COLÒNIES ESCOLARS AMB ROSA DELS VENTS

Els 3.0″: un món virtual creat per aconseguir un futur sostenible

Un innovador programa de colònies escolars proposa als joves ser els protagonistes d’un videojoc on la realitat augmentada farà créixer els seus valors.

Els nens i nenes d’avui han nascut a la generació digital i viuen ‘enganxats’ als dispositius electrònics.

És per això que el principal repte que s’ha proposat Rosa dels Vents en el seu nou programa de colònies escolars ha estat donar la volta a l’ús que en fan i convertir-los en eines per a l’educació.

Per fer-ho han desenvolupat un elaborat món virtual que, com a generació futura que són, ajudi als nens i nenes a prendre consciència del seu paper en la construcció d’un món més sostenible.

Aquest nou programa utilitza tablets, gràfics 3D, codis QR i la realitat augmentada amb l’objectiu de que els alumnes treballin conjuntament amb “Els 3.0”, tres personatges ficticis que representen l’Economia, els Valors i el Medi Ambient, els eixos bàsics de la sostenibilitat.

Acompanyats dels seus companys i utilitzant la seva imaginació més enllà d’una pantalla, els joves aniran superant proves i activitats multiesportives on hauran de donar resposta a preguntes com aquestes:

Què podem fer per ajudar a una persona discapacitada a moure’s per tota la ciutat?

Per què és tan important ser emprenedor en el context econòmic actual?

Com podem conèixer i respectar antigues cultures?

L’enfocament social pioner d’aquestes colònies i l’ús pedagògic que s’hi fa de les noves tecnologies, ja han despertat l’interès de desenes d’escoles i els seus alumnes, que volen canviar un planeta spam per un planeta desitjat.

Vídeo de presentació d’ “Els 3.0”:

MÉS INFORMACIÓ

Colònies escolars a Rosa dels Vents

Comarca:

Garrotxa
Latitud i Longitud:
41.3884686, 2.1645457
Mòbil:
902 200 005
Web:
http://www.rosadelsvents.es/?#