EL MUSEU DEL SURO A PALAFRUGELL

Museu del suro a palafrugell

Museu del suro a Palafrugell

El Museu del Suro de Palafrugell, es troba a la Fàbrica surera modernista de Can Mario (una de les més importants del món en producció industrial del suro), posant en marxa diversos espais, exposicions i tallers.

El museu és un centre de referència internacional en aquest sector.

El nou Museu del Suro de Palafrugell, es troba a les naus rehabilitades de l’antiga la fàbrica surera modernista de Can Mario.


PUBLICITAT



El museu compta amb els següents espais:

– La sala d’exposicions temporals de 240 metres quadrats, amb una exposició sobre la fàbrica a la dècada de 1920, anomenada “Si les parets parlessin”.

– L’auditori-sala d’audiovisuals,amb la projecció d’una producció sobre la història de la fàbrica que han realitzat Jordi Riba i Jordi Rocas.

– L’espai de tallers, amb activitats guiades vinculades al suro per a totes les edats.

La resta de la planta baixa, compta amb exposicions que permetran donar una idea global del que representa el món del suro: una exposició de Josep Capellà sobre la pela del suro, una exposició que permet resseguir tota la transformació manufacturera i industrial, l’exposició Literasuro de Prudenci Bertrana i una mostra d’artesania tradicional surera.

El mòdul d’acolliment amb la botiga especialitzada en productes de suro.

Una mica d’història

L’antiga fàbrica de Can Mario, més tard propietat de l’empresa Armstrong, es va fundar l’any 1900 i va ser la més important del sector surer català, arribant a representar més d’una tercera part d’aquest. És una de les poques fàbriques sureres que, explícitament, introdueix un concepte d’imatge en la concepció i decoració dels edificis. Formalment s’inclou en la corrent artística del modernisme.

El projecte del Museu del Suro afecta a l’entorn de protecció de la torre-dipòsit, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Els edificis destinats a nou Museu, els més nobles de l’antiga fàbrica, estan declarats Bens Culturals d’Interès Local.

A més d’ésser un exemple de reutilització de patrimoni industrial per a finalitats culturals, aquesta rehabilitació posa el Museu del Suro en la línia dels altres museus del sistema de Ciència i Tècnica de Catalunya, tots ubicats en antics edificis industrials..

MÉS INFORMACIÓ

Museu del Suro a Palafrugell amb nens

Pl. Can Mario s/n (17200 Palafrugell) - Girona

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
41.9184792, 3.162998
Telèfon:
972 30 78 25 ext.3401
Web:
http://www.museudelsuro.cat/?#

Més informació

Horaris del Museu del Suro a Palafrugell
  • Del 16 de juny al 15 de setembre:
  • De dilluns a dissabte de 10 a 14 i de 17 a 21 hores
  • Diumenges de 10 a 14h. (darrera entrada 30 minuts abans del tancament)

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.