RODA, RODA, EL MUSEU DE L’AUTOMOCIÓ DE LLEIDA

Cotxes, motocicletes i motors!

El Roda Roda, Museu de l’Automoció de Lleida, presenta una extensa col·lecció de cotxes, motocicletes, motors i reproduccions a escala que ens conviden a fer un viatge pel món de la indústria de l’automòbil a través de la història.

Ens transporten a temps passats i ens permeten reflexionar sobre l’evolució de la tècnica i sobre els canvis socials que l’han envoltat.

La seva seu  està instal·lada en un antic taller mecànic.


PUBLICITAT



La col·lecció

La col·lecció del Roda Roda consta d’un extraordinari conjunt d’automòbils originals i perfectament restaurats que recorden èpoques passades. Destacar-ne un de sol es fa difícil, ja que tots tenen particularitats que els converteixen en únics.

Es pot admirar un Rolls Royce Phantom 1 del 1925, que pertany a un grup exclusiu, ja que la carrosseria només es va incorporar a sis exemplars de la firma, i un Hispano-Suiza del 1917, que destaca pel seu concepte innovador i que es va presentar per primera vegada a la Fira de Mostres de París del 1922. El Biscuter, un petit autocar Fiat omnibus del 1915 que feia de cotxe de correus i realitzava la línia Lleida-Ponts o un antic tractor –peça imprescindible per la importància que l’agricultura ha tingut i té a Lleida- són altres de les joies del museu.

Els àmbits del museu:

– Els automòbils: és la part principal, la que acull el gruix de la col·lecció. La formen el conjunt de cotxes i altresvehicles de 4 rodes, ordenats per èpoques i tipologies. Hi destaquen un Ford T, un meravellós Rolls Royce, un Omnibus correu Lleida-Ponts o l’entranyable Seat 600.

– El taller: reproducció d’un antic taller mecànic, aprofitant part de l’edifici original (mirar història de l’edifici).

– Els propulsors: el museu, en la seva voluntat didàctica, exposa una col·lecció d’antics motors per poder observar fàcilment el seu funcionament i la seva evolució mecànica.

– Les miniatures: el museu presenta una excel·lent col·lecció de reproduccions a escala 1/43 de més de 1700vehicles que permeten fer un recorregut complert per la història i l’evolució de l’automòbil des dels seus inicis fins a l’actualitat. La meravellosa col·lecció ha estat una donació del Sr. Ramón Duró, ciutadà de Lleida.

– El racó de la moto: S’hi presenten els principals exemplars de les marques, tant internacionals com nacionals, que han establert un abans i un després en el camp de l’automoció sobre dues rodes.

– Les gasolineres: En aquest racó del museu trobarem un recull d’antigues gasolineres, servidores d’oli, etc. junt amb uns panells fotogràfics que els farà comparar amb els nous avenços de les tecnologies.

– Àrea de descans: Uns seients dels antics autobusos de la ciutat els acullen per recordar a les cobradores, els antics i variats models d’autobusos i moltes coses més.

A més a més, el museu presenta una mostra de cartells vinculats a l’automòbil i els seients dels antics autobusos de la ciutat de Lleida.

MÉS INFORMACIÓ

Museu de l'automoció amb nens

Santa Cecília, 2225001 Lleida (davant dels Camps Elisis)

Comarca:

Segrià
Telèfon:
973 212 635
Web:
http://www.museudelautomociodelleida.cat/?#

Més informació

  • Entrada gratuïta els quarts dissabtes de mes a les 12 hores
  • Durada 1 hora (aprox.)
  • Capacitat màxima: 25 persones
  • Idioma: català i/o castellà
Horaris
  • De dimarts a dissabte d' 11 a 14h i de 17 a 20 h
  • Diumenges i festius, d'11 a 14 h
  • Dilluns tancat
  • Tancat el 25 i 26 de desembre, i l’1 i el 6 de gener

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.