ENGANXA’T A LA FAMÍLIA INTRÈPIDA

Viu una experiència emocionant amb la família intrèpida!

Sou una Família intrèpida?

família intrèpida

Gaudiu d’una vivència extraordinària en família on coneixereu els personatges més intrèpids de la nostra història, descobrireu els millors racons de la Costa Brava i Pirineu de Girona, us apassionareu amb la gent del territori i (re)connectareu amb els membres de la vostra família!


PUBLICITAT 

 

Jocs matemàtics

 • Dies a concretar

Descobreix que les matemàtiques també poden ser divertides pels teus fills, pels teus alumnes i per tu! A través dels jocs de taula podem potenciar coneixements i entrenar habilitats matemàtiques d’una manera divertida. A les Trobades de Jocs Matemàtics els nens i nenes, mestres i famílies podrem conèixer nous jocsi divertir-nos aprenent matemàtiques.

Els secrets de l’estany de Banyoles

Dies a concretar

Esteu preparats per endinsar-vos en un món ple de llegendes màgiques? Aquí descobrireu tot el que envolta l’estany de Banyoles des del seu origen i funcionament, passant per les plantes i animals aquàtics. I no us perdeu els secrets que amaga el travertí, la pedra de Banyoles, ni les històries que corren per l’aigua dels recs.

En què consisteix l’experiència de cap de setmana “Els secrets de l’estany”?

Realitat i ficció es barregen en aquesta proposta de cap de setmana únic per a la família intrèpida a l’Alberg de Banyoles, on podreu imaginar i descobrir els secrets més ben guardats de l’estany de Banyoles.

El divendres, a partir de les 5 de la tarda, us esperem a l’alberg per descobrir-ne els diferents espais, sopar (8h del vespre) i conèixer la resta de famílies intrèpides amb les que també compartireu el cap de setmana.

Dissabte caldrà que us aixequeu aviat ja que tenim un dia ple d’activitats. L’esmorzar és de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del matí. Després podreu anar passejant o amb cotxe.

A les 10 del matí, us estaran esperant a l’Escola de Natura, que es troba al costat de l’Estany. (Passeig de la Draga, 5)

A la tarda teniu lliure…però us ajudarem a escollir l’activitat que us vingui més de gust: descansar a l’alberg, fer una volta per l’Estany, anar amb el trenet, amb la barca, etc.

Ens tornarem a trobar a l’Alberg a les 8 del vespre per sopar. I a les 9 de la nit farem un joc de nit d’una duració màxima d’1 hora pel mateix alberg.

Diumenge us podreu aixecar una mica més tard. L’esmorzar és a la mateixa hora, però no caldrà que us mogueu. A les 10 del matí ens trobarem al mateix Alberg per començar l’activitat.

Dinarem a l’alberg a 2/4 de 2 del migdia, després recollirem les habitacions i tornarem cap a casa amb una motxilla ben plena de bons moments i nous amics.

Les activitats de “Els secrets de l’estany”

Un estany de llegendes

Al vespre farem un recorregut llegendari pel Barri Vell de Banyoles. Ens aturarem en els racons més emblemàtics de la Banyoles medieval per submergir-nos en un món de llegendes.

Amb la màgia que transmet la nit i de mà de diversos personatges intrèpids, alguns amb titelles, podrem gaudir escoltant històries i rondalles que ens parlaran de dracs, cavallers, monjos i dones d’aigua.

Els secrets de l’estany

Diferents ginys i maquetes ens ajudaran a entendre el funcionament de la conca lacustre, per veure el recorregut de l’aigua, el fons de l’estany i la formació del travertí.

També descobrirem la vida a l’estany, la vegetació i la fauna, i podrem observar el plàncton amb un microscopi. Després continuarem la visita per la Draga, la Caseta de Fusta, la Torre del Rem i el cap de Bou, tot descobrint l’Estany!

L’activitat té una durada d’unes 2 hores, i després tornarem a l’alberg per dinar.

El misteri del rec

Ei, Família intrèpida: aquest matí de diumenge, us proposem resoldre un misteri. Esteu apunt?

Caldrà que vingueu ben desperts i ben esmorzats! Us necessitem en plena forma perquè haureu de fer proves, solucionar enigmes, observar, buscar, explorar, esbrinar, jugar, tot per aconseguir resoldre el gran misteri del rec. Comptem amb vosaltres!

L’activitat té una durarà de 2 hores i després tornarem a l’alberg per dinar.

Més informació: ➡ http://www.familiaintrepida.cat/p/els-secrets-de-l-estany.html

La vida a les muntanyes a Sant Joan de les Abadesses

Dies a concretar

Traslladat amb la família intrèpida a les muntanyes del Pirineu oriental per conèixer el comte Arnau i les abadesses de Sant Joan. El Pont Vell, el monestir romànic, el Palau de l’Abadia, el Castell de Mataplana són elements que ens transporten a èpoques passades i ens fan entendre el Ripollès com a bressol de Catalunya.

En què consisteix l’experiència La vida a les muntanyes?

Des de l’Alberg Ruta del Ferro, us proposem un cap de setmana intrèpid a on gaudireu de les llegendes i l’entorn natural de les muntanyes del Pirineu oriental.

El divendres, a partir de les 5 de la tarda, us esperem a l’alberg per descobrir els diferents espais de l’alberg, sopar (8 del vespre) i conèixer la resta de famílies intrèpides amb les que també compartireu el cap de setmana.

Dissabte caldrà que us aixequeu aviat ja que tenim un dia ple d’activitats. L’esmorzar és de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del matí. Després podeu baixar a Sant Joan de les Abadesses i començar a fer un petit recorregut pel nucli antic.

Al matí teniu lliure… podeu fer una volta en bici per la via verda per anar fins a Ripoll o fins a Gombrèn, fel el joc de poble per Sant Joan de les Abadesses i descobrir les seves fonts, jugar al parc de l’Estació, etc.

Dinarem a l’alberg a 2/4 de 2 del matí. A les 3 de la tarda, vindrà un educador del Centre d’Educació Ambiental Alt Ter per fer la primera activitat conjunta.

Les activitats de La vida a les muntanyes

 • Descoberta de la natura

Farem un recorregut pel camí de Plansesaigües per descobrir l’entorn natural.

Seguirem petjades d’animals, descobrirem la flora del pirineu i observarem rastres d’animals.

L’activitat té una durada de 2 hores.

Ens tornarem a trobar a l’alberg a les 8 del vespre per sopar. I a les 9 de la nit farem un joc de nit d’una duració màxima d’1 hora pel mateix alberg i pels voltants d’aquest.

 • Nit de bruixes

En aquesta activitat farem un recorregut nocturn fins al Gorg de Malatosca on explicarem la llegenda de les bruixes de Malatosca.

Esteu preparats per sentir rapinyaires nocturns (gamarussos) i veure altra fauna en moviment (amfibis)?

És possible sentir o veure algun animal, però difícil. L’atracció de l’activitat consisteix a viure una experiència de nit amb llanternes per un camí sense llum artificial.

Diumenge us podreu aixecar una mica més tard… L’esmorzar és a la mateixa hora. Després caldrà anar al Molí petit a peu o amb cotxes particulars on començarem l’activitat a les 11 del matí.

 • El pa de les abadesses

La família intrèpida es transportarà a l’edat mitjana per fer un pa amb la farina procedent de molins com el Molí Petit. També coneixerem com funcionava el molí i acabarem emportant-nos el pa cuit.

Tot fent pa descobrirem què diu la llegenda sobre el comte Arnau i les abadesses del monestir.

L’activitat té una durada d’unes 2 hores.

Dinarem a l’alberg a 2/4 de 2 del matí, després recollirem les habitacions i tornarem cap a casa amb una motxilla ben plena de bons moments i nous amics. Fins a la propera amics intrèpids!

I recordeu que un altre cap de setmana intrèpid us està esperant… als Albergs Costa Brava Pirineu de Girona!

Més informació: http://www.familiaintrepida.cat/p/la-vida-de-les-muntanyes.html

Família Intrèpida Elèctrica a Banyoles

Dies a concretar

En què consisteix l’experiència Família Intrèpida Elèctrica?

Família Intrèpida Elèctrica vol despertar l’interès entre els més joves pel coneixement científic a través de fenòmens de l’entorn quotidià. La família és la protagonista del seu aprenentage i aquest està basat en la consecució de cicles d’observació, conjectura, anàlisi i generalització.

A l’Alberg de Banyoles la família intrèpida descobrirà els materials conductors, l’electricitat, els robots i la programació!

El divendres, a partir de les 5 de la tarda, us esperem a l’alberg per descobrir-ne els diferents espais, sopar (2/4 de 9 del vespre) i conèixer la resta de famílies intrèpides amb les que també compartireu el cap de setmana.

Dissabte caldrà que us aixequeu aviat ja que tenim un dia ple d’activitats. L’esmorzar és de 2/4 de 9 a 10 del matí.

A partir de les 10 del matí, al mateix Alberg, començarem  les activitats amb eXplorium.

Les activitats de la Família Intrèpida Elèctrica

 • Conductivitat i electrònica

Durant el matí farem diferents activitats al voltant de la conductivitat i l’electrònica.

Un taller dinàmic amb una petita gimcana per descobrir els misteris dels materials conductros i l’electricitat.

I tot per tal d’assolir el repte de construir el nostre propi circuit.

El dinar serà al mateix alberg a 2/4 de 2 del migdia.

Al llarg de tot el dia guadirem també de jocs de taula on haurem d’aplicar tot el que sabem de l’electricitat.

 • Robots i programació

A la tarda farem un taller de muntatge de robots i programació.

Haurem de programar el nostre robot per tal d’assolir tots els reptes proposats!

El sopar serà al mateix alberg a 2/4 de 9 del  vespre.

Diumenge us podreu aixecar una mica més tard. L’esmorzar és a la mateixa hora, però podreu anar més tranquils.

 • L’Estany de Banyoles

Aquest matí de diumenge podreu descobrir l’estany de Banyoles.

Des de l’alberg us informarem sobre les activitats que podeu fer:

 • La volta a l’estany a peu o en bici
 • El tren pinxo de Banyoles
 • La barca Tirona
 • El museu Darder
 • El poblat neolític de la Draga
 • L’Escola de Natura de Banyoles

El dinar serà al mateix alberg a 2/4 de 2 del migdia, després recollirem les habitacions i tornarem cap a casa amb una motxilla ben plena de bons moments i nous amics. Fins a la propera amics intrèpids!

Però recordeu que un altre cap de setmana intrèpid us està esperant… als Albergs Costa Brava de Girona!

Pirates a la vista

Dies a concretar
En què consisteix l’experiència de cap de setmana “Pirates a la Vista!”?

Us proposem un cap de setmana intrèpid on gaudireu del mar i les seves històries des de terra ferma!

El divendres, a partir de les 5 de la tarda, us esperem a l’alberg per descobrir els diferents espais de l’alberg, sopar (8 del vespre) i conèixer la resta de famílies intrèpides amb les que també compartireu el cap de setmana.

Dissabte caldrà que us aixequeu aviat ja que tenim un dia ple d’activitats. L’esmorzar és de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del matí. Abans de marxar a fer l’activitat caldrà que agafeu el pícnic per dinar que us haurà preparat l’alberg.

A les 10 del matí vindrà en Marcel, un apassionat de la natura, el mar i les històries d’aquest territori, el qual us acompanyarà en totes les activitats del cap de setmana, i ens traslladarem a la platja en cotxes particulars.

Les activitats de Pirates a la vista

 • Els Ulls de la Sirena

La platja té màgia. És un lloc on les vistes són enormes i obertes, on la família intrèpida pot trobar molts tipus de curculles i, els més intrèpids buscadors,  fins i tot “ulls de sirena”. I potser es deixa veure una sirena…

Buscarem, explicarem contes de sirenes i farem un taller amb material de rebuig que la família intrèpida es podrà endur com a record del mar.

Dinarem a l’alberg a 2/4 de 2 del migdia. A la tarda teniu lliure… però també us ajudarem a que pugueu fer l’activitat que més us convingui: anar a descansar a l’alberg, veure com arriben les barques de pesca, anar al parc infantil de la platja, visitar la vila de Llançà, etc.

Ens tornarem a trobar a l’alberg a les 8 del vespre per sopar. I a les 9 de la nit farem un joc de nit d’una duració màxima d’1 hora pel mateix alberg i pels voltants d’aquest.

 • Els sons de la nit

En Marcel ens explicarà l’entorn on ens trobem i identificarem els sons d’insectes, amfibis, ocells nocturns i altres animals que viuen més a prop nostre del que pensem.

Després ens guiarà per un itinerari nocturn pels voltants de l’alberg, on la família intrèpida podrà escoltar els sons dels animals.

Aprofitarem també per fer una observació senzilla a ull nu del cel nocturn, on la família intrèpida podrà identificar algunes constel·lacions.

Diumenge us podreu aixecar una mica més tard… L’esmorzar és a la mateixa hora però no ens trobarem amb en Marcel fins les 11 del matí. Això sí, com que ara ja us coneixereu la zona ens trobarem directament a Cap de Ras.

 • Pirates a Cap Ras

Ei, pirates intrèpids, hem trobat un pergamí amb un mapa del tresor. El seguim?

La família intrèpida buscarà les diferents pistes que ens ha deixat el pirata mentre descobrim històries de Llançà i el mar, animals marins i balenes, i platges fantàstiques.

Dinarem a l’alberg a 2/4 de 2 del migdia, després recollirem les habitacions i tornarem cap a casa amb una motxilla ben plena de bons moments i nous amics. Fins a la propera amics intrèpids!

I recordeu que un altre cap de setmana intrèpid us està esperant… als Albergs Costa Brava Pirineu de Girona!

Família Intrèpida Juganera

Dies a concretar

T’atreveixes a dedicar un cap de setmana per jugar amb els teus fills? Porta els teus jocs de taula o vine a descobrir nous jocs per a tota la família i per nens de totes les edats. Ah, i els adults retrobarem el nostre espai de joc!

Tot un cap de setmana dedicat al joc amb JugarxJugar Girona, sobretot als jocs de taula però també altres tipus de jocs a l’aire lliure.

El divendres, a partir de les 17h, us esperem a l’alberg per descobrir els diferents espais de l’alberg, sopar (20h.) i conèixer la resta de famílies intrèpides amb les que també compartireu el cap de setmana.

Després de sopar farem la presentació de Jugarxjugar Girona i organitzarem la primera ronda de jocs de taula.

Dissabte l’esmorzar és de 8.30 a 10h. Durant tot el dia combinarem els jocs de taula amb estones d’espai lliure i descoberta de l’entorn.

Jocs de taula pels més petits

A partir dels 4 anys, els nens es comencen a introduir als jocs de taula. Aquí trobarem jocs de raonament individuals com poden ser Camelot JR, els tres porquets, la caputxeta vermella (Smart Games), etc. També trobarem els primers jocs de taula cooperatius com Woolfy, Hop Hop Hop (Djeco), El Frutal (Haba) etc. I els primers jocs de cartes per compartir amb tota la família com Dobble, Halli Galli Jr, Piu-Piu (Djeco) i molts més.

Ens tornarem a trobar a l’alberg a les 20h per sopar. I a la nit tornarem a jugar.

 Jocs per nens i nenes

Entre els 6-8 anys, els jocs competitius comencen a tenir més acceptació i ens podem començar a divertir amb jocs de rapidesa com Dr.Eureka, jungle speed, speed cups, fantasma, etc. jocs com Pirates de la sort (Haba), o jocs de càlcul mental com Pico-Pico. També podem introduir els clàssics com el parxís, els escacs, les dames, jocs de cartes, etc. I els jocs de raonament individual com Rush Hour, Gravity Maze, Tantrix, etc.

Diumenge us podreu aixecar una mica més tranquils. L’esmorzar és a la mateixa hora. Durant el matí combinarem els jocs amb la descoberta de l’entorn.

Jocs per nens i adults

A partir dels 8 anys, l’abast dels jocs és infinit des de jocs senzills per compartir amb els germans més petits, als jocs d’agilitat entre els nens de la mateixa edat, fins a jocs d’estratègia per compartir amb els més grans. Aquí no hi poden faltar jocs de taula com el Carcassone, Catan, Dixit, Aventureros al tren, o inclús el mític Risk. També trobarem jocs nous com el Talo entre d’altres.

Dinarem a l’alberg, recollirem les habitacions i tornarem cap a casa amb una motxilla ben plena de bons moments i nous amics.

Les Bruixes del Mallol, a la Vall d’en Bas

Primavera 2018

Família intrèpida! Sabíeu que la Vall d’en Bas és una terra molt fèrtil? Aquí descobrireu d’on provenen els aliments i estareu en contacte amb els animals de granja en un entorn natural de gran bellesa. Alhora descobrireu els pobles amb més encant de la Vall, com és Hostalets d’en Bas i Sant Privat d’en Bas.

Tota la informació: www.familiaintrepida.cat

Guardar

Guardar

Guardar