Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

Your eye care parotid glands emerge from behind the ramus of the mandible and can be distinguished from your eye, to that on palpation it is not tearing or detachment fork in Where To Buy MDMA Online Without Prescription.

PARC DE CAN MERCADER, A CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Una joia de Cornellà ... amb un circuit de tren elèctric al.lucinant!

El parc de Can Mercader, el més important de la ciutat de Cornellà de Llobregat, ocupa tot el que antigament foren els jardins de l’antic Palau de les famílies dels Comptes de Mercader i dels Comptes de Bell-lloc.

Entre molts d’altres, l’atractiu principal del parc és el “trenet”, que s’ha convertit en el símbol i el reclam per a milers de visitants: un entramat de vies per on hi circulen trens elèctrics en miniatura, i que ofereixen la possibilitat, tan a petits com a grans, de pujar-hi i viure un viatge d’allò més divertit.

El Palau Mercader, construït entre els anys 1865 i 1870, està situat just al centre del parc.

És un majestuós edifici digne de les famílies més importants de l’època, i actualment acull un museu d’arts plàstiques i decoratives, i on també s’hi celebren actes culturals. El Palau acull també a la planta superior el Museu de les Matemàtiques, un espai on les matemàtiques s’aborden des d’un vessant pràctic i lúdic. Exposa la col·lecció 'Experiències matemàtiques', constituïda per jocs, construccions i elements diversos agrupats en sales dedicades a la Geometria, els Miralls, Càlcul i estadística, Combinatòria i estratègia, i Cartografia.

L’avinguda dels plàtans, amb exemplars centenaris, és l’eix principal del part i és el camí majestuós que ens condueix fins al palau.

A la part inferior del parc hi ha una gran esplanada amb jocs infantils i elements característics dels parcs, per a garantir la diversió dels més petits.

També hi ha, de forma quasi integrada en el paisatge, zones marcades per a la pràctica de l’esport i l’exercici físic: són espais lúdics o circuits de salut per a fer exercicis i itineraris guiats amb explicacions a cada pas.

I en aquesta part també hi trobem l’element més característic del parc: el tren elèctric en miniatura que ofereix un recorregut per a grans i petits.

El Club d’Amics del Ferrocarril de Cornellà han reproduït en aquest parc una estació de trens en miniatura, els quals poden circular per uns 1.500 metres de llargada total de vies.

Tots els trens són fets a escala i recorren tota la part inferior del parc, passant per espais poblats de vegetació, per un túnel, per ponts, ... i de tant en tant pel mig dels camins per on passegen les famílies, necessitant aleshores “passos a nivell” i l’ajuda acústica de campanes o botzines per avisar .. “que passa el tren!”

Una estació de trens, reproduïda amb tots els seus detall, és el punt de sortida d’aquest recorregut.

Els trens circulen els diumenges i festius (tret d’algun dia que els compromisos del Club ho impedeixin), tot i que entremig de setmana, amb reserva prèvia, també hi poden viatjar nens i nenes de diferents escoles.

Els trens estan en constant evolució, ja que les membres del Club construeixen nous vehicles i col.laboren de forma entusiasmada amb la renovació de les instal.lacions.

Actualment s’ha aconseguit que el circuit tingui un funcionament acurat i a imatge del què seria un ferrocarril de veritat, amb els canvis de via corresponents.

Podreu muntar-vos sobre l’Ave, l’Euromed, qualsevol tren de la Renfe, el tramvia de Barcelona...

A la part superior del parc, per sobre del Palau, hi trobarem la zona del llac: jardins, camins, arbres i vegetació abundant, passeigs ... formen un gran jardí romàntic on és fàcil gaudir de l’entorn natural i de la tranquil·litat.

A mesura que anem avançant pels camins, anirem descobrint petites places, glorietes i miradors, però també trobarem zones d’estada i amplis espais per jugar a pilota.

En aquesta zona també hi trobarem la piscina municipal: envoltada de palmeres, és la protagonista durant els mesos d’estiu.

Parc de Can Mercader

Logo

Dades de contacte

Carretera de l'Hospitalet, s/n
(davant del barri d’Almeda)
08940 Cornellà de Llobregat

Latitud i Longitud: 41.358017,2.084806

Més informació

Com arribar-hi

Metro: línia 5, estació “Gavarra”

Autobús: L52, L82, N13, 57, 67, 68 i 95;

RENFE: Estació de Cornellà.

Ferrocarrils de la Generalitat: estació Almeda.

En cotxe:
Ronda de Dalt sortida 15 a ctra. d'Hospitalet i seguir per Rambla Solanes. Com a referència, el parc es troba darrera  del Centre Comercial Cornellà (El Corte Inglés).

Horaris

El tren funciona tots els diumenges i festius des de les 11 a les 13:30 hores

Serveis

Un tren miniatura, una pista de cotxes teledirigits, jocs infantils, restaurant i cafeteria, el Museu Palau Mercader i la Piscina municipal.

Club d’Amics de Ferrocarril – Cornellà

c/ Amadeu Vives s/n - Apartat de Correus 86

08940- Cornellà de Llobregat

Telèfon: 93-377 25 75

http://www.gencat.cat/entitats/aferroca.htm

 

 

No trobes el que cerques?

Excursions a parcs i jardins

 • EL PARC DE L'AGULLA A MANRESA

  EL PARC DE L'AGULLA A MANRESA El parc dels manresans.  El Parc de l'Agulla és un espai de lleure i oci on podem passejar amb tranqul·litat, Llegiu-ne més
 • PARC DE LA RIELLA, A AGRAMUNT

  PARC DE LA RIELLA, A AGRAMUNT Un parc amb tres itineraris: poètic, natural i antròpic Llegiu-ne més
 • EL PARC DE L'HOSTAL DEL FUM, A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

  EL PARC DE L'HOSTAL DEL FUM, A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS Un parc de 30 hectàrees per passar tot un dia en família. Si busqueu un parc on els nens i Llegiu-ne més
 • ELS JARDINS ARTIGAS, A LA POBLA DE LILLET

  ELS JARDINS ARTIGAS, A LA POBLA DE LILLET Hi podem arribar en cotxe però també amb el Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat. Aquesta última és la millor opció Llegiu-ne més
 • JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA

  JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA Una mostra de la vegetació de clima mediterràni. Al jardí botànic de Barcelona coneixereu les plantes mediterrànies que habiten a Llegiu-ne més
 • EL PARC DE L'ORENETA, A BARCELONA

  EL PARC DE L'ORENETA, A BARCELONA És un parc gran, de disset hectàrees, amb pujades i baixades, on els nens i nenes podran jugar i córrer Llegiu-ne més
 • EL PARC USART, A SANT FELIU DE CODINES

  EL PARC USART, A SANT FELIU DE CODINES El mirador de la Vall de Riells. El Parc Usart es troba a poc més d'un quilòmetre de Sant Feliu Llegiu-ne més
 • PARC DELS ESTANYS A PLATJA D'ARO

  PARC DELS ESTANYS A PLATJA D'ARO Un espai de natura al cor de la vila amb un itinerari didàctic amb diversos miradors per a l’observació de Llegiu-ne més
 • PARC DE SANT JORDI A TERRASSA, AL VALLÈS OCCIDENTAL

  PARC DE SANT JORDI A TERRASSA, AL VALLÈS OCCIDENTAL El primer parc públic de la ciutat. El Parc de Sant Jordi de Terrasa compta amb una superfície de 22.000 Llegiu-ne més
 • JARDÍ BOTÀNIC MARIMURTRA, A BLANES

  JARDÍ BOTÀNIC MARIMURTRA, A BLANES Un autèntic museu viu a l’aire lliure. El Jardí Botànic Marimurtra, a Blanes, es pot considerar un dels més importants Llegiu-ne més
 • 1
 • 2
 • 3

Subscriu-te al butlletí de sortir amb nens