VISITES A MÓNNATURA DELTA

Més de 200 hectàrees del Delta de l’Ebre al coneixement de la natura.

Descobriu l’essència del Delta en família.

MónNatura Delta de l’Ebre permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa Occidental. Les visites a Mónnatura Delta

 

Visita “Veigues quin Delta”

  • De dimecres a divendres a les 11.00h
  • Caps de setmana, ponts i festius a les 12.00h (català) i a las 16h (castellà).
  • Durant la Setmana Santa la visita en castellà es realitzarà a les 17 h.

Visita guiada al centre amb guia.

La visita completa a MónNatura Delta de l’Ebre “Veigues quin Delta!” dibuixa un circuit que passa per tots els espais que formen aquest equipament, el qual permet conèixer de prop el valor d’aquest territori, amb una gran riquesa en fauna i flora i un paisatge únic i amb una gran personalitat.

La visita a MónNatura Delta s’inicia a l’espai de recepció i serveis, on hi ha el punt d’informació i orientació i en el qual també es troba l’àrea de descans. Un cop passat aquest primer espai, la visita entra a la zona de les salines, on s’ha recreat un espai, a escala, per explicar què són les salines i quina finalitat tenen.

La visita continua cap a un dels punts principals de l’equipament, clau per entendre i interpretar la importància de la zona. Es tracta de l’Espai Delta, on quatre àmbits expositius, amb la tecnologia més avançada, permeten copsar l’essència del Delta amb els cinc sentits i comprendre millor què fa diferents aquestes terres i aquest entorn.

Al costat de l’Espai Delta s’hi troba el mirador 360º, per observar el vast territori del Delta i la població d’aus, en un edifici on també hi ha les aules taller, per al desenvolupament de les activitats pedagògiques. La visita continua per l’aguait, des d’on s’observa la fauna de les antigues Salines de Sant Antoni. D’aquí s’arriba a la zona de recuperació de les antigues basses de la piscifactoria, on es pot conèixer una de les espècies de peix més emblemàtiques de la zona, en perill d’extinció: el fartet i observar la vegetació salina.

La visita continua amb una zona expositiva que explica els arts de pesca tradicionals, molt a la vora de l’embarcador, lloc on el visitant que vulgui podrà gaudir de la navegació en pontona (barca típica i antiga del Delta de l’Ebre).

Podreu realitzar l’activitat de “Barques de perxar” de manera gratuïta, ja que està inclosa al preu de la visita al centre.

Preu: Adults 10€, joves/jubilats 9€ i nens 5€ (de 5 a 12 anys)

➡  Més informació AQUÍ

Més informació i reserves al 977 05 38 01 o info@monnaturadelta.com 

La visita dels menuts

Dissabtes, diumenges i festius a les 10.30 h
Tots els dissabtes i diumenges (del 15 de juliol al 15 de setembre, també els divendres)

La visita familiar “La visita dels menuts” és una visita completa a MónNatura Delta de l’Ebre que dibuixa un circuit que passa per tots els espais que formen aquest equipament.

“La visita dels menuts” està pensada per a que els més petits de la família puguin gaudir de l’entorn de MónNatura Delta, i alhora descobrir la riquesa d’aquest espai mitjançant la descoberta d’aus fascinants i activitats tradicionals úniques al Delta.

La visita s’inicia a l’espai de recepció i serveis, on hi ha el punt d’informació i en el qual també es troba l’àrea de descans.

Un cop passat aquest primer espai ens dirigirem a la zona de les salines, on descobrirem com s’extreia la sal en l’antiguitat i coneixerem la història del pirata Xeic Tu Xic Mano.

Continua cap a un dels punts més importants de l’equipament; es tracta de l’Espai Delta, on, mitjançant imatges, vídeos i projeccions, descobrirem l’essència del Delta i comprendrem què fa diferents aquestes terres.

Al costat de l’Espai Delta s’hi troba el Mirador 360º, un mirador des d’on observarem les aus més emblemàtiques del territori, com ara el flamenc o el bernat pescaire, entre d’altres.

La visita ens dirigeix a l’Aguaït, on explicarem què fem per protegir aquest espai natural tan important.

Finalment visitarem una exposició de les arts de pesca tradicionals on podrem practicar a tirar el rall, un art de pesca molt antiga al Delta.

Els visitants que vulguin podran anar a l’embarcador i gaudir de la navegació amb pontona (barca de perxar antiga del Delta de l’Ebre).

Barques de perxar. La navegació tradicional

Al costat de l’embarcador hi ha la zona lúdica de perxar. Es tracta d’aprendre un dels mètodes de navegació tradicionals, amb una barca típica per a aigües de poca profunditat.

Les pontones són les barques de perxar típiques i tradicionals del delta de l’Ebre. Antigament, els desplaçaments pel Delta es feien amb pontones en les aigües poc profundes, com aiguamolls, llacunes i canals. Les pontones es feien servir per caçar i pescar, ja que permetien navegar sense fer soroll i apropar-se a llocs d’accés complicat.

La perxa és el sistema de propulsió que s’utilitza per navegar. Es tracta d’un bastó de fusta de més de tres metres de llarg, bifurcat en l’extrem inferior, amb el qual els perxadors experimentats fan avançar i girar l’embarcació, mitjançant la seva força i la seva destresa.

Amb aquesta activitat es podrà aprendre la tècnica de navegar típica d’un paisatge com el de les llacunes del Delta.

Horaris de les visites guiades: Dissabtes i diumenges a les 10.30 hores
Imprescindible fer reserva prèvia. T. 977 053 801 o info@monnaturadelta.com

Més informació AQUÍ 

Visita lliure a MónNatura Delta: Visita als diferents espais del centre

Visita que permet descobrir els diferents espais del centre per entendre i gaudir de la màgia del Delta de l’Ebre. La recreació de les salines, el gran muntatge audiovisual de l’Espai Delta, la vista panoràmica des del Mirador 360º o la divertida navegació amb les barques de perxar, són algunes de les experiències que es poden viure amb aquesta visita.

Preu: 8€ adult / 4€ nen de 5 a 12 anys.

S’aconsella fer la visita amb un mínim d’una hora. 

Més informació AQUÍ

MÉS INFORMACIÓ

MónNatura Delta de l’Ebre amb nens

Llacuna de La Tancada - Carretera del Poblenou del Delta a les Salines (43870 Amposta - Montsià) Tarragona

Comarca:

Montsià
Telèfon:
977 053 801
E-mail:
info@monnaturadelta.com
Web:
http://www.monnaturadelta.com/ca/home/portada?#

Més informació

Com arribar-hi

  • Des de Sant Carles de la Ràpita: Carretera direcció al Poblenou del Delta, vorejar aquesta població i seguir 5 km direcció a Platja del Trabucador.
  • L’entrada es troba a mà esquerra.
  • Des de Sant Jaume d’Enveja: Carretera direcció a Els Muntells (TV-3405) durant 15 km, abans de la urbanització Eucaliptus girar a la dreta direcció La Tancada i al final de la carretera, girar altre cop a la dreta. L’entrada es troba a 900 metres a mà dreta.
🔎  Descobreix els tallers familiars de Mónnatura Delta AQUÍ
MonNatura Delta tallers