CONCURS INTERNACIONAL DE ROSES NOVES A BARCELONA

Un univers de roses úniques!

Del 12 al 14 de maig de 2017 al roserar del Parc de Cervantes

Roses de tots els colors, mides i aromes

Durant tres dies, el parc de Cervantes serà l’escenari de la dissetena edició del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que se celebra cada any coincidint amb la primera floració de les roses i assenyala, segons el criteri d’un jurat internacional, les millors noves creacions fetes per cultivadors de roses d’arreu del món.

Totes les varietats que concursen han estat creades per roseristes a partir d’encreuaments de varietats ja existents. Són inèdites i no han estat mai comercialitzades. Per obtenir una nova varietat de rosa, els roseristes necessiten uns deu anys de feina, abans de poder presentar-la a concurs o comercialitzar-la.

Els membres del jurat especial , format pels millors Mestres Perfumistes del món, són els encarregats de seleccionar les millors roses en quinze categories diferents, però els visitants del roserar també diran la seva, ja que amb els seus vots decidiran quina és la Rosa Ciutadana 2017.

Enguany novament es compta amb un programa d’activitats adreçat a tota la ciutadania per acostar el món de les roses a tothom amb demostracions d’art floral i de gastronomia feta amb roses, visites guiades per a tota la família, conferències i concerts, de la mà de la Cobla de Sant Jordi i de la Banda Municipal de Barcelona.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona forma part del circuït internacional que cada any premia els millors nous exemplars cultivats pels obtentors de varietats de roses d’arreu del món i situa Barcelona com a una de les ciutats on descobrir-hi les millors roses.

Un roserar espectacular

El roserar del parc de Cervantes és un jardí de 4 hectàrees i prop de 10.000 rosers de 2.000 espècies diferents. Creat el 1965 pels arquitectes Lluís Riudor i Joaquim M. Casamor, va ser remodelat posteriorment per realçar-ne els valors botànics, estètics i pedagògics.

Aquest jardí mostra la història dels rosers a través d’un recorregut principal o eix botànic amb rosers silvestres agrupats segons l’origen geogràfic. A banda i banda es disposen els híbrids, l’origen dels quals són els rosers silvestres. Hi trobem espècies representatives de la història i varietats modernes, col·leccions de rosers silvestres, d’híbrids antics i moderns, d’enfiladissos i rosers de fragàncies intenses.

L’any 2009 va rebre el prestigiós Garden Award Excellence, atorgat per la World Federation of Rose Societies per la bellesa, la història i el valor educatiu d’aquest jardí.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que enguany celebra la 17a edició, es va crear l’any 2001 per impulsar la divulgació i la projecció del Roserar, fidel a la tradició roserística de Barcelona, que es remunta a les primeres dècades del segle passat. Al Roserar, a més de la col·lecció permanent, es poden conèixer les noves varietats de rosers presentades a Concurs i, en el Jardí del Palmarès, les guanyadores d’edicions anteriors.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Lloc

Roserar del Parc de Cervantes

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3843870, 2.1035633
Web:
http://bit.ly/2pbwZmi?#

Com Arribar-hi