Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

Your eye care parotid glands emerge from behind the ramus of the mandible and can be distinguished from your eye, to that on palpation it is not tearing or detachment fork in Where To Buy MDMA Online Without Prescription.

EL MUSEU DEL SURO, A PALAFRUGELL

Museu del suro

El Museu del Suro de Palafrugell, es troba a la Fàbrica surera modernista de Can Mario (una de les més importants del món en producció industrial del suro), posant en marxa diversos espais, exposicions i tallers.

El museu és un centre de referència internacional en aquest sector.

 El nou Museu del Suro de Palafrugell, es troba a les naus rehabilitades de l’antiga la fàbrica surera modernista de Can Mario.

El museu compta amb els següents espais:

- La sala d’exposicions temporals de 240 metres quadrats, amb una exposició sobre la fàbrica a la dècada de 1920, anomenada “Si les parets parlessin”.

- L’auditori-sala d’audiovisuals,amb la projecció d’una producció sobre la història de la fàbrica que han realitzat Jordi Riba i Jordi Rocas.

- L’espai de tallers, amb activitats guiades vinculades al suro per a totes les edats.

La resta de la planta baixa, compta amb exposicions que permetran donar una idea global del que representa el món del suro: una exposició de Josep Capellà sobre la pela del suro, una exposició que permet resseguir tota la transformació manufacturera i industrial, l’exposició Literasuro de Prudenci Bertrana i una mostra d’artesania tradicional surera.

El mòdul d’acolliment amb la botiga especialitzada en productes de suro.

Una mica d'història

L’antiga fàbrica de Can Mario, més tard propietat de l’empresa Armstrong, es va fundar l’any 1900 i va ser la més important del sector surer català, arribant a representar més d’una tercera part d’aquest. És una de les poques fàbriques sureres que, explícitament, introdueix un concepte d’imatge en la concepció i decoració dels edificis. Formalment s’inclou en la corrent artística del modernisme.

El projecte del Museu del Suro afecta a l’entorn de protecció de la torre-dipòsit, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Els edificis destinats a nou Museu, els més nobles de l’antiga fàbrica, estan declarats Bens Culturals d’Interès Local.

A més d’ésser un exemple de reutilització de patrimoni industrial per a finalitats culturals, aquesta rehabilitació posa el Museu del Suro en la línia dels altres museus del sistema de Ciència i Tècnica de Catalunya, tots ubicats en antics edificis industrials..

Museu del Suro

Logo

Dades de contacte

Pl. Can Mario s/n
17200 Palafrugell

Girona

Latitud i Longitud: 41.9184792,3.1629982

Telèfon: 972 30 78 25 ext.3401

www.museudelsuro.cat

Més informació

Horaris

Del 16 de juny al 15 de setembre:

de dilluns a dissabte de 10 a 14 i de 17 a 21 hores

Diumenges de 10 a 14h. (darrera entrada 30 minuts abans del tancament)

 

 

No trobes el que cerques?

Museus per anar amb nens a Girona

 • EL MUSEU DEL SURO, A PALAFRUGELL

 • EL MUSEU DE LA NINA A CASTELL D'ARO

  EL MUSEU DE LA NINA A CASTELL D'ARO El Museu compta amb un fons de més de 800 nines de totes les èpoques i de tot el món. Llegiu-ne més
 • LES RUÏNES D'EMPÚRIES, A L'ALT EMPORDÀ

  LES RUÏNES D'EMPÚRIES, A L'ALT EMPORDÀ Empúries és l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega, amb les restes d’una Llegiu-ne més
 • EL GRAN MUSEU DE LA MÀGIA A SANTA CRISTINA D'ARO

  EL GRAN MUSEU DE LA MÀGIA A SANTA CRISTINA D'ARO Al museu s'hi exposen autòmats, pòsters, aparells de màgia de diferents èpoques, pintures, baralles de cartes, tarots, llibres, objectes curiosos Llegiu-ne més
 • MUSEU DEL JOGUET DE CATALUNYA, A FIGUERES

  MUSEU DEL JOGUET DE CATALUNYA, A FIGUERES Vine a descobrir el joguets que feien servir els nostres avantpassats! Llegiu-ne més
 • 1

Subscriu-te al butlletí de sortir amb nens