EXCURSIÓ PER FER FER AMB NENS A ARGENTERA I DUESAIGÜES, AL BAIX CAMP

Camins amarats d’històries per fer amb nens

Temps: 2 hores
Dificultat: baixa
Apta per BTT: si
Distància total: 6.5 km
Termes municipals: L’Argentera / Vilanova d’Escornalbou / Riudecanyes

Excursió amb nens a Argentera. Aquesta caminada ens permetrà conèixer dos dels pobles de l’antiga Baronia, l’Argentera i Duesaigües, i visitar el castell-monestir de Sant Miquel d’Escornalbou.


PUBLICITAT



La pujada al castell des de l’Argentera ens permetrà reviure els passos dels monjos per l’antic camí magníficament empedrat, ombrejat per una vegetació ufana i amb algunes raconades per al descans del caminant.

Sortim pel sud del poble de l’Argentera i, abans d’arribar a una granja, agafem a la dreta l’antic camí que baixa a travessar un barrancó. Iniciem l’ascensió per l’antic camí empedrat, que conserva trams en molt bon estat.

L’ascensió pel vessant obac de la Muntanya d’Escornalbou ens permetrà gaudir d’una vegetació exuberant, que confereix unes aromes agradables i frescor al camí.

amb nens a argentera

L’arribada a la part alta del turó ens permetrà gaudir de panoràmiques esplèndides i de la visita al castell.

Per a baixar cap a Duesaigües haurem de caminar un tros per la carretera fins a agafar el PR que transcorre paral·lel a la Rasa de Vilamanya. Es tracta d’una pista que ens tornarà a obsequiar amb la frescor de la frondosa obaga d’Escornalbou.

Just abans d’arribar al poble de Duesaigües, agafarem a l’esquerra l’antic camí carreter que comunicava el poble amb l’Argentera, una passejada agradable seguint el curs del barranc Reial.

MÉS INFORMACIÓ

Excursió amb nens a Argentera i Duesaigües

Més informació

  • Imatges: Rafael López Monné

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.