VISITES A MÓNNATURA DELTA

Més de 200 hectàrees del Delta de l’Ebre al coneixement de la natura.

Descobriu l’essència del Delta en família.

MónNatura Delta de l’Ebre permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa Occidental.

  

 

Activitats especial d’estiu

 

Contalles del Delta

Del 17 de juliol al 12 de setembre de 2020

Visita teatralitzada on un personatge errant ens parlarà de la gent, del paisatge i la gastronomia del Delta, De la mà del seu relat, coneixerem la historia del delta i el tarannà dels seus habitants, per acabar gaudint de la màgia de la posta de sol amb una copa de vi.

Contalles del delta

El Delta de l’Ebre és un territori molt especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet, el moment en el qual el paisatge es transforma i es tenyeix amb els colors de la posta de sol.

A MónNatura podem contemplar aquest espectacle des d’una posició privilegiada, des del Mirador 360 º, a tocar de la Llacuna de la Tancada, vora de la mar i amb vistes que arriben fins als Ports i la Serra del Montsià.

Es tracta d’una experiència creada especialment per gaudir d’aquest moment. Amb “Contalles del Delta”, un personatge errant ens parlarà de la gent, el paisatge i la gastronomia del Delta. De la mà del seu relat, tastareu diferents plats i productes gastronòmics que són fruit d’aquest territori, per acabar gaudint de la màgia de la posta de sol des del terrat de la casa dels senyors.

Activitat subjecta a condicions meteorològiques.

Consulteu els horaris ja que poden variar en funció de la posta de sol.

Durada: 1 hora i 30 minuts

➡  Més informació AQUÍ

Més informació i reserves al 977 05 38 01 o info@monnaturadelta.com

 

Tardets de música al mirador 360º

Dimarts del 4 al 25 d’agost de 2020 a les 19 hores

Música en directe al terrat del Mirador 360º mentre observem i gaudim dels flamencs, la bassa, el mar i l’entorn del Delta. Serà un moment especial en un lloc màgic.

Activitat gratuïta amb l’entrada del centre. Cal reserva prèvia.

➡  Més informació AQUÍ

Més informació i reserves al 977 05 38 01 o info@monnaturadelta.com

 

Les visites a Mónnatura Delta

 

Visita guiada al centre amb guia.

Del 17 de juliol al 15 de setembre de 2020

La visita a MónNatura Delta de l’Ebre dibuixa un circuit que passa per les salines, l’Espai Delta o el Mirador 360º. Els diferents espais del centre permeten conèixer de prop el valor d’aquest territori, amb una gran riquesa en fauna i flora i un paisatge únic i amb una gran personalitat.

La visita a MónNatura Delta s’inicia a l’espai de recepció i serveis, on hi ha el punt d’informació i orientació i en el qual també es troba l’àrea de descans. Un cop passat aquest primer espai, la visita entra a la zona de les salines, on s’ha recreat un espai, a escala, per explicar què són les salines i quina finalitat tenen.

La visita segueix cap a un dels punts principals de l’equipament, clau per entendre i interpretar la importància de la zona. Es tracta de l’Espai Delta, on quatre àmbits expositius, amb la tecnologia més avançada, permeten copsar l’essència del Delta amb els cinc sentits i comprendre millor què fa diferents aquestes terres i aquest entorn.

Al costat de l’Espai Delta s’hi troba el mirador 360º, per observar el vast territori del Delta i la població d’aus, en un edifici on també hi ha les aules taller, per al desenvolupament de les activitats pedagògiques. La visita continua per l’aguait, des d’on s’observa la fauna de les antigues Salines de Sant Antoni. D’aquí s’arriba a la zona de recuperació de les antigues basses de la piscifactoria, on es pot conèixer una de les espècies de peix més emblemàtiques de la zona, en perill d’extinció: el fartet i observar la vegetació salina.

La visita continua amb una zona expositiva que explica els arts de pesca tradicionals, molt a la vora de l’embarcador, lloc on el visitant que vulgui podrà gaudir de la navegació en pontona (barca típica i antiga del Delta de l’Ebre).

I també coneixereu com és la pesca amb les  “Barques de perxar”.

➡  Més informació AQUÍ

Més informació i reserves al 977 05 38 01 o info@monnaturadelta.com

 


 

La visita dels menuts

Del 17 de juliol al 15 de setembre de 2020

Visita familiar pensada perquè els més petits puguin gaudir de l’entorn de MónNatura Delta, i alhora descobrir la riquesa d’aquest espai mitjançant la descoberta d’aus fascinants i activitats tradicionals úniques al Delta.

La visita s’inicia a l’espai de recepció i serveis, on hi ha el punt d’informació i en el qual també es troba l’àrea de descans.

Un cop passat aquest primer espai ens dirigirem a la zona de les salines, on descobrirem com s’extreia la sal en l’antiguitat i coneixerem la història del pirata Xeic Tu Xic Mano.

Continua cap a un dels punts més importants de l’equipament; es tracta de l’Espai Delta, on, mitjançant imatges, vídeos i projeccions, descobrirem l’essència del Delta i comprendrem què fa diferents aquestes terres.

Al costat de l’Espai Delta s’hi troba el Mirador 360º, un mirador des d’on observarem les aus més emblemàtiques del territori, com ara el flamenc o el bernat pescaire, entre d’altres.

La visita ens dirigeix a l’Aguaït, on explicarem què fem per protegir aquest espai natural tan important.

Finalment visitarem una exposició de les arts de pesca tradicionals on podrem practicar a tirar el rall, un art de pesca molt antiga al Delta.

Els visitants que vulguin podran anar a l’embarcador i gaudir de la navegació amb pontona (barca de perxar antiga del Delta de l’Ebre).

Barques de perxar. La navegació tradicional

Al costat de l’embarcador hi ha la zona lúdica de perxar. Es tracta d’aprendre un dels mètodes de navegació tradicionals, amb una barca típica per a aigües de poca profunditat.

Les pontones són les barques de perxar típiques i tradicionals del delta de l’Ebre. Antigament, els desplaçaments pel Delta es feien amb pontones en les aigües poc profundes, com aiguamolls, llacunes i canals. Les pontones es feien servir per caçar i pescar, ja que permetien navegar sense fer soroll i apropar-se a llocs d’accés complicat.

La perxa és el sistema de propulsió que s’utilitza per navegar. Es tracta d’un bastó de fusta de més de tres metres de llarg, bifurcat en l’extrem inferior, amb el qual els perxadors experimentats fan avançar i girar l’embarcació, mitjançant la seva força i la seva destresa.

Amb aquesta activitat es podrà aprendre la tècnica de navegar típica d’un paisatge com el de les llacunes del Delta.

➡  Més informació AQUÍ

Més informació i reserves al 977 05 38 01 o info@monnaturadelta.com

 


 

Activitats de natura

 

Coneix les aus del Delta

Dies 23 i 30 de juliol a les 18:30h

6, 13, 20 i 27 d’agost i 3 de setembre a les 18:30h

31 d’octubre i 6 de desembre a les 16:00h

La visita es realitza en català.

Passejada interpretativa pels voltants de MónNatura Delta, per aprendre a identificar i conèixer els ocells més comuns del nostre entorn. Cal portar els teus propis prismàtics.

➡  Més informació AQUÍ

Més informació i reserves al 977 05 38 01 o info@monnaturadelta.com

 

Lo Trabucador, una platja diferent

23 de juliol de 2020 a les 18.30 hores (català)
10 de setembre de 2020 a les 18.30 hores (català)

Sortida per conèixer la platja més emblemàtica i curiosa del Delta de l’Ebre.

El Delta de l’Ebre és la zona humida més important del territori català. La seva particular formació ha creat un espai únic de gran riquesa que compren fins a 70 kilòmetres de costa verge.

En aquesta activitat descobrirem la platja del trabucador, una de les més boniques del delta. Coneixerem aspectes com la seva formació, els ambients naturals que hi ha, veurem les seves dunes fixes, descobrirem els animals que hi viuen mitjançant restes marines i petjades d’ocells… i podrem veure el seu paisatge únic.

➡  Més informació AQUÍ

Més informació i reserves al 977 05 38 01 o info@monnaturadelta.com

 MÉS INFORMACIÓ

MónNatura Delta de l’Ebre amb nens

Llacuna de La Tancada - Carretera del Poblenou del Delta a les Salines (43870 Amposta - Montsià) Tarragona

Comarca:

Montsià
Telèfon:
977 053 801
E-mail:
info@monnaturadelta.com
Web:
http://www.monnaturadelta.com/ca/home/portada?#

Més informació

Com arribar-hi

  • Des de Sant Carles de la Ràpita: Carretera direcció al Poblenou del Delta, vorejar aquesta població i seguir 5 km direcció a Platja del Trabucador.
  • L’entrada es troba a mà esquerra.
  • Des de Sant Jaume d’Enveja: Carretera direcció a Els Muntells (TV-3405) durant 15 km, abans de la urbanització Eucaliptus girar a la dreta direcció La Tancada i al final de la carretera, girar altre cop a la dreta. L’entrada es troba a 900 metres a mà dreta.
🔎  Descobreix els tallers familiars de Mónnatura Delta AQUÍ
MonNatura Delta tallers