FESTA DEL COR AL TIBIDABO

Festa del cor en suport als infants i joves amb cardiopatia congènita

Diumenge 6 d’octubre de 2019 a partir de les 10.30 hores
Al Parc d’Atraccions del Tibidabo

La festa del cor al Tibidabo serà diumenge 6 d’octubre i acollirà, un any més, la Gran Festa en suport als infants i joves amb problemes de cor de naixement, que aquest any arriba a la seva vint-i-tresena edició.
La festa vol fer visibles les més de 40.000 persones que viuen amb una cardiopatia congènita a tota Catalunya.

Un gran gest solidari

El dia de la festa, petits i grans han de pujar al Tibidabo i demanar a les taquilles del Parc l’entrada solidària. Fins a 16 anys l’entrada té un cost de 6 euros i a partir de 17 anys el cost és de 26 euros (inclou el Cor Solidari i l’entrada al parc d’atraccions).

Els beneficis de l’entrada solidària es destinaran als projecte “A Cor Obert” que AACIC i CorAvant duen a terme amb els infants i joves amb cardiopatia congènita i les seves famílies als hospitals de referència de tota Catalunya.

Els infants i joves amb cardiopatia congènita són experts en el cor

La festa vol fer prendre consciència als participants de la importància que té conèixer el funcionament del propi cor i cos. Els infants i joves amb cardiopatia congènita són uns experts en el cor. Aprenen des de ben petits a escoltar-se el cor i el cos per saber el què necessiten en cada moment. Saben que prendre consciència de com els funciona el cor i quines repercussions poden tenir sobre el cos és un primer pas per estar atent a qualsevol canvi en el seu estat de salut. Ells no poden prevenir la seva cardiopatia però sí que poden prevenir moltes de les repercussions de la seva patologia. I aquesta atenció els permetrà viure millor.

Un dia ple d’activitats

Batukada, gegants, exhibició de dansa, l’enlairament de cors solidaris i tallers, un sorteig.

Un gran dia per poder gaudir d’atraccions, diversió i molta solidaritat. Un any més, la festa comptarà amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries que pujaran al parc per a donar suport a l’organització d’aquest gran esdeveniment.

FESTA DEL COR AL TIBIDABO

Les cardiopaties congènites

Cada setmana neixen 14 infants amb cardiopatia congènita. Les malalties cardiovasculars són una de les anomalies congènites més freqüents en els nadons (1 de cada 120 naixements).

Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que s’inicia des del primer moment de la gestació i que necessita un  seguiment mèdic al llarg de tota la vida i, sovint, tractament quirúrgic. Els avenços mèdics dels darrers anys han permès que el 90% dels infants que neixen amb aquesta patologia arribin a l’edat adulta reduint l’índex de mortalitat a un 5%. En l’actualitat, la cardiopatia congènita ja es veu com una malaltia de llarga durada, que va des de la infància fins a l’edat adulta. D’aquesta manera la tasca de metges, hospitals de referència i l’AACIC, l’Associació Cardiopaties Congènites, convergeixen amb un objectiu comú: treballar per unificar criteris i mètodes per tal de pal·liar l’impacte de les repercussions en el dia a dia d’aquestes persones i contribuir a la millora de la qualitat de vida.

A Catalunya, actualment, hi viuen unes 40.000 persones amb problemes de cor de naixement. Totes lluiten dia a dia amb el seu cor per estudiar, treballar, tenir parella i formar una família. La societat ha d’estar preparada per afavorir la seva integració social, educativa i laboral.

Demana l’entrada solidària a les taquilles del parc.

Preus:
  • 6 euros fins als 16 anys
  • 26 euros a partir dels 17 anys
  • Inclou el Cor solidari i l’entrada al Parc d’atraccions per tot el dia
MÉS INFORMACIÓ

Festa solidària amb nens

data inici
06-10-2019

lloc

Prc d'atraccions del tibidabo
Plaça del Tibidabo, 3-408035  Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4216740, 2.1197840
Telèfon:
93 211 79 42
Web:
http://www.tibidabo.cat/?#

Més informació

Més informació:

http://www.aacic.org/