Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

Bàner
SANT JORDI
23 d'abril
EL DIA DELS ENAMORATS A CATALUNYA

Sant Jordi és el patró de Catalunya i en aquesta diada se celebra el dia de la Rosa i el Llibre, per a molts catalans, el dia dels enamorats.

Tots els carrers i places dels pobles i ciutats catalanes s’omplen de parades de llibres i roses. Tot i que no és un dia de festa laboral, la gent envaeix els carrers per passejar i viure aquesta jornada tan tradicional.

La tradició de regalar roses prové de l’Edat Mitjana. Al palau de la Generalitat s’obsequiava amb una rosa a les dones que assistien a missa a la capella de sant Jordi.

La rosa vermella, símbol de la passió, i l’espiga que l’acompanya, símbol de fertilitat, fa que sigui el millor obsequi per a la enamorada, però actualment també es regala a altres éssers estimats. Per altra banda, el 23 d’abril és el Dia Mundial del Llibre. Així doncs, a Catalunya, aquesta jornada esdevé el dia dels enamorats on els homes regalen una rosa a les seves parelles i les dones un llibre.

Més informació:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Jordi

LA LLEGENDA DE SANT JORDI:
Diu la llegenda que per les terres de Montblanc hi vivia un Drac ferotge que tenia aterrida a tota la població de la comarca.

Llegiu-ne més ...