FLAM DE CARAMEL

Una mousse en forma de flam … molt dolç i suau

Aquestes són unes postres que agraden tan a grans com a i petits, i que ens faran quedar molt bé: no només pel seu bon gust, sinó també per la seva presentació.

PREPARACIÓ

Posem el sucre en una cassola i deixem que es vagi escalfant a foc lent, fins que estigui desfet i rossejat.

Aleshores hi afegim molt a poc a poc la mantega, desfeta i calenta, i la nata líquida, també calenta. Ho anem remenant amb el foc encès fins que es formi una crema. Ho colem per tal que no ens quedin petites boles de sucre. Ho deixem reposar fins que estigui tebi.

Desfem les 4 fulles de gelatina en 10 ml. d’aigua calenta. Quan estiguin ben desfetes, les afegim a la barreja anterior.

Agafem els 4 ous i en separem les clares dels rovells. Agafem els 4 rovells a la barreja i remenem molt ràpid amb una forquilla. Muntem les clares d’ou a punt de neu i, quan ja les tinguem, les anem afegint molt a poc a poc a la barreja.

Repartim la barreja en recipients individuals que prèviament haurem mullat amb aigua (així els flams ens sortiran millor quan vulguem treure’ls), i els posem a la nevera un mínim de 4 hores.

Per servir:
Posem cada flam en un plat.

Per sobre hi tirem trossets de nous que haurem esmicolat.

Amb caramel líquid (que podem comprar ja fet a la botiga) hi podem fer algun dibuix o forma per tal de decorar el plat (podeu fer cercles al voltant del flam i després, amb una forquilla o cullera, podeu passar per sobre els cercles creant dibuixos molt bonics com els de la imatge.




MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Ingredients

  • 150gr. de sucre
  • 200 ml. de nata líquida
  • 50 gr. de mantega
  • 4 ous
  • 4 fulles de gelatina
  • Aigua

.

Guardar

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.