VALL DE MASCANADA I RIERA DE LES COMES

Pagesos vora el mar

Dificultat: fàcil
Quilòmetres: 5,60
Durada: 1 hora i 40 minuts
Recorregut circular antihorari

Excursió curteta i agradable volta, que ens acosta a la barriada de Mascanada, per on passa la riera de les Comes. En aquestes valls fèrtils, s’hi aplegaven nombroses masies i s’hi feia vida de pagès.


PUBLICITAT



Deixant la vall, ens enfilarem cap al Coll de Portes i així veurem la diferència entre l’ambient frescal de la riera i l’ambient més eixut dels diferents boscos de la serra.

vall de mascanada i riera de les comes

Aquesta vall de les Comes o de Mascanada (nom de la masia més important de la zona), va per l’extrem septentrional del massís d’Ardenya i entra al poble de Sant Feliu entre el carrer Pecher i els Enamorats direcció la Plaça del Monestir.

Iniciarem la passejada entre masies, que encara conserven trossets d’horta i algun fruiter, a la Ronda Narcís Massanas, 15.

Pel camí hi trobarem pous i basses així com algun molí.

En arribar al mas de Can Pugnau, travessem la riera i comencem a guanyar alçada entre boscos mixtes de pins (blanc, pinyer i pinastre).

vall de mascanada i riera de les comes

Pugem direcció el Puig Gros i voltarem per sobre la Parrota (actual centre d’aventura) per arribar al Coll de Portes. Haurem travessat bonics bosquets de pi pinastre i d’alzina surera.

Trobarem també un parell de punts on gaudir de boniques vistes sobre les Gavarres i Sant Feliu. Del coll de Portes, (mirant enrere) veurem els rocams de la Costa d’en Cirera i de sota el Puig Gros.

Un distret i divertit corriol de baixada, entre pins i brucs, ens torna a deixar vora la riera de les comes, dins la frescor que l’alzinar i el sotabosc de marfulls i arboços ens proporciona.

Només ens queda anar seguint la riera, pel marge dret, aigües avall, entre camps erms i prats d’herba on encara hi pastura algun ramat d’ovelles.

Als vespres d’estiu, si encara hi ha algun toll amb aigua, podem sentir el tòtil i altres gripaus.

MÉS INFORMACIÓ

Inici de la ruta

Ronda Narcís Massanas, 1517220 Sant Feliu de Guíxols

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
41.7803772, 3.019975

Més informació

Informació i imatges cedides per l'Àrea de Turisme i Promoció de l' Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Pl. de Monestir s/n 17220 Sant Feliu de Guíxols Telf. 972820646

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.