Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

MUSEU DE LA VIDA RURAL, A L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Com era la vida al món rural fa més de 100 anys?

El Museu de la Vida Rural, a l’Espluga de Francolí, us proposa un passeig a pas de carro perquè us feu una idea de com ha canviat la vida al món rural en els darrers cent anys.

Coneixereu com vivia i com treballava la gent a la ruralia al segle XIX i bona part del XX i veureu també com va canviar la vida al camp amb l’arribada de la industrialització.

Com els cavalls van deixar pas als tractors, el farratge es va convertir en gasoil i les conseqüències que aquest canvi va portar.

El MVR ofereix un recorregut per les eines i estris d’una vida passada que s’estructura per àmbits de feines: les de l’agricultura, les dels oficis del poble (mossèn, mestre, cafeter, pastisser, filadora, apotecari, barber....) i les domèstiques.

Més enllà d’un conjunt de peces ordenades, el Museu pretén que les peces expliquin una història, la història de la ruralia a Catalunya.

El Museu, de 4.000 de 4.000 metres quadrats,  està dissenyat per fer un recorregut suggerent i emocionant, amb una escenografia evocadora i fidel, introduint el grafisme i la fotografia com a eina fonamental. I on les olors són importants: algunes escenografies emeten olors per recordar una característica rellevant del món rural com el cuir, el ferro o el gra.

El Museu demostra la importància que tenen la Matèria, el Temps i l’Esforç com a valors per fer un Món més sostenible.

La Matèria no és infinita, és limitada i s’ha de transformar. El món material és físic i tangible, per això el MVR no és un museu virtual. El MVR pretén que el visitant s’apropi en aquest món material, que el pugui tocar i que conegui el valor i la utilitat de les peces exposades.

El Temps es pot administrar però no és pot inventar. La natura té el seu propi temps. El MVR fa referència al valor del Temps mitjançant dites que introdueixen conceptes com l’estalvi o la paciència.

I l’Esforç és indispensable per assegurar un domini responsable sobre el món. El MVR reflecteix la transformació que va patir el camp després de la Revolució Industrial, així com les conseqüències que comporten en el territori els canvis en la forma de vida i de treball. L’energia ha canviat. Per exemple, on hi havia un cavall ara hi trobem un tractor.

El Museu facilita l’anàlisi, preservació i transmissió de tots aquests valors, per poder-los integrar a la vida quotidiana i social.

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí forma part de la Xarxa de Museus Etnològics.

Compta també amb un hort.

És un Museu ideal per als nens, perquè els punts audiovisuals els ajuden a entendre com era la vida dels nostres avis o perquè aprenen coses tant bàsiques com ara d’on surt l’oli, la farina o el vi.

Museu de la vida rural

Logo

Dades de contacte

Carretera de Montblanc, 35

43440 l’Espluga de Francolí

Conca de Barberà

Tarragona

Latitud i Longitud: 41.396547,1.1039983

Telèfon: 977 870 576

E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

www.museuvidarural.cat

Més informació

Horaris

Obert tots els dies de l’any excepte els dilluns no festius, el 25 i 26 de desembre, l’1 de gener i el dilluns de Pasqua.

De 10:30 a 14 hores i de 16 a 18:30 hores.

Diumenges obert només al matí

 

 

No trobes el que cerques?

Museus per anar amb nens a Tarragona

 • MUSEU DE LA VIDA RURAL, A L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

  MUSEU DE LA VIDA RURAL, A L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ El Museu de la Vida Rural, a l’Espluga de Francolí, us proposa un passeig perquè us feu una idea de Llegiu-ne més
 • MUSEU I FORN DE VIDRE DE VIMBODÍ, A LA CONCA DE BARBERÀ

  MUSEU I FORN DE VIDRE DE VIMBODÍ, A LA CONCA DE BARBERÀ L'únic museu dedicat al vidre de Catalunya. Llegiu-ne més
 • MINITARRACO, A TARRAGONA

  MINITARRACO, A TARRAGONA Espai temàtic, especialment pensat per a la mainada, amb reproduccions artesanals a escala dels principals monuments de Tarragona. Llegiu-ne més
 • CENTRE MIRÓ, A MONT-ROIG, A TARRAGONA

  CENTRE MIRÓ, A MONT-ROIG, A TARRAGONA El Centre Miró és va crear el 2004 com un centre d’interpretació de l’obra de Joan Miró en relació amb Llegiu-ne més
 • GAUDÍ CENTRE, A REUS

  GAUDÍ CENTRE, A REUS Es tracta d'un modern espai de 1200 m2 que permet al visitant descobrir al Gaudí home i al Gaudí geni. Llegiu-ne més
 • 1

Subscriu-te al butlletí de sortir amb nens