GAUDÍ CENTRE, A REUS

gaudí centre

Coneixem al Gaudí home i al Gaudí geni!

Situat en ple centre històric i comercial de la ciutat de Reus, el Gaudí Centre és un centre d’ interpretació que permet al públic de totes las edats entendre de forma didàctica els secrets de l’obra de l’universal arquitecte Antoni Gaudí, descobrir la formació del seu gran creatiu i conèixer la ciutat i l’entorn que el van inspirar.

L’any 2002, Any Internacional Gaudí, l’Ajuntament de Reus decideix dedicar un espai expositiu a Antoni Gaudí, amb un doble objectiu: rendir homenatge al personatge més il·lustre de la ciutat i identificar definitivament al geni amb Reus, la seva ciutat natal.

El centre aposta per l’ús de las últimes tecnologies i per una visió més conceptual de l’obra i la figura del genial arquitecte.

Es tracta d’un modern espai de 1200 m2 que permet al visitant descobrir al Gaudí home i al Gaudí geni.


PUBLICITAT



Mitjançant múltiples recursos (audiovisuals, maquetes interactives, escenografies, documents i objectes personals) el públic s’endinsa en el particular món de Gaudí d’una forma didàctica i participativa, obrint els sentits i la ment a noves experiències.

Aquest fascinant recorregut comença a la tercera planta, Gaudí universal, amb un espectacle audiovisual multipantalla de dotze minuts de durada que ens introdueix en els orígens de l’ arquitecte i ens dóna les primeres claus per entendre el seu llenguatge universal.

En aquesta planta, trobem diferents maquetes tàctils i sensorials que podrem tocar per començar a experimentar la originalitat de l’obra de Gaudí.

Entrar a la segona planta, Gaudí innovador és profunditzar en l’obra del geni, sentir com vivia i com treballava i descobrir, a través d enginys i maquetes interactives, els principals enigmes de la seva arquitectura.

Gaudí i Reus, a la primera planta, està dedicada als orígens de l arquitecte. Ens apropem a la part més desconeguda de la seva biografia, la seva infància i joventut a Reus, el lloc on va créixer entre la força de la modernitat i l’exuberància del camp i la natura.

Al final d’aquest espai també es presenta de forma interactiva i amb presentacions audiovisuals la Ruta del Modernisme de Reus, un interessant patrimoni que avui en dia encara es pot visitar durant l’estada a Reus. A la planta baixa el visitant pot trobar altres serveis, com la botiga especialitzada i l’ Oficina de Turisme, la qual, proporciona tota la informació necessària sobre la visita al Centre, a la ciutat i sobre tota l àrea d’influència de Reus.

Modalitats de visita

La visita per al públic general es realitza amb audioguies amb explicacions en sis idiomes: català, castellà, francès, anglès, alemany i rus.

Per a grups organitzats, existeix la possibilitat de realitzar una visita guiada combinada amb la visita al patrimoni modernista de Reus.

Per al públic escolar, s’ofereixen una sèrie de visites didàctiques adaptades a tots els cicles d’educació primària i secundària, amb fitxes didàctiques per treballar abans i/o després de la visita al Gaudí Centre, i orientacions didàctiques per als professors.

I si ets seguidor de sortirambnens aquí tens un cupó per imprimir-te 2×1

MÉS INFORMACIÓ

Gaudí Centre Reus

Plaça del Mercadal, 343201 Reus

Comarca:

Baix Camp
Latitud i Longitud:
41.1551838, 1.106236
Telèfon:
977 010 670
E-mail:
infoturisme@reus.cat
Web:
http://gaudicentre.cat/?#

Més informació

Horaris
Del 15 de juny al 15 de setembre De dilluns a divendres de 10 a 20 hores Diumenges i festius de 11 a 14 hores Del 16 de setembre al 14 de juny De dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 19 hores Diumenges i festius de 11 a 14 hores

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.