Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

CREMA DE CARBASSÓ
Una crema suau, molt bona i que els més petits se la mengen fàcilment

Tot i que el carbassó és una hortalissa que es pot comprar durant tot l’any, la seva època natural és l’estiu, entre els mesos de juny i setembre.
És un aliment de baixa aportació calòrica i de fàcil digestió.

Per aquells nens i nenes que els costi menjar verdura, és una bona idea incloure el carbassó a la seva dieta, ja que té un gust i una textura molt suau que fa de “bon passar”. A part, si el preparem en forma de crema o puré, encara els ho podem més fàcil per menjar i així s’aniran acostumant al seu gust.

En aquesta ocasió us proposem una fàcil i senzilla crema que, per acabar-la de fer deliciosa, suavitzarem amb uns formatgets.
La crema és igual de bona tant si la mengem freda com calenta.

PREPARACIÓ

Posem aigua en una olla i, mentre s’escalfa, anem rentant i pelant els carbassons.

Els tallem a trossets petits i, quan l’aigua ja bulli, els tirem a l’olla. Hi tirem sal i deixem que bullin uns 20 o 25 minuts. Passat el temps, comprovem amb una forquilla que els trossos de carbassó estiguin ben tous. Si és així, ja els podem treure i escorre’ls.

Si els deixem poc temps a l’escorredor, els trossos quedaran més impregnats d’aigua i la crema ens quedarà més líquida. Si, en canvi, els deixem força estona, el carbassó expulsarà més l’aigua i la crema ens quedarà més espessa.

Recomanem que un cop escorreguts de l’aigua on els hem bullit, seguidament els posem en un pot gran. Hi afegim els formatgets i ho triturem tot amb el túrmix.

Ja tenim la crema feta ... i ja ens la podem menjar si la volem calenta, o bé la deixem refredar.

 

INGREDIENTS

- 3 o 4 Carbassons
- 2 o 3 formatgets
- SAL