6 CONSELLS PERQUÈ ELS NENS LLEGEIXIN

Consejos para que los niños lean

Consells perquè els teus fills es submergeixin en l’aventura de la lectura

Aquí teniu alguns consells perquè els nens llegeixin.
  • Fomentar el gust per la lectura des d’edats primerenques. Ja des de nadons són capaços de gaudir manipulant contes. És una gran equivocació relegar l’apropament a la lectura al moment en què han d’aprendre a llegir per necessitat. Hi ha llibres tous, amb textures, amb música, amb colors, amb lletres… Han de tocar-los, mirar-los, remnar-los… Consulta’ls AQUÍ

  • Convidar-los a gaudir del plaer de llegir amb l’exemple. Els pares són el model on els seus fills es miren per imitar. Si ens veuen llegir, és més fàcil que ells/es també ho facin.
  • Llegir en família. L’apropament a la lectura es viu de manera plaent quan els expliquem contes als nens i els escenifiquem. Això fa que associïn la lectura a un moment divertit, que a més reforça el vincle entre pares i fills.

  • Cercar tots els dies un temps per llegir.  Així aconseguirem que ho interioritzin com un hàbit necessari i saludable. Podem llegir en grup, en veu alta. Preguntar i parlar amb els nens sobre el que estan llegint els animarà a continuar descobrint més llibres. A més, ajudar-los a resoldre dubtes ajuda a eliminar les frustracions que puguin haver sentit llegint.
  • Deixar als nens que triïn els llibres que volen llegir, segons els seus gustos i l’edat que tinguin. La motivació és clau per fomentar l’afició per la lectura.
  • Posar els llibres al seu abast. Es pot reservar un lloc a casa perquè tinguin la seva petita biblioteca i crear un espai bonic on llegir.

Consells de Lost My Name




MÉS INFORMACIÓ

Lost My Name

Més informació

Consells de Lost My Name

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.