EL DIP DE JOAN PERUCHO, AL BAIX CAMP

Dip de Joan Perucho. Iniciem la ruta

Temps: 2 hores i 30 minuts
Dificultat: baixa
Terme municipal: Pratdip
Distància total: 8 km
Ascens: 300 m
Apta per famílies: sí
Apta per BTT: sí

Cap al Dip de Joan Perucho. Sota l’atenta mirada dels Dips (vigileu si se us fa de nit!) sortirem del poble en direcció al cementiri. Després de travessar el barranc de Santa Marina, ens enlairem gradualment fins arribar a una pista, que ens durà a les antenes de la Serra de Güena.

Dip de Joan Perucho

Imatge: Muntanyes de la Costa Daurada

Continuem per la pista fins a la font de la Duera, on trobarem el GR, que seguirem fins al Santuari de Santa Marina.


PUBLICITAT



Una atenta mirada al retaule ens permetrà descobrir la reproducció dels Dips i de la història de Santa Marina.

Creuarem la carretera, passant per la zona de pic-nic i les ruïnes de l’Hotel de Santa Marina, un balneari inaugurat el 1917 aprofitant l’existència d’unes aigües molt pures.

Tornarem a Pratdip pel GR, que segueix l’antic camí de comunicació del poble amb Santa Marina, per on es fa la tradicional romeria durant la festa major.

Imatge: Muntanyes de la Costa Daurada

De la mateixa manera que Transilvània té la novel·la de Dràcula, la Serra de Llaberia té la novel·la de vampirs Històries naturals, de Joan Perucho.

Entre la llegenda i la ficció, el llibre ens endinsa en la història del Dip, que atemoreix la població de Pratdip.

Per a recórrer els escenaris de la novel·la us proposem aquesta excursió circular, que val la pena d’iniciar amb un tomb pel poble de Pratdip, on es mantenen les dues torres d’entrada al poble emmurallat.

La ruta dels Dips

Diuen que els dips van desaparèixer en algun moment del segle XIX, però us assegurem que els dips continuen freqüentant l’entorn i el poble de Pratdip, és per això que et desafiem a buscar-los, t’atreveixes?

Encara que poden amargar-se a qualsevol racó els trobaràs als llocs més representatius del poble, descarrega’t el fulletó o bé vine a recollir-lo a l’Oficina de Turisme de Pratdip i aventura’t. A banda de trobar els dips coneixeràs d’una forma amena i divertida els encants patrimonials de Pratdip.

Imatge: PratDip Turisme

Descarrega’t el fulletó clicant AQUÍ

MÉS INFORMACIÓ

El Dip de Joan Perucho amb nens

PratDip (Baix Camp)

Comarca:

Baix Camp
Web:
http://www.muntanyescostadaurada.cat/?#

Més informació

Pratdip
Pratdip és un municipi de la comarca del Baix Camp, a la província de Tarragona.
Els Dips
Una de les llegendes fantàstiques més fascinants de Catalunya és la que expliquen els habitants de Pratdip. Es tracta de la llegenda dels dips. Els dips, són uns gossos llop negres i endimoniats que van escollir les muntanyes de la serra per habitar-les. De tant en tant, i només de nit, es deixaven veure, mostrant la seva silueta fosca en l’horitzó, fent brillar els seus ulls desafiants entre la foscor o atemorint als homes de nit al mateix poble; però el que més preocupava als pratdipencs era l’infortuni que suposava trobar-se els seus ramats atacats encara amb les marques dels ullals amb els quals el dip els havia xuclat la sang.
Pratdip Turisme

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.