PETITES HISTÒRIES, GRANS DONES! CONTES PER A INFANTS A 9 MUSEUS DE BARCELONA

9 museus organitzen conta contes infantils sobre dones singulars

Del 8 al 16 de març de 20221

Amb motiu del dia Internacional de la Dona, 9 museus de Barcelona ofereixen el cicle de vídeocontes “Petites històries, grans dones”. Aquesta  iniciativa, adreçada al públic familiar, pretén donar a conèixer a través d’un contacontes teatralitzat la figura d’una dona relacionada amb el patrimoni de cada un dels museus participants. Inicialment es va programar com a activitat presencial però a causa de les mesures adoptades contra la Covid-19 la iniciativa s’ha traslladat  a Youtube.

La durada de cada vídeoconte és d’entre 3 i 5 m. Una narradora explicarà en clau dramatitzada històries vitals i professionals de dones vinculades amb la temàtica de cadascun dels museus.

Les 9 peces audiovisuals quedaran disponibles de forma permanent a Youtube.

Complementàriament als vídeocontes, aquest cicle convida a petits i grans a  fer visibles les dones que han estat o són un referents per cadascun de nosaltres. A través del hashtag #PetitesHistòriesGransDones es proposa compartir a les xarxes socials dibuixos, vídeos, poemes… com una manera d’homenatjar a dones rellevants en l’art, la ciència o en qualsevol dels altres àmbits.
Petites històries, grans dones!

Calendari de l’estrena dels vídeocontes “Petites històries, grans dones” al canal de Youtube:

🔎 Dilluns 8 de març- 18.00h  Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Dedicat  a Mara Dierssen Sotos (1961), neurobiòloga, investigadora i professora universitària càntabra especialista en síndrome de Down i establerta a Catalunya.

🔎 Dimarts 9 de març- 18.00h  Museus d’Esplugues de Llobregat. Dedicat a Barbaformosa (1947), mestra i ceramista catalana que ha treballat la simetria i l’asimetria en les seves creacions.

🔎 Dimecres 10 de març- 18.00h  Museu d’Història de Catalunya. Dedicat a Gueraula de Codines (1275-1340), guaridora a qui l’església va acusar de cometre bruixeria. Va ser una dona sàvia i valenta, capaç de defensar les seves idees i la seva feina davant l’autoritat per tal d’ajudar als altres. Avui és reconeguda com a precursora de la medicina en una època en la qual les dones tenien vetat tant l’ensenyament com la pràctica de la mateixa.

🔎Dijous 11 de març – 18.00h  Museu Nacional d’Art de Catalunya. Dedicat a la fotògrafa hongaresa  Kati Horna (1912-2000), que va treballar com a foto reportera a la Guerra Civil espanyola.

🔎 Divendres 12 de març- 18.00h  Museu d’Arqueologia de Catalunya. Dedicat a Maria Leakey (1913-1996), va descobrir les petjades més antigues de les que es té registre fins ara d’homínids que van caminar alçats.

🔎 Dissabte 13  de març- 18.00h  Museu Picasso. Dedicat a Jacqueline Picasso (1927-1986), Jacqueline Roque, coneguda com a Jacqueline Picasso, va acompanyar l’artista en la darrera etapa de la seva vida, una etapa consagrada gairebé exclusivament al treball i en la que ella és esposa, companya, confident i musa. Al 1982 va fer donació al Museu Picasso de Barcelona de 41 ceràmiques i una pintura.

🔎 Diumenge 14 de març – 18.00h  Museu Marítim de Barcelona. Dedicat a  Samantha Davies (1974), navegant oceànica compromesa amb la lluita contra les malalties infantils del cor que ha participat en la Vendée Globe 2020 (volta al món a vela en solitari sense escales ni assistència).

🔎 Dilluns 15 de març- 18.00h  Museu del Disseny. Dedicat a Pilar Villuendas (1945), dissenyadora gràfica i  pionera d’un sector en els seus inicis molt masculí.  Destaca com a professional i també com a defensora dels drets i llibertats de les dones i del paper del disseny en projectes socioculturals.

🔎 Dimarts 16 de març- 18.00h  Fundació Joan Miró. Dedicat a Adelita Lobo, gestora cultural, secretària i tresorera de l’ADLAN (Amics de l’Art Nou) i creadora de l’arxiu.

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
08-03-2021
data fi
16-03-2021

Comarca:

Barcelonès

Més informació