PARC ARQUEOLÒGIC DE LA CARROVA A AMPOSTA

PARC ARQUEOLÒGIC DE LA CARROVA

Dos monuments rellevants de les Terres de l’Ebre

El Parc Arqueològic de la Carrova, situat a la vora de l’eix de l’Ebre 8C-12), permet visitar en un mateix espai dos monuments rellevants de les Terres de l’Ebre.

D’una banda les restes d’una important vil·la romana que va estar activa entre les segles I aC i V dC, exemple dels assentaments rurals d’època antiga al tram final de l’Ebre.


PUBLICITAT



La visita permet descobrir la zona de treball de l’establiment, especialitzada en la pesca.

De l’altra, una majestuosa torre de vigilància de l’Ebre que data del s. XIV i que va ser, fins al s. XIX, una granja agrícola dels monjos cistercencs de Benifassà. Restaurada i habilitada per a la visita des del seu terrat es veu una magnífica panoràmica del riu i la seva vall.

PARC ARQUEOLÒGIC DE LA CARROVA

A la Carrova es troben les restes de la part rústica d’una vil·la romana que va estar en funcionament des del segle II aC fins al segle V dC. Constitueix una mostra del que foren les explotacions agrícoles romanes a l’Ebre i de com s’hi va adaptar el món indígena. La vil·la romana de la Carrova ha esdevingut el primer jaciment d’època romana excavat, consolidat i adequat, encara que només parcialment, per a la visita pública a les Terres de l’Ebre.

Al seu costat, la torre fou construïda durant la baixa edat mitjana (segle XIV) als límits territorials d’Amposta i Tortosa i constitueix un dels exemples més majestuosos de la xarxa de torres de l’Ebre. Durant l’època moderna fou el centre d’una propietat agrícola del monestir de Benifassà; després de la desamortització va passar a mans del marquès de Santa Maria. La seva rehabilitació arquitectònica a la dècada dels 90 del segle XX ha permès obrir la torre a la visita pública. A partir d’un condicionament museogràfic en curs s’inclourà una exposició de la història de l’edifici i esdevindrà l’element central de divulgació cultural de l’evolució de la xarxa de torres de l’Ebre.


PUBLICITAT



MÉS INFORMACIÓ

La Carrova amb nens

Carretera C-12, Eix de l’Ebre (43870 Amposta)

Comarca:

Montsià
Telèfon:
977 702 954
Mòbil:
638 020 405
Web:
http://www.museuterresebre.cat/?#

Més informació

Horari:

  • Dissabtes de 11 a 13 h  (gener tancat)
  • Resta de dies, visites concertades
  • Serveis: Visites guiades, itineraris i tallers.
Informació i imatges cedides per l' Oficina de Turisme d'Amposta

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.