Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

MUSEU DE LA VIDA RURAL, A L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Com era la vida al món rural fa més de 100 anys?

El Museu de la Vida Rural, a l’Espluga de Francolí, us proposa un passeig a pas de carro perquè us feu una idea de com ha canviat la vida al món rural en els darrers cent anys.

Coneixereu com vivia i com treballava la gent a la ruralia al segle XIX i bona part del XX i veureu també com va canviar la vida al camp amb l’arribada de la industrialització.

Com els cavalls van deixar pas als tractors, el farratge es va convertir en gasoil i les conseqüències que aquest canvi va portar.

El MVR ofereix un recorregut per les eines i estris d’una vida passada que s’estructura per àmbits de feines: les de l’agricultura, les dels oficis del poble (mossèn, mestre, cafeter, pastisser, filadora, apotecari, barber....) i les domèstiques.

Més enllà d’un conjunt de peces ordenades, el Museu pretén que les peces expliquin una història, la història de la ruralia a Catalunya.

En definitiva, el Nou Museu està dissenyat per fer un recorregut suggerent i emocionant, amb una escenografia evocadora i fidel, introduint el grafisme i la fotografia com a eina fonamental. I on les olors són importants: algunes escenografies emeten olors per recordar una característica rellevant del món rural com el cuir, el ferro o el gra.

El Museu demostra la importància que tenen la Matèria, el Temps i l’Esforç com a valors per fer un Món més sostenible.

La Matèria no és infinita, és limitada i s’ha de transformar. El món material és físic i tangible, per això el MVR no és un museu virtual. El MVR pretén que el visitant s’apropi en aquest món material, que el pugui tocar i que conegui el valor i la utilitat de les peces exposades.

El Temps es pot administrar però no és pot inventar. La natura té el seu propi temps. El MVR fa referència al valor del Temps mitjançant dites que introdueixen conceptes com l’estalvi o la paciència.

I l’Esforç és indispensable per assegurar un domini responsable sobre el món. El MVR reflecteix la transformació que va patir el camp després de la Revolució Industrial, així com les conseqüències que comporten en el territori els canvis en la forma de vida i de treball. L’energia ha canviat. Per exemple, on hi havia un cavall ara hi trobem un tractor.

El Museu facilita l’anàlisi, preservació i transmissió de tots aquests valors, per poder-los integrar a la vida quotidiana i social.

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí forma part de la Xarxa de Museus Etnològics.

Taller Dies al camp

Dates a concretar

Visita guiada al Museu de la mà de Jordi Llavina que enriquirà la visita amb la lectura de diversos poemes de Joan Vinyoli, ara que se celebren 100 anys del seu naixement.

Tot seguit, els assistents faran un esmorzar a l’ombra.

Després, amb la panxa plena, es farà una visita al nou hort del Museu i es plantaran uns enciams que els nens es podran endur a casa.

Per a més informació i reserves: http://museuvidarural.cat/caagenda_int/diesalcamp

 

MUSEU DE LA VIDA RURAL

Carretera de Montblanc, 35

43440 l’Espluga de Francolí

Conca de Barberà

Tarragona

Telèfon: 977 870 576

Web: www.museuvidarural.cat

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.">Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

HORARIS

Obert tots els dies de l’any excepte els dilluns no festius, el 25 i 26 de desembre, l’1 de gener i el dilluns de Pasqua.

De 10:30 a 14 hores i de 16 a 18:30 hores.

Diumenges obert només al matí


 

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

No trobes el que cerques?

Museus per anar amb nens a Tarragona

 • GAUDÍ CENTRE, A REUS

  Es tracta d'un modern espai de 1200 m2 que permet al visitant descobrir al Gaudí home i al Gaudí geni. Llegiu-ne més
 • MUSEU I FORN DE VIDRE DE VIMBODÍ, A LA CONCA DE BARBERÀ

  L'únic museu dedicat al vidre de Catalunya.   Llegiu-ne més
 • MINITARRACO, A TARRAGONA

    Espai temàtic, especialment pensat per a la mainada, amb reproduccions artesanals a escala dels principals monuments de Tarragona. Llegiu-ne més
 • MUSEU DE LA VIDA RURAL, A L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

  El Museu de la Vida Rural, a l’Espluga de Francolí, us proposa un passeig a pas de carro perquè us Llegiu-ne més
 • CENTRE MIRÓ, A MONT-ROIG, A TARRAGONA

  El Centre Miró és va crear el 2004 com un centre d’interpretació de l’obra de Joan Miró en relació amb Llegiu-ne més
 • 1

Subscriu-te al butlletí de sortir amb nens