ESPORES DE LICOPODI

Per calmar les irritacions de la pell

El Licopodi (Licopodium clavatum) és una falguera rastrera que creix en les zones fredes i humides del nord de Rússia. La seva part útil més utilitzada son les espores que es presenten en forma d’una pols finíssima. Té un color groc pàl·lid similar al sofre mineral i és per aquest motiu que se la coneix popularment com a “”sofre vegetal”.

La seva principal característica és la capacitat que té de repel·lir d’aigua: tres-centes vegades més que el talc mineral. Gràcies a aquesta característica es poden tractar amb èxit les irritacions que apareixen a la pell dels nadons, nens i adults a les zones d’alta sudoració: sota les aixelles, darrera els genolls, als plecs dels braços, al coll i als engonals. Podeu comprovar-ho posant el licopodi en un got. Introduiu el dit i ja veureu que quan el traieu estarà completament sec.

                 

L’espora s’aplica directament sobre la pell en una petita quantitat seguida d’una suau fricció per a la seva repartició uniforme sobre les zones a tractar. Es pot aplicar les vegades que faci falta en funció de la necesitat.

Un cop aplicat el producte és imperceptible, i no fa cap olor. Mentre hi hagi irritacions el podem fer servir sense problemes.




Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.