Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

JARDINS ARTIGAS
Una obra de Gaudì a La Pobla de Lillet

Els Jardins Artigas, obra de l'arquitecte Antoni Gaudí es troben al terme municipal de la Pobla de Lillet. Hi podem arribar en cotxe però també amb el Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat. Aquesta última és la millor opció si anem amb nens. És un espai salvatge amb abundant vegetació, plantes tropicals i brolladors d'aigües subterrànies.

El Tren ens deixa a l'entrada dels jardins.

Podeu deixar el cotxe dels petits aquí ja que les escales que hi ha al jardí, dificultarien el recorregut.


Des de la part superior ja  s'insinuen els jardins.  Baixem per l'escala que porta al nivell inferior  i girem a l'esquerra per un passeig que bordeja el riu amb baranes i jardineres de pedra.

El primer que veiem és una cascada de pedra coberta de molsa per on rellisca l'aigua. Més endavant hi ha el pont d'arc coix que condueix fins a la glorieta i l'àliga. Seguirem recte perquè abans de pujar visitarem la font del bou, la font del lleó, la gruta, i una petita placeta- mirador des d'on podrem veure el riu Llobregat. Els jardins estan plens de racons on podrem asseure'ns i observar tots els detalls.

Si tornem enrere, arribem al pont inclinat, que creua el Llobregat,  amb unes escales de gran pendent i on podrem observar dues jardineres i unes baranes de pedra que imiten la fusta però que estan fetes de ciment.

De seguida veurem l'àliga, feta amb pedra petita, que ens dóna la benvinguda i una mica més amunt  la glorieta  des d'on tindrem una vista excel·lent dels jardins.

Seguim pujant les escales, i passada la glorieta, arribem a un camí que té unes jardineres molt originals, entrelligades entre sí com si fossin dues serps. Es diu que en aquest punt abans hi havia l'entrada original als jardins. A partir d'aquí seguirem el camí que ens porta al berenador on podem parar una estona per veure amb detall el Pont dels Arcs i fer-nos fotos al costat de l'home i la dona de pedra que porten un cistell sobre el cap.

Els colors predominants d'aquest jardí, a diferència del Parc Güell,  són el marró de la pedra i el verd de la vegetació. Això és així perquè en la construcció dels Jardins Artigas es van fer servir  materials naturals propis del lloc, sobretot la pedra natural rocallosa.

Una altra diferència és que els Jardins Artigas, al estar fets a banda i banda del Llobregat són jardins humits on l'aigua és una de les protagonistes. Gaudí  va voler respectar la natura deixant un pas per l'home i va decorar aquests jardins amb el seu estil personal i original.

.

COM ARRIBAR-HI

Es pot arribar amb el Tren del Ciment o en cotxe.

Si anem amb el Tren del Ciment hem de deixar el cotxe  al pàrquing que hi ha just un quilòmetre abans d'arribar a la Pobla de Lillet.

Des d'allà creuem la carretera i es troba l'estació on podrem agafar el tren que ens portaran fins als Jardins Artigas, entre altres punts d'interès.
Si anem amb cotxe, agafarem la carretera  C-16 i quan arribem a Guardiola de Berguedà agafarem la carretera  B-402 en direcció a la Pobla de Lillet. Quan arribem a la Pobla de Lillet seguim la via del tren fins arribar al pàrquing dels jardins. Deixem  el cotxe i caminen uns 200 metres seguint la via fins que trobem l'entrada.

.

HORARIS

De Gener a Juny i d'Octubre a desembre: Obert dissabtes, diumenges i festius de 10 a 17 hores. Els dies laborables, es fan visites concertades. Les visites guiades es fan a les 12 hores amb reserva prèvia. Els dilluns no festius estan tancats.
De l'1 de Juliol al 30 de Setembre, els jardins estan oberts cada dia de 10 a 19 hores. Les visites guiades es fan a les 12 i a les 16 hores amb reserva prèvia.

.
RECOMANACIONS

Deixeu els cotxets de nen petit a l'entrada ja que hi ha moltes escales al llarg de la visita.