LA CIUTAT DE NADAL, A BARCELONA

Descobreix les activitats de Nadal a Barcelona i els racons més màgics!

Barcelona ha programat moltes activitats per celebrar aquest Nadal amb els que més estimes. Des de la il·luminació, fins a espais màgics on trobarem el Tió i on podrem entregar la carta als Reis, la cavalcada, les fires, el circ… Barcelona es converteix en La Ciutat de Nadal i s’omple d’activitats. Pel que fa a les activitats presencials, aquest any caldrà fer reserva prèvia de plaça, a causa de la situació derivada de la covid-19. Altres activitats, enguany, les haurem de seguir des de casa.

➡ Consulta quines activitats has de reservar prèviament AQUÍ 

la-ciutat-de-nadal

 

Il·luminació de Nadal a Barcelona

Barcelona s’ha il·luminat fins al 6 de gener de 2021 amb motiu de les festes nadalenques. Compta amb més de quatre-cents trams de carrers il·luminats i per primera vegada, els 39 mercats municipals s’han il·luminat!

A banda dels carrers també hi ha edificis i espais que es guarneixen amb llums. És el cas de la Sala Hipòstila del Park Güell. Durant totes les festes, la il·luminació de la Sala Hipòstila, que no es pot veure de manera habitual, estarà encesa a partir de les 17.30 hores.

I si voleu gaudir d’un recorregut nocturn, agafeu el Bus Turístic (“Barcelona Christmas Tour”). Durant una hora i mitja podreu gaudir de la decoració i la il·luminació nadalenca de la ciutat.

 

Troba el Tió

Que seria d’un Nadal sense el Tió? El podreu trobar fins al 19 de desembre a la Fira de Santa Llúcia. I no us penseu que serà un Tió petit! Es tracta del Tió més gran de Barcelona i els infants l’hauran d’ajudar a cagar llaminadures i regals.

I si voleu conèixer al Tió més interactiu, us haureu de desplaçar fins al Mercat de Sant Antoni. Aquest Tió és molt especial: caga quan li canten! Si li canteu a cau d’orella, la vostra veu farà caure el mur que hi ha darrere del tió i veureu la sorpresa que amaga. Haureu de cantar unes quantes vegades i amb força per poder veure les escenes completes!

Nadal a la plaça de Catalunya

El Festival de Nadal de la ciutat de Barcelona es desenvoluparà a la plaça de Catalunya entre el 19 i el 30 de desembre de 2020. Més de 20 projectes culturals diferents en una programació de més de 100 activitats en diverses franges del dia amb implicacions públiques, associatives, cooperatives i privades. Hi haurà matinals familiars, tardes culturals amb música i projectes escènics i relats. També trobarem espectacles al vespre, projectes escenogràfics, i al llarg dels 12 dies d’activitats a la plaça de Catalunya, hi haurà diversos moments en què es comptarà amb la presència i la complicitat de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

La plaça de Catalunya acollirà també la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que entre el 19 i el 30 de desembre mostrarà com és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat.

 

Nadal als districtes

Els 10 barris de la ciutat ofereixen diverses propostes perquè gaudeixis d’aquestes festes amb seguretat. Consulta-les AQUÍ

 

Entrega la carta als reis

Barcelona rep els Reis d’Orient la nit més màgica de l’any. Aquest any, per evitar situacions amb alt risc de contagi, Ses Majestats no podran saludar-nos a la tradicional Cavalcada pels carrers de Barcelona, però, adaptant-se a les mesures de seguretat, han preparat diverses sorpreses, com un recorregut immersiu al Fòrum, per assegurar que tots els infants puguin entregar els xumets i les cartes. Podreu visitat “La màgia d’Orient al Fòrum de Barcelona” fins al 5 de gener de 2021.

Cal reservar prèviament AQUÍ.

 

L’arribada dels Reis a Barcelona

Melcior, Gaspar i Baltasar, en companyia dels seus ajudants, arribaran a Barcelona, el 5 de gener, a bord del pailebot Santa Eulàlia. Aquest any l’arribada serà sense públic per la pandèmia, però es retransmetrà en directe.

 

Pessebres a Barcelona

Aquest any no es podrà instal·lar el pessebre a la plaça de Sant Jaume per raons sanitàries, però s’ha preparat una exposició que proposa un recorregut pels pessebres de la plaça de Sant Jaume dels darrers deu anys.

On si podrem visitar un pessebre tradicional, és al pati del Museu Frederic Marès. El muntatge recorda el paisatge d’una vila costanera del Mediterrani, amb una reflexió que posarà de manifest que les migracions de fa dos mil anys encara són plenament vigents.

El Monestir de Pedralbes acull un pessebre popular inspirat en els ambients rurals de Catalunya.

 

Fires a Barcelona

Hi ha 6 fires que podreu visitar aquest Nadal a Barcelona:

  • Fira de Nadal a la Sagrada Família

  • La Fira de Santa Llúcia als voltants de la Catedral

  • 5a Fira de Nadal del Joc i de la Creativitat ‘Nadalàctic’ del 28 al 31 de desembre a la Pl. del Sol

  • Fira de productes tradicionals catalans de la plaça del Pi

  • Mercat d’artesans de Nadal de la plaça Revolució, del 19 de desembre fins al 5 de gener de 2021.

  • Fira ‘Nadal al Port’, del 2 de desembre al 6 de gener de 2021.

 

Celebra el cap d’any a Barcelona (focs d’artifici)

Dijous 31 de desembre a les 24.00 hores

L’espectacle es retransmetrà en directe. Barcelona acomiadarà el 2020 i donarà la benvinguda al 2021 amb unes campanades que es podran seguir des de tots els districtes i amb un espectacle de focs artificials visible des de la major part de la ciutat.

Coincidint amb les dotze campanades que marcaran el final del dia 31 de desembre, es llançaran dotze palmeres brillants a cadascun dels deu districtes de Barcelona: Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. D’aquesta manera, tots els barcelonins i barcelonines les podran veure des de casa seva.

Aquestes campanades descentralitzades marcaran l’inici d’un gran espectacle de focs artificials que es llançaran des d’una ubicació reservada, però que serà visible des de la major part de la ciutat. Seran 15 minuts de focs artificials a un ritme i una altura suficients perquè el públic gaudeixi d’una visió espectacular fins i tot des de la llunyania. L’espectacle es retransmetrà en directe.

 
Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.