PARC D’ATRACCIONS DEL TIBIDABO

Tibidabo: el Parc d’atraccions de Barcelona

El parc d’atraccions del tibidabo és el parc de referència a la ciutat de Barcelona.


PUBLICITAT



Hi trobareu atraccions i també una zona gratuïta amb fonts d’aigua i tobogans gegants ➡ segueix llegint

parc d'atraccions del tibidabo

Situat al cim de la muntanya del Tibidabo, és el parc on gran i petits troben les atraccions més divertides per a cada edat: des de les atraccions de tota la vida (l’emblemàtic Avió, la Talaia, la Muntanya Russa, …), a les atraccions dels més petits (Alaska, el Carrousel, els Globus, …), passant per les tradicionals (la Muntanya Russa, el Diavolo, el Castell Misteriós, el vaixell Pirata, el Tibidabo express, …), fins a les atraccions pels més atrevits com per exemple l’Hurakan.

A part de multitud d’atraccions, el parc també ofereix els espectacles de Krueger Hotel, el marionetarium i, els caps de setmana d’estiu, un espectacle de cloenda.

Una opció per visitar el Parc és l’anomenada Àrea Panoràmica, un espai de lliure accés dins del Parc d’atraccions Tibidabo, inaugurat l’any 1899. Des de l’àrea panoràmica podreu gaudir  de les millors vistes de Barcelona sobrevolant la ciutat en un avió centenari o des de la sínia mirador.

La seva ubicació és única tant per l’entorn natural que l’envolta com per les vistes que ofereix de la ciutat de Barcelona.

Què hi trobareu?

> Tobogans gegants

Els Tobogans gegants es troben a l’Àrea Panoràmica del Tibidabo, un espai de lliure accés.

Trobarem diferents tobogans connectats per una estructura de fusta que fa al mateix temps de mirador, pont i passarel·la que fa l’espai molt atractiu.

És una bona opció per passar un matí divertit amb els nens al Tibidabo.

🔎  Si us encanten els tobogans gegants, mireu la guia que hem preparat des Sortir amb nens amb els millors tobogans gegants que hi ha a Catalunya AQUÍ

> Les fonts d’aigua interactives

Un espai de joc amb efectes de llum, so i colors per a tota la família, d’accés lliure i obert cada dia.

Les noves fonts d’aigua interactives estan situades als voltants de l’Edifici Cel, a l’àrea panoràmica del Parc, amb l’objectiu de dinamitzar l’entorn i oferir als visitants noves activitats.

Aquesta nova àrea de jocs d’aigua té aproximadament 50 brolladors repartits en 300 m2 de pavimentació de pedra natural que alternen diferents efectes de llum, so i colors.

LES ATRACCIONS EMBLEMÀTIQUES

Talaia

Viviu l’experiència d’estar al punt més alt de Barcelona.
Una atracció única al món que permet gaudir de les millors vistes de Barcelona a 550 metres sobre el nivel del mar.

.
Història: El 1921 s’obria la Talaia o Gran Palanca, una imponent construcció metàl·lica de 50 m d’alçària que ascendia els visitants fins a situar-los a 551 m sobre el nivell del mar. L’èxit va ser rotund, fins al punt que el públic li va atribuir propietats curatives: es creia que si els nens amb tos ferina s’estaven uns minuts en aquelles altures, els feia bé.

L’avió

Sobrevolant Barcelona des de 1928.


Petits i grans us podreu enlairar amb l’Avió, l’atracció més emblemàtica del parc i el primer simulador de vol de la història. Propulsat per la seva pròpia hèlix porta a tothom, des del 1928, en un viatge de sensacions per fer volar la imaginació.

Història: Aquesta va ser l’última gran obra del Dr. Andreu i és potser una de les atraccions més emblemàtiques del Parc d’Atraccions. És una rèplica del primer aparell que va fer el trajecte Barcelona-Madrid. Com a principal característica cal esmentar que és impulsat per la seva pròpia hèlix i a l’interior conserva elements originals com ara l’estació radiotelefònica de 1933.

Museu d’autòmats

Un museu únic reconegut mundialment.


Més de 40 peces del segle XIX i XX; una autèntica joia inclosa en el Catàleg de Museus de Barcelona.

Història: Des de l’obertura del Parc d’Atraccions el 1901, aquest va anar important de diversos països europeus autòmats i màquines automàtiques, però a partir de 1925 varen ser els propis treballadors els qui els varen anar fabricant fins el 1954. Actualment la peça més antiga és el “Pallasso Mandolinista” de l’any 1880, però hi destaquen d’altres molt populars com “Els Equilibristes, “L’Orquestra Prodigiosa”, “El Poeta s’adorm” o “La Monyos”, personatge cèlebre de les rambles els anys trenta. La fama de la col·lecció va fer que fins i tot Walt Disney volgués comprar-los el 1957 durant una visita al Parc d’Atraccions. Sortosament va marxar amb les maletes buides per la negativa de l’empresa a vendre’ls. A finals dels anys setanta van ser retirats per ser restaurats en profunditat i des del 1982 formen part del museu d’autòmats.

El museu es troba dins d’un edifici modernista del 1909 i constitueix una de les millors col·leccions del món. La darrera incorporació ha estat “Els germans Gaüs o l’equilibri del Món”, autòmat d’última generació finalista a l’exposició universal d’Aichi al Japó l’any 2005.

Giradabo, roda panoràmica

Admireu Barcelona des de la roda panoràmica.


Situada al nivell més alt de la muntanya, us permetrà pujar fins als núvols i gaudir d’unes increïbles vistes de la ciutat de Barcelona i el mar.

Carroussel

Un carrousel d’època que et transporta a un món de fantasia
El Carrousel porta a tothom a un conte de fades i fantasia, envoltat d’un ambient d’època. Torneu a sentir-vos nens pujats als seus caballs o carrosses d’encant mentre gireu envoltats de música i il·luminació.

L’Àrea panoramica també ofereix diversió per als més petits amb tres atraccions que els faran viure emocions úniques en un entorn natural: Pony Rodeo, tren Rio Grande i les Llaunes.

Edifici Cel, audiovisual de la història del Tibidabo

Passeu una estona de cine a L’Edifici Cel on es projecta el documental sobre la història del Tibidabo amb imatges inèdites de l’època.

El parc, entre altres ofertes, organitza festes d’aniversari per a nens i nenes.

I PUJA A LA MUNTANYA RUSSA!

La muntanya russa: Una atracció familiar que combina emoció i natura

La muntanya russa del Tibidabo és adaptada, pot arribar als 80 quilòmetres per hora i fa el recorregut complet en menys d’un minut.

Es tracta d’una atracció plena d’emoció ja que el recorregut agafa una velocitat màxima de 80 quilòmetres per hora, té el seu punt més alt en els 522 metres per sobre del nivell del mar i té una baixada de 37 metres, amb un pendent del 66%.

No cal tenir por per muntar-hi, ja que és una atracció familiar, però si cal tenir en compte que:

– Els menors de 120 cm no poden accedir a l’atracció.

– Les persones amb una alçada compresa entre els 120 cm i els 130 cm poden accedir-hi acompanyats i a partir dels 130 cm s’hi pot accedir sense necessitat d’anar acompanyats.

Durant el recorregut, que dura poc menys d’un minut, també es poden contemplar unes magnífiques vistes de la ciutat de Barcelona i del Vallès, alhora que es gaudeix de la natura, mentre es passa per entremig del bosc.

MÉS INFORMACIÓ

Parc d'atraccions del Tibidabo

Plaça del Tibidabo, 3-408035  Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4216740, 2.119784

Més informació

  • Mira com arribar-hi AQUÍ

Vine al camí del cel!

Amb tobogans gegants!

Preu amb descompte

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.