terra. Finalment, els participants es podran emportar el planter a casa per cuidar-lo i veure com creix.

Jocs de fusta familiars. De 10 a 13 h i de 16 a 19 h – Plaça Doctor Robert

Al llarg del dia hi haurà 10 jocs de fusta familiars repartits per la Plaça Doctor Robert perquè les famílies puguin participar i entretenir-se jugant en família.

Cercavila dels gegants de Sant Hilari. A les 11 h – Sortida de la plaça de l’Ajuntament

Els quatre gegants de Sant Hilari: Blanca d’Olvan, Bernat de Gurb, Josep Moragues i Magdalena Giralt juntament amb diferents capgrossos participaran en una cercavila que començarà a les 11 del matí de la plaça de l’Ajuntament i recorrerà els carrers del nucli antic de Sant Hilari.

Activitat infantil: “Anem a collir bolets? No, fem bolets! Organitza Aula-Taller Excèntrica. D’11 a 12 h i de 17 a 18 h – Hostal Fugarolas.

L’Associació Aula-Taller Excèntrica organitza un taller infantil artístic de creació de bolets a l’Hostal Fugarolas.

Castanyada popular i versions amb família amb Els Atrapahits. Plaça Jacint Verdaguer

A la tarda a partir de les 17 h hi haurà castanyada popular a la Plaça Jacint Verdaguer i a les 17:30 h començarà l’espectacle de “Els Atrapahits”: versions amb família.

Diumenge 16 d’octubre de 2022:

Mercat de productors locals i artesans de Catalunya i mostra d’oficis. De 10 a 14 h – Carrer Josep Ximeno i plaça de l’Església.

En aquest espai haurà diferents parades de productors locals i artesans de Catalunya que vendran els seus productes (pa, formatge, joguines de torneria, obres d’art, joies, mel i conserves, embotits, dolços, etc.). A més, a la plaça de l’Església hi haurà un espai de mostra d’oficis on es podrà veure a artesans treballar amb el torn, la terrissa o fent cistells.

Taller infantil de fangoteràpia. De 10 a 13 h – Jardins de Can Rovira.

Al matí s’organitzarà un taller infantil de fangoteràpia on els infants podran transformar una petita peça de fang en un objecte únic i propi amb les seves pròpies mans.

Jocs de fusta familiars i “Fustes i Fustetes”. De 10 a 13 h – Jardins de Can Rovira

Al llarg del matí hi haurà diferents jocs de fusta familiars repartits pels Jardins de Can Rovira perquè les famílies puguin participar i entretenir-se jugant en família. A més hi haurà un joc de “Fustes i Fustetes” per la mainada més petita.

Els contes de la Martina Trementina. A les 11:30 h – Plaça Doctor Gravalosa

Martina Trementina, és la néta d’una remeiera. La seva àvia Remei era trementinaire. Recollia herbes medicinals, plantes aromàtiques, resines dels arbres, i en feia ungüents i olis essencials com la Trementina. Anava a vendre els seus productes fent llargs viatges a peu fins a arribar a pobles i ciutats. En aquella època no hi havia telèfons mòbils ni internet i la gent s’explicava històries.

L’àvia Remei recollia contes, històries i faules i les utilitzava com les herbes medicinals, perquè els contes poden curar de l’avorriment, ajuden a mantenir el cor esponjat, el cap ben clar i sobretot a mantenir els somnis ben vius! Amb les seves històries la Martina ens explicarà qui eren aquestes dones que anaven pel món: Les trementinaires.

 
 

MÉS INFORMACIÓ

data inici
15-10-2022
data fi
16-10-2022

lloc

Sant Hilari Sacalm

Més informació