📽 EL MEU PRIMER FESTIVAL DE CINEMA

El meu Primer Festival

  • Fins al 20 de novembre de 2022
  • Per a infants de 2 a 12 anys

  El meu primer festival de cinema infantil comptarà amb més de 100 pel·lícules d’arreu del món, la majoria inèdites a Espanya.

El 5 de novembre de 2022 torna El Meu Primer Festival de cinema, el certamen internacional de cinema per a nens i nenes de 2 a 12 anys, on ells són els veritables protagonistes.

La mostra presentarà una acurada selecció amb més de 100 pel·lícules d’arreu del món, per a què els més petits i les seves famílies gaudeixin d’un cinema singular, creatiu, plural i inèdit, normalment difícil de trobar a les cartelleres comercials. La majoria d’aquestes pel·lícules són inèdites a Espanya i combinen tota mena de llenguatges com l’animació, la ficció o el gènere documental.

el meu primer festival

La mostra, orientada a nens i nenes d’entre 2 i 12 anys, serà acollida per Barcelona i Madrid com a seus principals d’aquesta nova edició.

HI haurà un total de 48 projeccions familiars durant els 3 caps de setmana i 32 escolars entre setmana.

El festival esdevé una finestra oberta a la diversitat de llenguatges (animació, ficció, documental); de tècniques d’animació (stop-motion, animació d’autor, 3D); i de països d’origen (més de 30 països representats, des de Canadà a la República Txeca, passant per França, Suïssa, Rússia, Austràlia o Hong Kong).

Aquest certamen cinematogràfic ofereix a les famílies cintes difícils de trobar a les sales comercials i que han estat seleccionades tenint en compte la seva qualitat, el seu valor artístic i la seva riquesa pedagògica per a mostrar als nens i nenes valors com la convivència, la creativitat, la cura del medi ambient o el respecte a la diversitat.

El festival, vol convertir al públic menut en l’autèntic protagonista: un públic actiu que opina, vota i fins i tot crea. Així, ferm en el seu esperit participatiu, el certamen comptarà amb activitats que complementaran les projeccions de les pel·lícules i curtmetratges d’aquesta edició. Votacions, tallers de creació o cinefòrums són, de fet, algunes de les propostes d’enguany. També, les prop de quaranta sessions escolars que portaran més de 6.000 alumnes d’Infantil i Primària de Barcelona i Madrid a descobrir altres formes de pensar i sentir el món que els envolta.

Entre els llocs que acolliran les projeccions d’aquesta 15a edició es troben l’Institut Francès de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, els Bosque Multicines, els Verdi Park, els Cinemes Girona, el CCCB i l’Auditori de Sant Martí.

 

A més, El Meu Primer Festival serà present en les mateixes dates també a Madrid, on tindrà lloc la seva 9a edició. Al costat de Barcelona, la capital serà la segona seu principal del festival a la qual se sumaran també altres municipis, que rebran les cintes en el que bategen com a “sessions de gira”, com és el cas de L’Hospitalet de Llobregat, La Garriga o Martorell, entre d’altres.

Amb el retorn a la presencialitat total, el festival apostarà, una vegada més, per les xerrades, classes magistrals i trobades amb artistes convidats, com és el cas de Peter Mansfelt i Marike Verbiest, que presentaran la pel·lícula d’animació europea de l’any “Oink”, una atrevida i divertida proposta feta amb stop-motion.

I si parlem dels guardons, seran els nens i nenes assistents a les projeccions o que formen part del jurat els responsables d’atorgar els premis del festival tant a les pel·lícules com als curts. En la categoria de llargmetratges, “Oink” es disputarà el premi a millor pel·lícula en la secció competitiva conjuntament amb tres cintes més. Mentre que en la categoria de curtmetratges, el festival presentarà una minuciosa selecció de 26 obres provinents de països com França, Austràlia, Geòrgia o Noruega.

Amb El Meu Primer Festival tornen també les seccions Talent local, un espai reservat per a artistes i creadors nacionals que exerceix com a altaveu del talent patri, i la seva dinàmica País convidat, que enguany posarà el focus en l’animació japonesa més alternativa i d’autor.

📽️ Mira tota la programació AQUÍ

 MÉS INFORMACIÓ

Cinema per a infants

data inici
05-11-2022
data fi
20-11-2022

lloc

A Barcelona i altres poblacions catalanes

Més informació

 Aquest tercer cap de setmana de projeccions, El Meu Primer Festival comptarà amb: 
KOMANEKO, EL GAT CURIÓSData: dissabte 19/11 – 11:30 hLloc: Institut Francès de BarcelonaA partir de 4 anys PETITS EXPERIMENTS - SESSIÓ RELAXADA DIRIGIDA A PERSONES AMB AUTISMEData: dissabte 19/11 – 11:00 hLloc: Teatre CCCBA partir de 5 anys PETITS EXPERIMENTSData: dissabte 19/11 – 12:00 hLloc: Teatre CCCBA partir de 5 anys GABI, DELS 8 ALS 13 ANYSData: dissabte 19/11 – 17:00 hLloc: Filmoteca de CatalunyaA partir de 10 anys EL PETIT NICOLASData: dissabte 19/11 – 17:00 hLloc: Cinemes GironaA partir de 8 anys LA BELLESA DE LA VIDAData: diumenge 20/11 – 11:30 hLloc: Verdi ParkA partir de 6 anys INCREÏBLES AVENTURES EN STOP-MOTIONData: diumenge 20/11 – 12:00 hLloc: Teatre CCCBA partir de 7 anys COMPETICIÓ DE CURTMETRATGES +7 ANYSData: diumenge 20/11 – 17:00 hLloc: Filmoteca de CatalunyaA partir de 7 anys
 

👏🏻 Sorteig de 4 entrades (Pack Familiar) per a la sessió:
 
Petits Experiments, el dissabte 19 de novembre, 12:00 h al Teatre del CCCB
➡️ Per participar en el sorteig heu de seguir l'Instagram de: @primerfestivaldecine i @sortirambnens
📲 Has de fer un comentari i si ho comparteixes a les històries d'Instagram, tindràs més opcions.
📧 Ens has d'enviar un correu electrònic a info@sortirambnens.com amb el teu nom i cognom, telèfon i usuari d'Instagram i en l'assumpte del mail, escriu la paraula EXPERIMENTS.
✅ Si has guanyat les 4 entrades, et contactarem de seguida.
Participa fins al 16 de novembre de 2022. Gràcies per participar i mooolta sort!
.