L’EMBASSAMENT DE SIURANA, AL PRIORAT

Gaudiu de l’aigua i del paisatge en família

L’embassament de Siurana, situat en un entorn magnífic, envoltat per la serra del Montsant i les muntanyes de Prades, atura les aigües del riu Siurana, el principal afluent de l’Ebre a les terres de Tarragona. A tocar, la serra de la Gritella s’alça majestuosa, perpendicular a la seva superfície, i al cim, el llogarret de Siurana vigila les seves aigües.


PUBLICITAT



Hi ha una empresa a la riba, que hi realitza activitats esportives com la iniciació al piragüisme i al kayak, el lloguer d’embarcacions i altres esports d’aventura com el barranquisme.

Una de les passejades més boniques que es poden fer pels seus voltants ens duu al poble de Siurana pel camí vell de Cornudella a Siurana, un sender que s’inicia al poble de Cornudella i que puja entre roques fins al llegendari llogarret, últim bastió de la Reconquesta cristina a Catalunya.

EMBASSAMENT SIURANA

Siurana es troba al nord-est de la comarca del priorat, a la vall del riu Siurana, entre la Serra del Montsant a l’oest i les Muntanyes de Prades a l’est, dins el terme municipal de Cornudella de Montsant. És un nucli agregat a aquesta vila.

No us perdeu els carrers empedrats i les restes de la fortalesa sarraïna, situades a l’entrada del poble o l’esglèsia d’estil romànic.

El poble està envoltat de llocs interessants i és un punt des d’on es pot disfrutar d’unes vistes magnifiques de la Serra de Montsant, la Gritella i les Muntanyes de Prades.

MÉS INFORMACIÓ

Informació cedida per l'Oficina de Turisme del Priorat

Pl. de la Quartera, 1 (Falset - 43730)

Comarca:

Priorat
Telèfon:
977 831 023
E-mail:
oit@priorat.cat

Més informació

COM ARRIBAR A SIURANA
  • - Des de Reus per la N-420 fins les Borges del Camp i per la C-242 fins a Cornudella de Montsant. Passada la població, cal continuar per aquesta carretera direcció Ulldemolins. Poc després del poble, a la dreta, trobareu la cruïlla cap a Siurana.
  • - Des de La Granadella per la C-242, passant per Ulldemolins.
  • - Des de Falset per la N-420 fins el Coll de la Teixeta i després per Porrera per la TP-7401. D'aquí a la Venta d'En Pubill per la TP-7402, continuant fins a Cornudella per la C-242.
Imatges cedides per l' Oficina de Turisme de Cornudella de Montsant

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.