Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

AQUÀRIUM DE BARCELONA

Per conèixer el centre marí lúdic i educatiu més important del món

L'Aquàrium de Barcelona és un espai per visitar els animals que hi viuen i per a aprendre la importància que té el mar en el desenvolupament de la vida al nostre planeta. En total hi ha 35 aquaris que ens permeten conéixer millor el mar i la seva flora i fauna.

A l'Aquàrium hi viuen 11.000 exemplars de 450 espècies diferents. Dit així sembla que no haguem d'acabar mai la visita però la veritat és que es fa curta.

Hi podem veure infinitat de formes de vida, un ventall amplíssim de colors, moviments per a tots els gustos i molta aigua. Tot vist com si ben bé estiguessim dins l'aigua.

Podem trobar 14 aquaris amb les espècies més representatives del Mediterrani, 7 aquaris tropicals on veure els esculls de coral i aquaris on trobarem petits organismes vius que conformen la vida dins el mar.

També hi ha l'Oceanari que és únic a Europa. Té 35 metres de diametre i cinc de profunditat. Els visitants recorren un túnel de més de 80 metres de longitud i poden observar orades, morenes, peixos lluna, rajades i dues classes de taurons: el solraig de sorra i el tauró gris, les autèntiques estrelles de L’Aquàrium.

Una exposició: Planeta Aqua, ens descobrirà moltes de les criatures que s'han adaptat al medi aquàtic en condicions extremes de fred glacial, la foscor dels abismes o les càlides aigues tropicals. I vol ser un punt de referència per mostrar la importància del medi aquàtic en el desenvolupament del nostre planeta.

Després de veure totes les criatures que viuen a l'Aquari aribem a l'espai anomenat: Explora, que té més de 50 jocs on els més petits poden tocar mirar, escoltar, investigar i descobrir la natura.

Activitats en família

L'Aquàrium de Barcelona ofereix activitats perquè infants i adults pugin participar conjuntament. Es tracta d'activitats que es fan en família per tal d'aprofundir en el món marí. Aquestes activitats canvien cada tres mesos.

Una excursió a la maquinària interna de l'Aquarium

Què s’amaga darrera dels aquaris?, qui prepara el menjar dels peixos?, on es curen els animals malalts? Per respondre aquestes preguntes l'Aquàrium organitza visites familiars guiades per la part tècnica i recórrer totes les dependències que normalment no estan obertes al públic. Veure com es preparen els menús, la zona de filtratge de l'aigua, la infermeria, o veure com els bussos donen de menjar als taurons són alguns exemples.

Taurons

Sabies que els primers taurons van aparèixer fa 400 milions d’anys? O que alguns poden arribar a tenir fins a 20 fileres de dents a la boca? Per als qui vulguin conèixer millor els taurons i el seu món, hi ha un taller on aprendre quan van aparèixer, quines espècies habiten la Mediterrània o què mengen… El públic familiar, equipat amb lupes binoculars, pot apreciar amb detall la pell o les mandíbules dels taurons. Amb el suport de diversos materials audiovisuals, i l’observació dels taurons de l’Aquàrium, els seus participants descobreixen els aspectes més curiosos sobre aquests esquals.

Activitats per a grups durant l'estiu

Teatre del fons marí

Es tracta d’una proposta lúdica que aprofita el teatre com a forma d’expressió per a transmetre coneixements de forma senzilla i divertida. L’activitat consta d’una visita guiada pels aquaris i una representació teatral en què se sintetitzen els conceptes apresos durant la visita prèvia.

Mulla’t… el mar t’espera!

La sensibilització sobre el medi marí és el motor d’aquesta activitat adreçada a infants de 3 a 8 anys. A través de contes i històries teatralitzades, els infants aprenen a respectar el mar. L’activitat es completa amb la visita pels aquaris i els espais Explora! i Planeta Aqua.

Descobreix el mar

Diversió i educació es combinen en aquesta activitat que consta de dues parts: una visita pels aquaris, plantejada com un joc de pistes amb què resoldre un enigma; i un taller en què es munta un aquari d’aigua dolça.

.

COM ARRIBAR-Hi

Moll d'Espanya del Port Vell, s/n

Barcelona

Telèfon: 93 221 74 74

BUS: 14, 17, 19, 36, 38, 40, 45, 57, 59, 64, 91, 157.

BUS TURÍSTIC: Ruta Sud Blava

METRO: L3 estació Drassanes, L4 estació Barceloneta.

RONDA LITORAL: Sortides 21, 22 i 23.

CONSULTAR PREUS I HORARIS

http://www.aquariumbcn.es

 

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

No trobes el que cerques?

Parcs d'animals

 • EL CENTRE D'APROPAMENT A LA NATURA, A NAVÀS, AL BAGES

  Un espai on tocar i conèixer els animals de ben aprop.  Dissabtes i diumenges d'11 a 13 hores podeu visitar Llegiu-ne més
 • VISITA UNA GRANJA D'OVELLES

   Mas Marcè és una granja d’ovelles de l’Empordà (Siurana d’Empordà) on s'hi elaboren formatges i recuits de llet d’ovella (100% Llegiu-ne més
 • EL JARDÍ DELS OCELLS, A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

  Vine a conèixer aus exòtiques d'arreu del món. Prova l'aventura entre els arbres, el sender de les serps i el Llegiu-ne més
 • ACTIVITATS FAMILIARS AL CENTRE DE RECUPERACIÓ D'ANIMALS MARINS, A EL PRAT DE LLOBREGAT

    Descobreix el CRAM! Durant la visita es recorren les instal·lacions i les diferents àrees del centre, sempre visitant l’edifici Llegiu-ne més
 • GRANJA DE VAQUES CAN GEL, A CANYAMARS, AL MARESME

  A Can Gel podreu conèixer el dia a dia d'una granja de vaques lleteres. A partir d'una pregunta a priori Llegiu-ne més
 • NOVETATS A LA MUNTANYA D'ALINYÀ

  Descobreix la Muntanya d’Alinyà mitjançant diferents activitats familiars i descobreix de ben prop i en estat salvatge com s’alimenten els Llegiu-ne més
 • MÓNNATURA PIRINEUS: CENTRE DE FAUNA SALVATGE

  Gaudeix de la natura a les Valls d'Àneu. Llegiu-ne més
 • RUCS DEL CORREDOR, A CANYAMARS, AL MARESME

  La seva tasca se centra en la promoció i reinserció dels rucs com a animals útils en el context actual, Llegiu-ne més
 • VISITA LA GRANJA DE VAQUES CAL REI, A SANTA EUGÈNIA DE BERGA, A OSONA

  Visites guiades per a famílies grups i escoles on es pot veure l'evolució d'una explotació ramadera, des de que neixen Llegiu-ne més
 • ZOO DE BARCELONA

  Al Zoològic de Barcelona trobareu 400 espècies d'animals de reu del món, amb prop de 7500 exemplars. Llegiu-ne més
 • 1
 • 2
 • 3

Subscriu-te al butlletí de sortir amb nens