TALLERS FAMILIARS ALS MUSEUS D’ESPLUGUES

museus d'esplugues

Descobreix l’art de la Ceràmica en família!

Els Museus d’Esplugues ens conviden a descobrir l’art de la ceràmica a través de dos espais diferents: el Museu Can Tinturé i “La Rajoleta”.

Els dos equipaments, separats només pel carrer de l’Església, estan ubicats al centre d’Esplugues, ciutat amb una històrica tradició ceramista.

En Fanguet, personatge infantil dels Museus, us convida a descobrir la ceràmica


PUBLICITAT



A Can Tinturé s’exposa la col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel.

La  seva visita en aquest espai,  ens mostra com un objecte tan quotidià com pot ser una rajola ha esdevingut, amb el pas del temps, una obra d’art.

Nens al Museu Can Tinturé

Per visitar aquest espai disposareu d’un conte en préstec adreçat a nens i nenes d’entre 3 i 7 anys que fa més entenedora i divertida la visita per els mes petits.

Coberta del conte Un Museu pel de Rajoles

Per la seva banda, per  visitar “La Rajoleta” ens traslladem al recinte de l’antiga fàbrica de ceràmica Pujol i Bausis. Hi trobarem diferents tipus de forns per coure ceràmica, des dels espectaculars fons d’ampolla de l’exterior fins als forns àrabs on es podien coure centenars de rajoles i altres peces arquitectòniques

Forn d’ampolla. Exterior de La Rajoleta

Sabíeu què la fàbrica Pujol i Bausis subministrava ceràmica als arquitectes més rellevants del Modernisme a Catalunya? Durant el recorregut trobarem mostres d’algunes peces cuites a la fàbrica que, encara avui,  podem veure col·locades al Recinte de l’Hospital de Sant Pau o el mateix Parc Güell.

Més enllà de les visites guiades dels diumenges, els Museus d’Esplugues ens presenten una àmplia programació familiar per què els més petits s’apropin al món de la ceràmica d’una manera més lúdica i didàctica.



MÉS INFORMACIÓ

Museus d’Esplugues / Museu Can Tinturé / Museus de Ceràmica “ La Rajoleta”

C/Esglèsia 36 (Esplugues de Llobregat)

Comarca:

Baix Llobregat
Latitud i Longitud:
41.3783220, 2.0860710
Telèfon:
93 470 02 18
E-mail:
museus@esplugues.cat
Web:
http://www.museus.esplugues.cat/?#

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.