Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

CAMÍ DELS ESPADATS DE L'ANGUERA - PIRA

Senderisme en família

Excursió indicada per a fer-la en família i que segueix el curs del riu Anguera.

El camí dels espadats de l'Anguera és un passeig pels imponents espadats del riu Anguera, afluent del riu Francolí, que ens endinsarà per una variada vegetació de ribera amb xops, canyissars... i espècies no vinculades als espais fluvials, com el pi blanc o l’alzina, fins al pont d’Ollers on continuarem per camps de vinya i blat i enllaçarem amb el GR171-5, que va de Forès a Montblanc i ens portarà de nou a Pira.

En época de pluges el curs del riu es pot veure afectat. Es aconsellable portar botes impermeables.

Punt d’inici i final: Plaça de l’Església de Sant Salvador
Distància: 4,740 km
Durada: 1 h
Dificultat: Baixa
Desnivell acumulat: 57 m de pujada i 57 m de baixada Altitud mínima: 359 m i màxima: 421 m
tinerari: Circular
Itinerari senyalitzat: Senyals del GR171-5 que va de Forès a Montblanc, i del camí rural de Solivella a Barberà de la Conca.

Quadern de ruta

0,000 km (377 m). Plaça de l’Església de Sant Salvador
Ens situem d’esquena a l’església i agafem el carrer de l’esquerra en direcció al riu Anguera.

0,030 km. Encreuament, riu Anguera. Seguim les indicacions del riu Anguera pel carrer Jaume I. Comencem a albirar els espadats del riu Anguera.

0,220 km. Àrea de lleure, espadats de l’Anguera. Deixem a la dreta una àrea de lleure equipada amb barbacoa, taules i una font flanquejada pels espadats de color vermell. Continuem pel camí pavimentat i creuem un pontet.

0,320 km. Encreuament, dipòsit de l’aigua.
Continuem pel camí de l’esquerra, el camí de la
partida de Santinyars; i deixem a la dreta un camí que segueix la rasa del Torrentet i el riu Vallverd, afluents del riu Anguera. A la part alta dels espadats, s’assenta el poble. A partir d’ara, creuarem sis cops el curs del riu, que canvia amb les riuades.

0,600 km. Pas del riu. Creuem el riu i el deixem a la dreta.

0,910 km. Pas del riu. Creuem el riu i el deixem a l’esquerra.

0,970km.Pasdelriu.Creuemelriuieldeixemaladreta. 1,150 km. Canyissar. El camí està flanquejat per un gran canyissar, típica vegetació del bosc de ribera.

1,220 km. Cruïlla de camins. Trobem tres camins ben marcats i continuem pel camí de la dreta que s’endinsa per un canyissar. Els altres dos connecten entre si just a dalt del petit turonet que deixem a l’esquerra.

1,400 km. Pas del riu. Creuem el riu i el deixem a l’esquerra. Un tronc ens pot ajudar a creuar sense mullar- nos els peus.

1,570 km. Pas del riu. Creuem el riu i el deixem a la dreta.

1,710 km. Encreuament, font d’Ollers. Arribem a una pista i continuem pel camí que tenim davant, avall. El camí de l’esquerra ens porta a la font d‘Ollers (a 150 m) i si el continuem podem escurçar el recorregut i connectar amb el km 3,940 d’aquest itinerari.

1,810 km. Pas del riu. Creuem el riu i el deixem a l’esquerra. A partir d’ara el paisatge que ens acompanyarà serà de conreu i hi predominaran els camps de cereals i de vinyes. Passem per sota dels cables elèctrics de les torres d’alta tensió.

2,300 km. Encreuament, pont d’Ollers. Girem a l’esquerra i deixem al nostre davant un camí que ens porta a l’antic pont d’Ollers (a 150 m).

2,420 km (385 m). Encreuament. Seguim recte amunt i deixem a l’esquerra un camí que ens porta a Ollers. Uns metres més amunt, si ens girem, veurem les primeres cases d’Ollers.

2,670 km. Encreuament. Veiem a l’esquerra, el castell templer i el campanar de l’església de Barberà de la Conca. Deixem a l’esquerra un camí que va entre camps de cereals i continuem pel camí de la dreta que puja fort. Just després de la corba, uns magatzems desgravats ens enlluernen i el camí planeja entre camps de conreu.

2,860 km (421 m). Connexió amb el GR171-5 i pal indicador. Girem a l’esquerra en direcció a Pira pel GR171-5 i deixem el camí de la dreta que ens porta a Ollers i Sarral.

3,400 km. Encreuament. Continuem recte entre dos camps de blat. A Pocs metres més endavant, deixen un camí a l’esquerra que ens du a diferents camps de conreu.

3,800 km. Mas del Ripollet, pal indicador. Arribem al Mas del Ripollet i girem a la dreta en direcció a Pira. Veiem les primeres cases de poble. El camí de l’esquerra ens porta a la font d’Ollers. Nosaltres seguim pel camí principal que transcorre pel costat d’un camp de vinyes, sense desviar-nos, deixant a banda i banda altres camins que ens porten a diferents camps de conreu.

4,210 km. C-241, pal indicador. Arribem a la carretera C-14 i girem a la dreta. Deixem a l’esquerra el camí que va al celler Caves Andreu.

4,360 km. Encreuament, pal indicador. Deixem a l’esquerra el camí rural que va de Barberà de la Conca a Solivella i on es troba el restaurant Torrentil. Passem per davant de la parada de bus i continuem recte per l’avinguda Arnau de Ponç en direcció al centre del poble.

4,560 km. Plaça de Catalunya. Deixem la plaça Catalunya a la nostra dreta on es troba l’Ajuntament, una font i la casa de turisme rural, Cal Capdevila. Més endavant, passem per davant de la Cooperativa Agrícola i del bar restaurant Cal David fins a arribar a una botiga de queviures que fa cantonada.

4,630 km. Encreuament, carrer del Progrés. Després de la botiga de queviures, girem a l’esquerra, pel carrer del Progrés, seguint els senyals de l’església. Només en agafar el carrer, ja veiem l’església, punt final del recorregut.

COM ARIBAR-HI

Des de Montblanc, per la carretera d’Artesa de Segre, continueu per la C-14 fins a la Guàrdia dels Prats i enllaceu amb la C-241 en direcció a Igualada i Santa Coloma de Queralt.

Camí dels Espadats

Dades de contacte

Pira

Conca de Barberà

Latitud i Longitud: 41.4232794,1.202409

www.concadebarbera.cat

Més informació

Com arribar-hi

Des de Montblanc, per la carretera d’Artesa de Segre, continueu per la C-14 fins a la Guàrdia dels Prats i enllaceu amb la C-241 en direcció a Igualada i Santa Coloma de Queralt.

Punts d'interès a Pira

ESGLÉSIA DE SANT SALVADOR. De la primitiva església, citada l'any 1194, no en queda cap resta, com tampoc no en queda de l'antic castell. L'església actual està consagrada a Sant Salvador, patró de la vila. Fou construïda l'any 1865 i és d'estil eclèctic. L'interior és digne de visitar pels objectes que provenen de la primitiva església. Consta d'una sola nau amb creuer i capelles laterals. Els altars són barrocs i clàssics. A la segona capella es pot contemplar una imatge de Sant Sebastià, la qual sembla del bon temps de l'art gòtic. També hi són presents diferents escultures de la transició romànica ogival

À̀REES DE LLEURE. Hi ha dues àrees perfectament delimitades per gaudir del riu: la del riu Anguera; i la del bosc, la font de Pi, al tossal de la Bala. També cal afegir els parcs de Miralpeix i del Passeig.

* Informació i imatges cedides pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Llegeix també

CAMÍ ALS CALAIXOS DE L'ERELDO I LA PUNTA CURULL-VILANOVA DE PRADES

PASSEJAR PER SENAN A LA CONCA DE BARBERÀ

 

 

Mapa sortides a la natura amb nens

Localitza al mapa les sortides a la natura per fer amb nens
We're loading the markers, please wait a few seconds…

No trobes el que cerques?

Sortides a la natura amb nens

 • EXCURSIONS AMB NENS AL PARC NATURAL DEL MONTNEGRE I CORREDOR

  EXCURSIONS AMB NENS AL PARC NATURAL DEL MONTNEGRE I CORREDOR El Parc el Montnegre i el corredor organitza itinerairs guiats per sortir amb nens per conèixer el patrimoni cultural i Llegiu-ne més
 • EXCURSIONS EN FAMÍLIA AMB GIRACAT

  EXCURSIONS EN FAMÍLIA AMB GIRACAT  Rutes en família amb monocicles i patinets elèctrics Giracat® Són molt fàcils de conduir i una experiència divertida per fer Llegiu-ne més
 • ELS ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT

  ELS ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT El delta del Llobregat, format per una extensa plana de 98 km2, entre el massís del Garraf i Montjuïc, conserva Llegiu-ne més
 • PASSEJADA PEL MEANDRE DEL RIU LLOBREGAT AL SEU PAS PEL MÓN SANT BENET

  PASSEJADA PEL MEANDRE DEL RIU LLOBREGAT AL SEU PAS PEL MÓN SANT BENET Ressegueix la riba dreta del riu Llobregat entre la zona del Pomàrium i l’aparcament. El recorregut permet l’observació d’ocells aquàtics Llegiu-ne més
 • EL LABERINT DE BLAT DE MORO, A LLEIDA

  EL LABERINT DE BLAT DE MORO, A LLEIDA TANCAT. Lleida compta amb el primer laberint de blat de moro.  Té una extensió de 3 hectàrees on trobareu més Llegiu-ne més
 • EXCURSIONS PER FER AMB NENS A L'ALT URGELL

  EXCURSIONS PER FER AMB NENS A L'ALT URGELL    La Seu, capital de serveis del Pirineu català està justament centrada entre els dos parcs naturals més grans de Llegiu-ne més
 • LA SÈQUIA, de BALSARENY A MANRESA

  LA SÈQUIA, de BALSARENY A MANRESA La màgia d'un canal medieval. La Sèquia de Manresa és una de les obres d'enginyeria més importants realitzades al Bages Llegiu-ne més
 • CAMÍ DE RONDA, DE PALAMÓS A CALELLA DE PALAFRUGELL

  CAMÍ DE RONDA, DE PALAMÓS A CALELLA DE PALAFRUGELL És una passejada per un tram del camí de ronda on podreu contemplar el meravellós paisatge de la Costa Brava, Llegiu-ne més
 • CAMÍ SALUDABLE ENTRE MARGALEF I LA BISBAL

  CAMÍ SALUDABLE ENTRE MARGALEF I LA BISBAL Aquest camí ha estat pensat per unir els dos municipis (Margalef i la Bisbal), tractant de circular per un recorregut Llegiu-ne més
 • EL CAMÍ DEL SECRETARI A MARGALEF

  EL CAMÍ DEL SECRETARI A MARGALEF Ruta circular per Margalef de 12,60 km. que puja per un barranc amb nom de pirata del Carib i baixa Llegiu-ne més
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Subscriu-te al butlletí de sortir amb nens