CAMÍ DE RONDA DE PLATJA D’ARO

De Platja d’Aro a Sant Antoni de Calonge

La punta rocosa de Platja d’Aro és el punt de partida d’un camí de ronda que comunica amb la platja de Torre Valentina, al terme municipal de Calonge.

Aquest itinerari passa en ocasions per túnels i es caracteritza per les seves magnífiques vistes panoràmiques.


PUBLICITAT



La punta d’en Ramis, la platja Rovira, el passadís conegut com el Xuclador, la petita platja de sa Cova, les cales de Pitxot, el Vilaret o el Pi, o la rocosa punta d’Escuits, formen un sinuós recorregut esquitxat de roques barrejades amb vegetació. Des del camí es poden veure les denominades Rodones de Dintre i de Fora, un conjunt d’esculls que apareixen i desapareixen amb la força de les ones.

El camí de ronda continua per les platges del Ros, es Canyers, Belladona i Sant Jordi. Aquesta última està situada enmig d’una punta de roques que es perllonga fins l’illot del mateix nom. En aquest punt es forma un racó diminut protegit per la mateixa paret del camí de ronda.

camí de ronda de platja d'Aro

El camí segueix després fins a la platja de Cap Roig, envoltada per un mur de ciment pel qual es pot caminar. Des d’allí s’albira una superfície marina curulla de roques i esculls. Segueixen les platges de l’Ermita, de ses Torretes, de Treumal (cala Gogó) i de Can Cristus.

Aquí, la punta del Malpàs comunica amb la cala denominada de les Roques Planes. Es tracta d’un paratge diferent de la resta de la costa, caracteritzat per l’aspecte peculiar que li confereixen les roques grises i arrodonides per efecte de l’erosió.

A continuació, el camí segueix un tram esquitxat de petites roques vermelles que acaba a la platja de Torre Valentina, a Sant Antoni de Calonge.

MÉS INFORMACIÓ

Oficina de Turisme de Platja d'Aro

Mn. Cinto Verdaguer, 4 (17250 Platja d'Aro)

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
41.8240789, 3.069469
Telèfon:
972 81 71 79

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.