Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

MUSEU DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA
Per aprendre i divertir-te

El Museu té com a objectius principals la conservació i difusió del patrimoni industrial, científic i tecnològic i és la capçalera d'un sistema de museus i centres patrimoniales que conjuntament són la millor expressió de la cultura instrustrial com a factor identitari distribuits per tot Catalunya.

 

Actualment el museu té com a principals exposicions permanents:

- L'Homo Faber. La revolució neolítica, fins als inicis de la industrialització

- La Fàbrica Tèxtil. Descobrireu tot el procès de fabricació de la llana.

- Enèrgeia. Experiències pràctiques i interactives sobre l'energia

- El Transport. Col·lecció d'automòbils, camions, motors, avions, motos i bicicletes

- El Laboratori de Física Experimental.

- Mentora Alsina. Visita del laboratori d'un científic.

- El Cos Humà. Com Soc jo.

Exposició: Enigmes de l'ordinador


El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha treballat des de fa uns quatre anys en la recerca, documentació i  inventari de patrimoni relacionat amb la evolució dels ordinadors i presenta la propera exposició "l'enigma de l'ordinador".La suma del material recuperat, restaurat pel taller de restauració del propi museu, ha permès la creació d'una gran exposició de més de 1.100 metres quadrats que presenta la història de l'ordinador fonamentada en una de les més complertes col·leccions d'ordinadors d'Europa.

Joies com els grans IBM 360, BULL, facturadores, calculadores, la creació catalana i dues grans col·leccions de PC's i Apple, per mostrar que l'ésser humà ha assolit amb creativitat i innovació la creació d'eines per trobar la solució de problemes del passat i del present i per fer front als reptes del futur.

Les primeres màquines per calcular es van transformar en màquines per jugar i desprès en instruments de comunicació, sense renunciar a cap de les antigues funcions.

Un conjunt d'elements interactius i multimèdia plantegen als visitants reptes que l'ajudaran a desvetllar alguns dels enigmes de l'exposició i també jocs que faran recordar les antigues sales de jocs i la realitat de moltes de les nostres llars actuals.

L'aportació de les noves tecnologies també hi és present, amb un conjunt d'elements d'interacció que ens permeten gaudir i participar de la exposició des de qualsevol suport digital connectat a Internet.

L' exposició ha estat comissariada per tres experts en la matèria: Joan Munt, Joan Tubau i Jordi Vallès, que l’han fet possible.

Consulta les activitats familiars

Cada diumenge, us proposem dues activitats gratuïtes per gaudir en família

12 hores Els colors de la llum
Taller-teatre per conèixer els colors de l´Arc de Sant Martí. De 3 a 7 anys.
Activitat anul·lada diumenge 21 d'abril

13 hores: 1910, un passeig per la fàbrica!

Visita teatralitzada a La fàbrica tèxtil. Tots els públics

.
.  .

 

COM ARRIBAR-HI

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), està situat al Vapor Aymerich, Amat i Jover a Terrassa.

Rambla d’Ègara, 270

08221 Terrassa

Més informació:

www.mnactec.cat

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

.
...
.
.