DE VILANOVA D’ESCORNALBOU A LES ERMITES AMB NENS, AL BAIX CAMP

VILANOVA D'ESCORNALBOU

Cap a les ermites de la Mare de Déu de la Roca i de Sant Ramon de Mont-roig del Camp!

Temps: 1 hora i 40 minuts
Dificultat: baixa

Distància total: 5.6 km

Excursió de curt recorregut que, des del poblet de Vilanova d’Escornalbou, ens durà a les ermites de la Mare de Déu de la Roca i de Sant Ramon de Mont-roig del Camp.


PUBLICITAT



Aquestes ermites s’erigeixen en talaies privilegiades sobre el Baix Camp, encimbellades al capdamunt de la roca roja. El pintor Joan Miró, captivat per la força d’aquest paisatge, l’immortalitzà en diversos quadres mentre estiuejava a Mont-roig.

L’ermita de Sant Ramon, un cub quadrat de parets blanques, destaca sobre la rojor de la roca i el blau del cel, i encara avui serveix per a orientar els mariners i fer-los arribar a bon port.

Iniciem l’excursió al poble de Vilanova d’Escornalbou, sortint pel carrer de la Font i, després de travessar el barranc de la Font de l’Arc, continuem en direcció sud cap a Mont- roig i la Muntanya de l’Areny. Quan arribem als seus peus, podem continuar recte pel planer camí dels carlins fins a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca.

Els més avesats a caminar i sense por de les alçades tenen l’opció d’enfilar-se a la dreta per un corriol, que després de passar per uns ressalts de roca equipats amb cables, els permetrà arribar al capdamunt de la Muntanya de l’Areny.

Aquí, els aires marins han esculpit formes màgiques a la roca de gres vermell, unes formes que fan volar la nostra imaginació, mentre gaudim de les imponents vistes sobre la plana abocada a la mar Mediterrània.

Després de travessar una llisera de roca, voregem la muntanya pel vessant marítim, fins a les escaletes del Diable, que ens permeten arribar a l’encimbellada ermita de Sant Ramon. Baixarem fins a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, de la qual tingueren cura durant quatre segles els frares d’Escornalbou, i seguirem avall, pels amplis revolts empedrats, fins a trobar el camí dels carlins, que ens tornarà a Vilanova d’Escornalbou.

MÉS INFORMACIÓ

Ermites al Baix Camp

Vilanova d'EscornalbouBaix Camp

Comarca:

Baix Camp
Web:
http://www.muntanyescostadaurada.cat/?#

Més informació

Imatges: Rafael López Monné

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.