EXPOSICIÓ SOBRE L’EDUCACIÓ EMOCIONAL A BARCELONA

Barcelona impulsa l’educació emocional dels nens i nenes de la ciutat en temps de covid a partir de les seves pròpies reflexions durant el confinament

  • L’exposició es podrà veure al pati de l’Ajuntament durant la Biennal de Pensament, del 14 al 18 d’octubre
  • Horari: a les 17 i  20 hores entre setmana i de 10 a 14.15 hores i de 17 a 20 hores el cap de setmana

Les diferents creacions artístiques que  els nens i nenes van fer durant el confinament i que es van penjar al web Estimat Diari (*), es converteixen en material pedagògic per treballar les emocions.  Podreu veure-ho en una exposició itinerant al pati de l’Ajuntament de Barcelona entre el 14 i el 18 d’octubre  amb la intenció que els centres escolars de la ciutat puguin visitar-la i treballar-hi.

Alhora, es posa a la disposició dels i les mestres de Primària un seguit de recursos sorgits de tot el material contingut del web Estimat Diari com una eina per treballar l’educació emocional de la canalla en un context de crisi com l’actual. Una carpeta d’aprenentatge dirigida a l’alumnat dels cicles mig i superior de Primària (de 3r a 6è), entre 8 i 12 anys, per treballar l’experiència, les emocions i les sensacions viscudes durant el confinament però també durant la crisi posterior.

El principal objectiu de la carpeta d’aprenentatges és que l’alumnat aprengui i entengui a expressar les emocions, descobreixi les pròpies potencialitats i se situï l’infant com a agent de reflexió, subjecte actiu i amb drets.

Aquesta doble iniciativa és un pas més en l’estratègia seguida per l’Ajuntament de Barcelona des de l’inici de la crisi de la covid de tenir una atenció especial per als infants.

L’exposició vol mostrar, a través de les mirades dels infants, allò que han sentit, viscut i après durant la pandèmia. La por, la incertesa, l’enyor, la relació amb la família i les amistats, la incomprensió davant de les diferents cares de la crisi provocada per la pandèmia han estat situacions viscudes pel conjunt de la ciutadania que han patit els més petits amb especial intensitat.

 

Tallers de teatre vivencial

Dissabte 17 d’octubre per a infants de 6 a 12 anys. Matí.

Els infants i les famílies podran explorar les diverses maneres de veure i viure la situació actual de pandèmia i compartir tot allò que han après. A través del teatre, la participació i el joc, l’objectiu és que els infants mostrin les seves emocions i vivències i opinin al voltant del confinament i el post-confinament. Per participar al taller és necessària la inscripció prèvia.

➡ Inscripcions AQUÍ

 (*) Estimat diari

Més de mil dibuixos, textos, fotografies, vídeos i altres creacions durant l’estat d’alarma

El web Estimat Diari: Barcelona des de casa amb ulls d’infant es va obrir pocs dies després de decretar-se el confinament general de la població per reduir la propagació de la Covid-19. Durant els tres mesos i escaig que va durar l’estat d’alarma, més de 600 nens i nenes de la ciutat van fer servir la plataforma per abocar-hi les seves experiències i emocions amb més d’un miler de creacions.

El format era absolutament lliure i es van rebre dibuixos, textos, fotografies i vídeos, entre d’altres, que composen un arxiu per al futur amb mirada d’infant, més enllà de l’aproximació adultocèntrica.

Des d’un inici, Estimat Diari es va concebre per construir un relat col·lectiu de la ciutat confinada amb mirada d’infant, per tal de donar-los veu i reconeixent i afavorint la seva ciutadania activa. Alhora, la plataforma va esdevenir també un banc de recursos, amb una pàgina de preguntes freqüents que plantejava 44 qüestions des d’una mirada transdisciplinària, amb respostes científiques adaptades a la comprensió dels nens i les nenes sobre el coronavirus i la malaltia de la Covid-19.

Alhora, el recurs plantejava ja eines per a la gestió emocional, amb qüestions com l’enyorança, la relació amb les mares i pares, i els neguits i inquietuds íntimes com l’esgotament psíquic, l’avorriment, la tristesa, la por, el sentiment de pèrdua o les ganes de plorar.

➡ Més informació AQUÍ

 
MÉS INFORMACIÓ

Més informació

L’exposició que serà itinerant, s’establirà a diferents Centres Cívics:
  • Del 19/10 al 26/10: Centre Cívic Pati Llimona - Gòtic - Ciutat Vella
  • Del 5/11 al 26/11 : Centre Cívic Albareda - Poble Sec - Sants-Montjuic
  • Del 27/11 al 5/1: Centre Cívic Baró de Viver - Baró de Viver - Sant Andreu
  • Del 7/1 al 29/1: Centre Cívic Fort Pienc - Fort Pienc - Eixample
  • Del 2/2 al 26/2:  Centre Cívic Can Verdaguer - Porta - Nou Barris
  • Del 2/3 al 12/4: Centre Cívic Farinera - Clot - Sant Martí
  • Del 13/4 al 16/5: Biblioteca Jaume Fuster - Lesseps - Gràcia
  • Del 17/5 al 21/6: Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart - Les Corts - Les Corts
Mira els espais i les dates AQUÍ