TALLERS PER NENS AL MUSEU DEL DISSENY, A BARCELONA

Disseny en familia

Dissabte 20 d’octubre de 2018
Per a famílies amb nens i nenes fins a 12 anys

Podreu participar en  tallers, escoltar contes, veure curtmetratges, jugar a jocs de construcció i de memòria o teixir amb les mans, i veure les exposicions entre altres propostes.

Les activitats de la festa del Disseny en família

No és pas or tot el que lluu.

Per a infants fins als 5 anys
D’ 11.30 h, 14.30 i 16.30 h.

Com afecta la llum sobre els materials i els espais del museu?

Explorarem les qualitats físiques dels materials escollits, així com les seves propietats òptiques de transparència, opacitat i translucidesa. A partir d’accions amb objectes a diferents llocs, generarem situacions on l’estranyesa i la sorpresa esdevindran estímuls per generar una experiència compartida entre adults i infants, habitant el museu d’una altra manera. Taller a càrrec d’Experimentem amb l’Art.

Durada de l’activitat: 1.30 h.
Activitat amb reserva prèvia.

Joc de construcció Kapla

D’11 a 15 h i de 16 a 18 hores

El Kapla és un joc tradicional de construcció que té com a base peces rectangulars de fusta de pi, totes elles de la mateixa mida. A través de la combinació sense encaixos d’aquestes peces els participants poden arribar a construir figures espectaculars.

Joc de memòria d’objectes del Museu del Disseny

D’11 a 18 hores

Tothom que vingui a la jornada podrà participar en un joc de memòria amb objectes del Museu del Disseny. Es un memory gegant perquè tothom hi pugui participar.

Taller de teixir amb Katia

A les 11.30 h i 13 h.

Vine a teixir una bufanda amb les mans!

Es mou!

A les 12.30 i 17 h.

Selecció de curtmetratges per a tots els públics aptes per a infants a partir dels 3 anys. La sessió inclourà curts relacionats amb el món del disseny de totes les èpoques, curts amb tècniques d’animació i estètiques diverses i de països d’arreu del món. Hi haurà històries amb objectes quotidians que es mouen sols, contes representats amb materials singulars, aventures amb personatges fets amb diferents textures i coreografies plenes de formes geomètriques i de colors.

Els curtmetratges que es podran veure són: Boogie Doodle de Norman McLaren, Tops de Charles and Ray Eames, Ponche Rosa de Hawley Pratt, Western Spaguetti de PES, L’aventura de vestir-se de Samuel Guenolé, Mirror de Grazia Pompeo i Fulvio Pucciarelli, Eyes de Lucas Zanotto, The Blue Umbrella de Saschka Unseld, Chair de Ludwig Camarillo, Design Starts Here de Elias Freiberger, Line Rider: Mountain King de Doodle Chaos, Shape de Johnny Kelly per a Pivot i Le Vélo de l’élèphant d’Olesya Shchukina.

Sessió de 50 minuts.

Activitat participativa amb la Guerrilla de Ganxet

D’11 a 15 h i de 16 a 18 h.

L’acció participativa que proposa la Guerrilla de Ganxet consisteix en decorar la barana del pont d’entrada al museu per l’accés del carrer d’Àvila amb una tècnica de tapís que consisteix a nuar fragments de roba en unes plaques-xarxes individuals que conformaran un gran i vistós mural.

Contacontes

 • Dissenyosaurus Rex. D’11.30 h, 13 h i 16 h.
 • Amb ulls de gos. D’ 11.30 h i 16 h.

Els tallers familiars de Museu del Disseny

Al llarg del dia tindreu l’oportunitat de participar en algun dels tallers que hem preparat pel curs 2018-2019:

Qui no s’espanta, estampa!

Al taller experimentarem la tècnica d’estampació a mà, al bac, per decorar una roba entre tots els participants. Al final del taller cada participant es podrà endur la seva peça personalitzada: una bandana de pirata o una roba per empaquetar segons la tradició japonesa.

Objectes que creen objectes

Els diumenges a les 11.30 hores fins al 17 de juny de 2018
Per a infants de 5 a 12 anys

Tallers per a nens al Museu del Disseny. Al taller Objectes que creen objectes us convidem a conèixer l’exposició permanent del museu Del món al museu.

tallers per a nens al museu del disseny

Disseny de producte, patrimoni cultural, que ens mostrarà la capacitat que el disseny té per canviar l’entorn humà i contribuir al benestar social. Un cop al taller aprendrem a fer una màquina cassolana de termoformat i ens iniciarem en la creació de motlles per a la fabricació de diferents objectes amb materials com ara ciment o xocolata.

Exlibris, pitibris!

Al taller Exlibris, pitibris! ens inspirarem en les peces gràfiques de la col·lecció del Museu per crear el nostre exlibris personal, farem el tampó i finalment pensarem un encanteri per protegir els nostres llibres.

Terra Líquida

En aquest taller experimentarem amb la ceràmica, un material valuós i insubstituïble en la construcció d’habitatges, des de l’antiguitat i fins avui.

A partir de peces emmotllades i iguals els participants crearan una peça única i original que es podran endur a casa.

* Tallers gratuïts. Aforament Limitat. Activitat en grup guiada adreçada a famílies amb nens i/o nenes d’entre 6 i 12 anys.

MÉS INFORMACIÓ

Amb nens al Museu!

data inici
20-10-2018

Lloc

Edifici Disseny Hub Barcelona
Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38 (08018 Barcelona)

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4024981, 2.1859557
Telèfon:
93 256 68 00
Web:
http://ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny/ca?#

Més informació

Més informació
 • A totes les activitats els infants han d'anar acompanyats d'un adult.
 • Cal fer la inscripció del nombre total de persones que faran el taller o l'activitat (adults i infants).
 • Si us inscriviu a més d'una activitat vigileu que no tinguin horaris coincidents, ja que perdreu la reserva de l'activitat que comenci més tard.
 • Durant la jornada es podran visitar gratuïtament les exposicions permanents del Museu.
Com arribar-hi
 • Metro:  Línia 1 Glòries
 • Autobús:  Línies 7, 60, 92, 192, H12
 • Tramvia: T4, T5, T6 - Glòries
 • Estacions bicing: Av. Meridiana,66,  Bolivia,76
 • Aparcaments: Ona Glòries (Ciutat de Granada, 173 - 175), Centre comercial Glòries (Av. Diagonal, 208)