L’ESTANY DE PUIGCERDÀ I EL PARC SCHIERBECK

Un oasi de calma

La construcció de l’estany de Puigcerdà es remunta al segle XIII. El seu origen podia haver estat una zona de molleres o un petit embassament natural. El primer escrit que l’esmenta data del 2 de desembre de 1262.

Alimentat per la sèquia de Puigcerdà, ha estat un gran subministrador, tant pel regadiu com per la neteja del clavegueram i per fer front als incendis.


PUBLICITAT



Aquest llac artificial, que pren l’aigua del riu Querol, el veiem com si en tractès d’un mirall però penseu que a l’hivern es gela.

Hi ha un espai de pesca infantil i hi podreu veure ànecs, cignes i peixos.

El recorregut és senzill, circular i molt planer.

Tot el llac es troba rodejat d’arbres. És un lloc ideal per anar en bici,

passejar amb la família,o per descansar a la seva vora.

ESTANY DE PUIGCERDÀ

Durant la passejada podrem observar vil·les on es respira la petjada del passat, de la burgesia barcelonina que estiuejava en aquest indret.

El parc Schierbeck, que trobem al costat del llac, va ser creat a finals del segle XIX per iniciativa del cònsul de Dinamarca, German Schierbeck, de qui pren el nom.

Es va inaugurar el 1925 i va ser remodelat el 1992.

La passejada pel jardí botànic és molt agradable i hi podreu trobar una zona de jocs infantils.

MÉS INFORMACIÓ

L'Estany de Puigcerdà amb nens

Doctor Piguillem - Passeig Pere Borrell (Puigcerdà)

Comarca:

Cerdanya
Latitud i Longitud:
42.4363570, 1.927538

Més informació

Com arribar a l'estany de Puicerdà

Per carretera
Des de Barcelona: - Per l'eix del Llobregat (C-1411) i a tra- vés del túnel del Cadí, passant per Terrassa, Manresa i Berga. -Seguint la N-152 (Barcelona- Puigcerdà), que passa per Vic, Ripoll, Ribes de Freser i la collada de Toses. Tot i que l'itinerari és més llarg, els paisatges illocs d'interès que contemplarem compensen l'esforç addicional. Des de Girona: - Per la comarcal C-150 passant per Besalú, Olot, el Capsacosta, Ripoll, Ribes de Freser i la collada de Toses. Des de Lleida: - Prenent la comarcal C-1313 de Lleida a Adrall, que passa per Artesa de Segre i Ponts, i per l'N-260 d'Adrall a Puigcerdà travessant per la Seu d'Urgell, Martinet i Bellver de Cerdanya. Des de Tolosa de Llenguadoc: - Seguint la N-20 passant per Tolosa, Foix, Tarascon i Acs-dels-Tèrmes. Tenim l'opció de creuar les muntanyes pel túnel de Pimorent o passar-les pel mateix coll. Des de Carcassona: - Per l'N-118 passant per Limoux, Quillan, Axat i Montlluís. Des de Perpinyà: - A través de l'N-116, passant per Prada de Conflent i Montlluís. Des d'Andorra: - Pel port d'Envalira cap al coll de Pimorent fins a arribar a la Guingueta d'Ix i Puigcerdà.
Amb tren
Des de Barcelona: - Prenent la línia Barcelona-Puigcerdà, de la companyia RENFE, que ens por- tarà a Puigcerdà i la Tor de Querol, tot passant per Granollers, Vic, Ripoll i Ribes de Freser. Des de Tolosa de Llenguadoc: - Per la línia Tolosa-la Tor de Querol, de la companyia SNCF. Des de Perpinyà: - Amb línia regular de tren, podrem anar de Perpinyà a Vilafranca de Conflent, i des d'aquí, amb el famós tren Groc, a la Tor de Querol passant per Montlluís i Sallagosa.            

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.