LA CAPÇALERA DEL RIU SIURANA, AL BAIX CAMP

Anem fins al gorg! A la capçalera del riu Siurana.

  • Temps: 3 hores i 30 minuts
  • Dificultat: baixa
  • Terme municipal: La Febró / Arbolí
  • Distància total: 11 km
  • Ascens: 450 m
  • Apta per famílies: sí
  • Apta per BTT: no

Capçalera del riu Siurana. Des del poble de la Febró, on neix, el riu ha modelat una vall dominada des dels cingles per l’inexpugnable Siurana, l’últim reducte de l’ocupació musulmana a Catalunya.


PUBLICITAT



Per a descobrir aquesta vall us proposem una travessa des de la Febró fins a Arbolí, passant pel Gorg i el poble abandonat de Gallicant.

capçalera del riu siurana amb nens

Sortim de la Febró resseguint el riu per un camí ample, aigües avall. Travessem el riu diverses vegades, deixem la pista i continuem davallant per l’antic camí dels Quatre Molins, amb alguns trams empedrats, gaudint del congost excavat pel Siurana. El camí acaba desembocant al riu, més amunt del Molí de l’Esquirola.

capçalera del riu siurana

El creuarem per seguir el PR, que ens portarà al Gorg, on l’aigua s’entolla i ens podrem banyar. Des d’aquí, seguint el GR, ascendirem fins a Gallicant, avui abandonat, i arribarem al poble d’Arbolí.

El riu Siurana neix al vessant occidental de les Muntanyes de Prades i, com els altres rius principals d’aquestes serres, manté un cabal constant que juga amb el substrat que travessa, alhora que va excavant congostos, creant tolls, salts d’aigua i raconades d’una bellesa excepcional.

MÉS INFORMACIÓ

La capçalera del riu Siurana

La Febró - Baix Camp

Comarca:

Baix Camp
Latitud i Longitud:
41.2775866, 1.001858

Més informació

Imatges: Rafael López Monné

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.