Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

PARC DE CAN MERCADER, A CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Una joia de Cornellà ... amb un circuit de tren elèctric al.lucinant!

El parc de Can Mercader, el més important de la ciutat de Cornellà de Llobregat, ocupa tot el que antigament foren els jardins de l’antic Palau de les famílies dels Comptes de Mercader i dels Comptes de Bell-lloc.

Entre molts d’altres, l’atractiu principal del parc és el “trenet”, que s’ha convertit en el símbol i el reclam per a milers de visitants: un entramat de vies per on hi circulen trens elèctrics en miniatura, i que ofereixen la possibilitat, tan a petits com a grans, de pujar-hi i viure un viatge d’allò més divertit.

El Palau, construït entre els anys 1865 i 1870, està situat just al centre del parc. És un majestuós edifici digne de les famílies més importants de l’època, i actualment acull un museu d’arts plàstiques i decoratives, i on també s’hi celebren actes culturals. L’avinguda dels plàtans, amb exemplars centenaris, és l’eix principal del part i és el camí majestuós que ens condueix fins al palau.

A la part inferior del parc hi ha una gran esplanada amb jocs infantils i elements característics dels parcs, per a garantir la diversió dels més petits.

També hi ha, de forma quasi integrada en el paisatge, zones marcades per a la pràctica de l’esport i l’exercici físic: són espais lúdics o circuits de salut per a fer exercicis i itineraris guiats amb explicacions a cada pas.

I en aquesta part també i trobem l’element més característic del parc: el tren elèctric en miniatura que ofereix un recorregut per a grans i petits.

El Club d’Amics del Ferrocarril de Cornellà han reproduït en aquest parc una estació de trens en miniatura, els quals poden circular per uns 1.500 metres de llargada total de vies. Tots els trens són fets a escala i recorren tota la part inferior del parc, passant per espais poblats de vegetació, per un túnel, per ponts, ... i de tant en tant pel mig dels camins per on passegen les famílies, necessitant aleshores “passos a nivell” i l’ajuda acústica de campanes o botzines per avisar .. “que passa el tren!

Una estació de trens, reproduïda amb tots els seus detall, és el punt de sortida d’aquest recorregut.

Els trens circulen els diumenges i festius (tret d’algun dia que els compromisos del Club ho impedeixin), tot i que entremig de setmana, amb reserva prèvia, també hi poden viatjar nens i nenes de diferents escoles.

Els trens estan en constant evolució, ja que les membres del Club construeixen nous vehicles i col.laboren de forma entusiasmada amb la renovació de les instal.lacions.

Actualment s’ha aconseguit que el circuit tingui un funcionament acurat i a imatge del què seria un ferrocarril de veritat, amb els canvis de via corresponents.

Podreu muntar-vos sobre l’Ave, l’Euromed, qualsevol tren de la Renfe, el tramvia de Barcelona...

A la part superior del parc, per sobre del Palau, hi trobarem la zona del llac:

jardins, camins, arbres i vegetació abundant, passeigs ... formen un gran jardí romàntic on és fàcil gaudir de l’entorn natural i de la tranquil.litat.

A mesura que anem avançant pels camins, anirem descobrint petites places, glorietes i miradors, però també trobarem zones d’estada i amplis espais per jugar a pilota.

En aquesta zona també hi trobarem la piscina municipal: envoltada de palmeres, és la protagonista durant els mesos d’estiu.

 


 PARC DE CAN MERCADER

Carretera de l'Hospitalet, s/n (davant del barri d’Almeda)
08940 Cornellà de Llobregat

COM ARRIBAR-HI

En transport Públic:
Metro: línia 5, estació “Gavarra”
Autobús: L52, L82, N13, 57, 67, 68 i 95;
RENFE: Estació de Cornellà. 
Ferrocarrils de la Generalitat: estació Almeda.

En cotxe:
Ronda de Dalt sortida 15 a ctra. d'Hospitalet i seguir per Rambla Solanes. Com a referència, el parc es troba darrera  del Centre Comercial Cornellà (El Corte Inglés).

HORARIS

El tren funciona tots els diumenges i festius des de les 11 a les 13:30 hores

Club d’Amics de Ferrocarril – Cornellà

c/ Amadeu Vives s/n - Apartat de Correus 86
08940- CORNELLÀ DE LLOBREGAT
Telèfon: 93-377 25 75
http://www.gencat.cat/entitats/aferroca.htm

SERVEIS

Un tren miniatura, una pista de cotxes teledirigits, jocs infantils, restaurant i cafeteria, el Museu Palau Mercader i la Piscina municipal.

.

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

No trobes el que cerques?

Excursions a parcs i jardins

 • EL PARC DE L'AGULLA A MANRESA

  El parc dels manresans El Parc de l'Agulla és un espai de lleure i oci on podem passejar amb tranqul·litat, Llegiu-ne més
 • ELS JARDINS DE JOAN BROSSA, A MONTJUÏC

  Els jardins formen un enramat de camins per poder recorre’ls entremig d’abundant vegetació, creant la sensació d’estar molt lluny de Llegiu-ne més
 • PARC CENTRAL A SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

    El parc, ofereix un conjunt de serveis i beneficis als ciutadans. Hi ha àrees de repòs i tranquil·litat combinades Llegiu-ne més
 • PARC DE FRANCESC MACIÀ, A MALGRAT DE MAR

  El parc de les escultures gegants. Pastissos gegants, bolets enormes, flors gegants, gomes d'esborrar de grans dimensions, llapis grans, una Llegiu-ne més
 • PARC NOU D'OLOT, A LA GARROTXA

  És un jardí romàntic de 4 hectàrees, amb indrets preciosos. Llegiu-ne més
 • 1
 • 2

Subscriu-te al butlletí de sortir amb nens