CAMÍ AL MOLÍ I BASSA DE VIERN, A LA CONCA DE BARBERÀ

Descobrim l’entorn de Vallclara

El Camí al molí i bassa de Viern és un petit recorregut per conèixer l’entorn de Vallclara seguint el barranc de Vallclara o riu Milans, afluent de capçalera del Francolí; i el barranc de Viern, afluent del riu Milans.

Aquest itinerari transita principalment per camps d’oliveres, d’ametllers i petits bosquets de pi blanc, pi roig, pinassa, alzines i amb sotabosc de coscoll i romaní.


PUBLICITAT



El recorregut és semicircular i segueix part del sender senyalitzat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà que va de Vimbodí i Poblet a Vilanova de Prades, passant per Vallclara.

Aquest sender l’hem descrit a través d’un quadern de ruta que permet el correcte seguiment de l’itinerari. No obstant això, és molt recomanable complementar-lo amb un mapa detallat per tenir més punts de referència i per a l’orientació de la zona on ens movem.

El quadern de ruta està compost de dos tipus d’informació.

En primer lloc trobem, la informació general que inclou: desnivell, temps aproximat, distància total, com arribar al punt de sortida i els principals elements patrimonials i recursos turístics que es poden trobar durant el recorregut. En segon lloc hi ha, la informació gràfica de seguiment de la ruta, elaborada amb esquemes dels encreuaments i direccions a seguir, els quilòmetres parcials i els punts d’interès.

DESGARREGA’T EL QUADERN DE RUTA

MÉS INFORMACIÓ

Camí al molí i bassa de Viern

VallclaraConca de Barberà

Comarca:

Conca de Barberà
Telèfon:
977 86 92 12
Web:
http://www.vallclara.cat/?#

Més informació

Com arribar-hi
Des de Montblanc, per la N-240 en direcció a Lleida; cal agafar l’enllaç amb la TV-7004 en direcció a Vimbodí i Vallclara. Des de Lleida, per la N-240 en direcció a Tarragona fins a enllaçar amb la TV-7004 Vallclara i Vilanova de Prades. Des del monestir de Poblet anem en direcció a Vimbodí per la TV-7002 i enllaçar amb la TV-7004 en direcció a Vallclara – Vilanova de Prades. Llocs d'interès de Vallclara
ESGLÉSIA DE SANT JOAN BAPTISTA.
És d'estil barroc, i està bastida sobre l'anterior romànica. Aquesta i l'anomenat carrer de la Muralla estan situats a l'extrem est de la població.
FONT I PONT VELL
Pont romànic de dos ulls, amb un esperó encarat al corrent d'aigua.
ANTIGA COOPERATIVA
Edifici del segle XIX. A mitjan segle XX, es convertí en la seu de la primera coope rativa agrícola de la vila. A l'edifici s'hi feia vi i oli fins a finals dels anys 1980. Actualment, l'edifici és propietat de l'Ajuntament de Vallclara i s'està rehabilitant per convertir-lo en centre museogràfic i equipament per a les entitats. Llegiu també CAMÍ ALS CALAIXOS DE L'ERELDO I LA PUNTA CURULL-VILANOVA DE PRADES CAMÍ DELS ESPADATS DE L'ANGUERA - PIRA

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.