LA FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES, A BARCELONA

La Fundació Antoni Tàpies

La Fundació Antoni Tàpies va ser creada el 1984 per l’artista Antoni Tàpies amb l’objectiu de promoure l’estudi i el coneixement de l’art modern i contemporani.

Amb aquesta finalitat, la Fundació obria les seves portes el juny de 1990 a la seu de l’antiga Editorial Montaner i Simon, obra de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner.


PUBLICITAT



Aquest edifici va ser el primer de l’Eixample que integrava la tipologia i la tecnologia industrial -que combina el maó vist i el ferro- al teixit del centre urbà.

La Fundació Antoni Tàpies té un enfocament plural i interdisciplinari i pretén establir col·laboracions entre especialistes de les diverses àrees del saber per contribuir així a una millor comprensió de l’art i la cultura contemporanis.

És per això que combina l’organització d’exposicions temporals, simposis, conferències i cicles de cinema amb l’edició de publicacions diverses que acompanyen les activitats, i mostres periòdiques dedicades a Antoni Tàpies.

fundació antoni tàpiesLa Fundació compta amb una de les col·leccions més completes d’obres d’aquest artista, constituïda majoritàriament a partir de les donacions d’Antoni i Teresa Tàpies.

Programació familiar

A la programació periòdica d’activitats per a famílies s’alternem sessions dedicades a acostar al públic l’obra d’Antoni Tàpies amb d’altres entorn de l’exposició temporal i sobre la història de l’edifici modernista que acull la Fundació.

Per assistir a les activitats pensades per al públic familiar, cal fer reserva de plaça (932 075 862 / reserves@ftapies.com).
S’accepten reserves fins a les 15 hores del dia anterior a l’activitat.

La Montaner i Simon. Una editorial amb història

Dies a concretar

Itinerari guiat que té com a objectiu donar a conèixer la història de l’antiga editorial Montaner i Simon, obra de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, a través d’una visita a la Fundació Antoni Tàpies, antiga seu de l’editorial, i a dos edificis del mateix arquitecte que hi estan estretament lligats: el palau Montaner, ara seu de la delegació del govern de l’Estat espanyol a Catalunya, i la Casa Thomas, avui botiga de mobiliari de disseny Cubiñá.

Durada: 2 hores

Idioma: Català

Preu: 7 euros Joves fins a 16 anys i Amics de la Fundació Antoni Tàpies, gratuït.

Informació i reserves: places limitades. Reserva prèvia, amb anterioritat a la data de l’itinerari (932 075 862 / reserves@ftapies.com)

Segni Mossi. Taller creatiu per a famílies.

Dies a concretar
Per a infants de 6 a 12 anys amb acompanyant

Qui ha dit que s’ha de dibuixar assegut?

Pots dibuixar amb tot el cos: córrer, saltar, riure. Pots dibuixar sense mirar, dibuixar amb el cos de l’altre, dibuixar amb la veu, per així dibuixar en l’aire. Pots perdre’t en l’espai i pots reproduir un signe gràfic tot i romandre immòbil.

fundació antoni tàpies

Segni mossi és un projecte de recerca creat per Alessandro Luma (artista visual) i Simona Lobefaro (coreògrafa), al voltant de la relació entre la dansa —com a projecció en l’espai i emergència de la part emocional— i el dibuix —com a extensió del cos i l’acció i com a rastre de l’essència de les experiències—. En aquest cas, Segni mossi ofereix un taller que permetrà als nens i nenes aproximar­se sensorialment al dibuix i a la dansa. La proposta estimularà la col·laboració entre els participants i ajudarà a superar les pors i les convencions relacionades amb la suposada incompetència pel dibuix, estimulant la creativitat i el sentit crític.

Més informació: http://www.segnimossi.net/en/

Durada: 2 hores

Preu: 10 euros/persona

Es necessària reserva prèvia (inscripcions@ftapies.com). Places limitades.

Activitat: Pintura i altres accions

Dates a concretar
Per a nens de 6 a 12 anys

Us proposem descobrir com treballaven els artistes presents a l’exposició Documents d´acció a través del joc i l’experimentació amb diverses tècniques pictòriques. Seguidament, petits i grans gaudirem d’una visita participativa a les sales del museu.

fundació antoni tàpies

Durada: 1 hora i 30 minuts

Preu: 4 € per persona. Cal fer reserva de plaça (932 075 862 / reserves@ftapies.com).

Activitat: L’art d’inventar contes

Per a nens de 5 a 9 anys

A càrrec de Contes de Mantega de Llet de Vaca Suïssa. En aquest taller, els infants són creadors d’històries en què es narren a si mateixos, narren els seus somnis i desitjos i també com veuen el món.

Inventen un conte (els personatges, els objectes màgics, els vehicles i els mons on passen les històries) i treballaran amb materials diferents a cada sessió, bo i inspirant-se en l’univers màgic d’Antoni Tàpies.

Els infants es queden a càrrec de la persona responsable de l’activitat. Al final de la sessió, els adults poden assistir de públic a escoltar les històries. El preu de l’activitat inclou una visita lliure al museu fins a un màxim de dues persones per infant.

Preu: 16 € per infant i sessió. Per garantir la qualitat del taller les places seran limitades.Per assistir a les activitats pensades per al públic familiar, cal fer reserva de plaça (932 075 862 / reserves@ftapies.com).
S’accepten reserves fins a les 15 hores del dia anterior a l’activitat.

MÉS INFORMACIÓ

Fundació Antoni Tàpies

C/Aragó 25508007 Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3915510, 2.161606
Telèfon:
93487 03 15
Web:
http://www.fundaciotapies.org/?#

Més informació

Visita la Fundació Tàpies i 5 museus més amb l'Articket

El passaport que et permet visitar les exposicions permanents i temporals dels 6 millors museus d’art de Barcelona durant 12 mesos i només per 30 € (estalvi del 45%) Un recorregut per tota la història de l’art des del Romànic fins al Modernisme, passant per les avantguardes (Museu Nacional d ‘Art de Catalunya) i 3 reconeguts pintors d’impacte internacional (Museu Picasso, Fundació Miró i Museu Tàpies). I a més tot el que vols saber de l’art i la cultura contemporània (MACBA i CCCB). articket bcn

Avantatges de l’Articket Bcn:

  • Estalvieu-vos el 45% del preu normal de l’entrada AQUÍ
  • Vàlid durant 12 mesos
  • Oblideu-vos de fer cues i guanyeu temps amb l’accés preferent (no aplicable a grups)
  • Visiteu les exposicions permanents i temporals dels 6 millors museus d’art de Barcelona
  • Entrada gratuïta per a nens menors de 16 anys
Horaris
  • De dimarts a diumenge de les 10 a les 20 hores. Accés al museu fins a les 19.45 hores.
  • Dilluns tancat, 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, tancat
  • Llibreria-botiga
  • De dimarts a diumenge de les 10 a les 20 hores
  • Biblioteca
  • De dimarts a divendres de les 11 a les 20 hores. Només amb cita prèvia.
© VEGAP/Fundació Antoni Tàpies
Dies de portes obertes
  • Nit dels Museus (dissabte anterior al 18 de maig, Dia Internacional dels museus; consultar data i horaris)
  • 18 de maig, Dia Internacional dels Museus
  • 24 de setembre, la Mercè, Patrona de la Ciutat de Barcelona.
Preus
  • Preus especials per a grups de més de 15 persones. Només amb cita prèvia. Informació i reserves: 932 075 862 / reserves@ftapies.com

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.